"Přespávací" návštěvy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
161
26.7.17 13:41

"Přespávací" návštěvy

Ahoj, mamky, tak mě napadl námět k diskuzi na dost zapeklité téma a to přespávání partnerů svých dětí u sebe doma. :) Řekněme, že vám vaše 16letá dcera/syn řekne, že by si chtěl domů pozvat přítele/přítelkyni přes noc nebo rovnou na týden. Jak se k takovým věcem stavíte? Syn (15) má přítelkyni a ta u nás přespává docela běžně (bydlí od sebe dál), samozřejmě jsou oba poučení. :mrgreen: Nevadí mi to, alespoň je tu veselo, holčinu bereme i na dovolené nebo na výlety, je slušná a doma nám pomáhá, když tady je.
Budu ráda za váš pohled na věc, protože mi kolegyně hlásila, že můj přístup není úplně „normální“, zatím co mně se zdá naprosto v pořádku. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
727
26.7.17 13:42

Je normální a já bych ho jako patnáctiletá strašně ocenila, moje mamka byla úplný opak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115794
26.7.17 13:43

Mě to přijde normální. A je bezva, že si s holkou rozumíte, dobrý základ na oblíbenou tchyni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26854
26.7.17 13:44

@SisiYetti Myslim, ze v dnesni dobe uz to zacina byt normalni, jak to vidim ve svem okoli. Nejaky rok mame jeste klid, ale syn se uz vekem blizi puberte, tak se na to budu muset pripravit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
26.7.17 13:46

Tak ja bych tu hranici trochu posunula, treba na 17, ale jinak vse ok. Asi jsem stara skola :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
26.7.17 13:49

Podle mě je to naprosto normální a doufám, že budu stejná máma jako je ta moje, od mých 15 u nás každý víkend spal můj přítel :) hodně to posílilo naši důvěru a neměla jsem NIKDY důvod mamce v něčem lhát nebo před ní něco skrývat

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
26.7.17 13:50

V 15 mi to normalni neprijde, v 17 bych to uz tak neresila a v 18 je poslala bydlet jinam… :mrgreen:
Nedovedu si predstavit domu si v 16 privezt kluka s tim, ze u nas bude spat, ten by letel jak napadnici dcery Ala Bundy :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
11700
26.7.17 13:51

@SisiYetti
Tak 15 se mi zdá hodně brzy, 17 už zní líp, ale ono v podstatě, asi je to lepší, než aby pak vyhledávali nějaké chaty či prázdné byty spolužáků a podobně. Já měla dovoleno tak od těch 18, nebo spíš už mi to v těch 18 nepřišlo „hrozně trapný“. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
26.7.17 13:52

Mně přijde teda 15 trochu brzo. Ale každý jsme v rodičovství trochu jiný a každý máme tu hranici jinou :) já bych tak v 17.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
26.7.17 13:54

Tak to by moji matku klepla pepka :mrgreen: ale kez by to jo, ikdyz ja mela prvniho borce pozdeji. ten u nas v jji pritomnosti nespal nikdy, nelibil se ji a mela v nazoru na nej pravdu :lol: druhej uz u nas mohl spavat, to jsem byla ve 4. na stredni, takze normalka. ale tak mela blby kecy. spis u nas spaval, kdyz nebyla doma. 8)
tezko rict jak bych to brala u svyho decka :think: ale kazdymu to vyhovuje jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
26.7.17 13:55

@SisiYetti no tak ja bych řekla ze je to proste jen o nastavení ve vaši domácnosti. Upřímně mi 15 let přijde jeste docela malo na takovéto,,velké" chození, ale ve finále věk je jen číslo a pokud jsou oba dva rozumni…tak proc ne. :nevim: ja vyrůstala v rodině kde nejake prespani partnera bylo absolutně tabu jeste ve 20ti letech, a dopadlo to jen tak ze jsem rodičům během puberty proste lhala. Domluvila jsem se s kamoskou, ta me kryla a naši si mysleli kdovíjak nemáme dívčí mejdan…a s tim souviselo plno dalších věci. Takže pokud se s nimi da rozumně domluvit, mas velké štěstí :) pro me osobně by v tomto případě byl dobry vztah s pubertálním synem důležitější nez řeči okolí…

• Citovat
  • Upravit
53518

Patnáctku bych se svým synem přespávat nenechala. Mát tak starou sestřenku a nedovedu si představit, že by vodila domů na týden kluka. Uvidím, co mi za 12 let syn řekne, až mu to zakážu. Návštěva prosím, ale pak šupky k mamince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262

Je to naprosto normální… když tam každý týden nespí jiná. Ale pokud má syn vážnou známost je to v pořádku. Na kolegyni se vykašli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
26.7.17 13:56

Kašli na kolegyni - podle me to děláš dobře a takový otevřený vztah je prima. Myslím, že je tak větší šance, že se nestane nějaká „nehoda“. Tak snad to tak uvidím, až bude můj roční syn v pubertě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
26.7.17 13:57

Myslím si že je to normální ovšem když jsou slušní :) se svým partnerem jsem od 16 a též jsme u sebe spávali jak on u mě tak já u nich a vše bylo ok a jsem spolu do těd už to bude 6 let. A teď zrovna má sestra teď v červenci jí bylo 16 a její kluk u nás je jak doma spí tam všude s nimi jezdí a myslím si že je to normální ale znám plno kamarádek který prostě nemohli nebo rodiče vyšilovali :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová