Dítě spolklo něznámou věc

26.7.17 14:56

Dítě spolklo něznámou věc

Ahoj maminky, mám devítiměsíční miminko, už je pořádně aktivní a xkrát za den mu něco vytahuju z pusinky.. Chci se zeptat, stalo se vám někdy, že vaše miminko spolklo doma něco neznámého, čeho jste si nevšimly a musely jste na pohotovost? Případně snědlo třeba něco kuriózního, co by vás nenapadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
731
26.7.17 15:02

Zatím ne, ale čekám to každým dnem :D mám doma stejný exemplář (včetně věku) a k tomu dvouleťáka, který těžko pochopí co malému dát a co ne. Sice se snažím vše hlídat a neustále vysvětlovat, jenže… :D no třeba budu mít brzo co napsat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13749
26.7.17 15:09

Myslím si, že s 99% spolknutych věci se na pohotovost jezdit nemusí, tam stejně nic neudělají (většina věcí není vidět na rentgenu) a čekají, až to vyjde. Hodně nebezpečné jsou malé baterky a dva magnety nebo magnet a kovová vec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
26.7.17 15:48

Mě dcera takhle chytla brouka neznámého původu :mrgreen: zrovna u nás byla kamarádka se svým prckem a povídá mi: „Hele ona něco jí…“ naštěstí sem jí ho vytáhla z pusy a jak rychle utíkal :lol:, doteď nechápu jak ho mohla chytnout :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
26.7.17 15:56
@Luwinka píše:
Mě dcera takhle chytla brouka neznámého původu :mrgreen: zrovna u nás byla kamarádka se svým prckem a povídá mi: „Hele ona něco jí…“ naštěstí sem jí ho vytáhla z pusy a jak rychle utíkal :lol:, doteď nechápu jak ho mohla chytnout :think:

Muj tata jako batole snedl malou zarovku. Takovou tu, co se montuje na ruzne obvody a tak. Babicka ho pry nasla, jak ji ozuzlava a volala na nej, at to vytahne z pusy a tata se bal, ze mu ji vezme, tak ji rozkousl a trepy spolkl. Babicka polo silena strachy hned k doktoru a ten jen suse rekl, ze mu ma dat snist hodne chleba, aby se strepy pekne obalily a ze vic se s tim ted delat neda. A ze ma sledovat stolici. To bylo vse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
26.7.17 15:57

Moje dítě v půl roce spolko, teda spíš snědlo, asi 7cm dlouhý kus textilní náplasti. Mě málem trefilo, byla jsem na cestě z odběrů a nenapadlo mě, že to sežere, odebírali ho na hřbetě ruky a já mu to nesundala. Najednou jsem slyšela ze zadu kuckání a dávení, tak jsem dupla na brzdy. Vzadu dítě obalený rozcupovaným papírovým čtverečkem a náplast nikde. Všechno jsem kolem něj prohledala a nic, takže jsem zajela k první nemocnici, kde jsem se hystericky (první dítě) dožadovala nějakého vyšetření nebo rady a paní mi se stoickym klidem řekla, že ro na rengenu stejně nebude vidět. Druhý den jsem náplast našla v pleně. Ale byl to teda děsný zážitek. Od té doby vím, že hodně věcí projde. Ale doma malé částečky hlídám, hračky s malými kousky zabavuji a naštěstí starší dítě mladšímu nic necpe, spíš naopak.
Starší třeba ještě vykousl tlačítko z dalk. ovladače a to neustále musím hlídat, protože už je několikrát prezvejkane.
Asi před půl rokem jsem v pleně našla kus letáku z Lidlu (jiné doma nemáme).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
26.7.17 16:37

Dcera kus z plastového autíčka tak 1×1 cm. Nechápu do dnes jak to polkla, ale našli jsme až v plíně. Volala jsem pro jistotu dr., vše bylo ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
26.7.17 18:22

@warita no tak to by mě asi vezli 8o střepy mě hrozně děsí.. když mi dcera shodila skleničku poslala jsem sní manžela ven a asi 2hodiny jsem lezla po podlaze… :roll: neumím si představit, co bych dělala kdyby to sklo snědla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová