Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mě bylo před 21 lety 15 a naši dovolili aby u nás můj tehdy osmnáctiletý přítel o víkendech a později i v týdnu přespával nebo já u nich. Ocenit to dokážu až dnes, tehdy mi to přišlo normální. Je fakt, že ten vztah vydržel 6 let, takže jsem domů nevodila každý tyden jiného. To ale naši tenkrát nemohli vědět. Vyrostla ze mě slušná a věrná žena, nikdy jsem neplánovaně neotěhotněla, školou jsem proplouvala bez problémů. S mamkou jsem v té době mohla řešit cokoli. Takže v tom nevidím nic závadného.
Je to dost benevolentní, ale asi bezpečnější a lepší cesta. Než zakazovat a trnout kde, co a s kým kluk provádí po večerech, tak raději nastolit pravidla a přijmout fakt, že se ze syna stává mladý muž
. Myslím, že to upevní vzájemnou důvěru a mladí se snad odvděčí zodpovědností
a nepřipraví vám nemilé překvápko. Ale co, občanky už mají a takhle staré „děti“ stejně neuhlídáte
…
Pokud tam nemá každý týden jinou, tak mi to přijde normální. Taky jsme tak přespávali, ale mě bylo 15 a příteli tehdy už 19
ted jsem manželé
ségra měla od 16 vztah s klukem co byl z daleka, jezdili k sobě navzájem na víkend a střídali se. ![]()
No předadovky bych netolerovala.. Domluva dopředu ano
Nemám ráda celkově přepadovky jiných návštěv..
Prijde me to naprosto vporadku. Ma jednu slecnu kterou si privedl domu, to podle me znamena ze to mysli vazne. Co na tom ze je mu 15? Jskej je rozdil 15a 17? Podle me zadnej. Rozdil je ve vyspelosti.
A slečně je kolik?? Docela se divím spíš opačné straně.. Ono většinu maminky od holek jsou na toto přísnější..
Jestli jí je nějakých 13-14, tak to se fakt divím, několik dní někde dál spát
@Janasas píše:
A slečně je kolik?? Docela se divím spíš opačné straně.. Ono většinu maminky od holek jsou na toto přísnější..
Jestli jí je nějakých 13-14, tak to se fakt divím, několik dní někde dál spát
Tak to aby slečna snad ukázala občanku. Pro jistotu. Byla by pod zákonem. Volala bych rodičům, kde se dcerunka chystá nocovat a co si o tom myslí.
Ja jsem stara skola, navic malymu teprve sedm, takze tezko rict, jak se pripadne nekdy zachovam, ale jedno vim jiste, ze na tyden urcite nee…vsechny navstevy nejdyl po trech dnech „smrdi“ a co si budem povidat, sdili li s vami nekdo „cizi“ vasi koupelnu, zachod a vlaste veskere vase prostory, musi se clovek tak nejak podridit…tim myslim, nemohu se chovat uvolnene a v klidu jak jsem zvykla, mela bych mi treba uvareno kol 12 te atdatd…nedokazu toto v byte 4 plus jedna…ve vetsim baraku by to asi problem az takovy byt nemel..chci svuj klid, a vikendove prespavani by mladejm melo stacit ![]()
@SisiYetti Mám 14tiletého syna, on má stejně starou kamarádku (přítelkyni), chodí spolu skoro rok. Oba chodí na gymnázium a nyní přes prázdniny jsem ji u nás nechala párkrát přespat. Ale oni jsou to spíše víc kamarádi, než že by měli zájem „dělat nepřístojnosti“
. Samozřejmě jsme si vše vyjasnili, poučili a myslím, že s tím nemají problém - ví, že po 15 narozeninách s tím případně nebudu mít problém, ale ráda bych věděla o jejich úmyslu - abych je mohla znovu poučit
.
Oba jsou rozumní, slečna je moc milá, hodná, pomáhá nám (bývá tu přes den často, přes noc tedy jen párkrát), nemám s ní problém, věřím jim oběma a taky patřím k těm „benevolentnějším“
.
Ja jsem taky stara skola.
Deti mam ale jeste male, tak to nemusim řesit.
Ale 15 mi prijde proste brzo.
Pamatuju si ale, ze kolegyne v praci dost resila finance.
Syn pritelkyni, dcera pritele, oba u nich byli dost casto nakyblovani a byl to citelny zasah do rodinneho rozpoctu.
Proste jidlo, voda. Misto 4 lidi bylo casto 6.
Tak to by me treba zajimalo, jak resite.
Nebo neresite…?
@Gituš
No to tedy koukam.
Uz vidim, jak mame ve 14ti oznamuji, ze prespim u nějakého frajera, nebo on u nas.
To bych vzala druhou o zed.
To uz mi prijde fakt hodne brzy.
Ale ja jsem proste konzerva no…
@Luca82 píše:
Ale 15 mi prijde proste brzo.Pamatuju si ale, ze kolegyne v praci dost resila finance.
Syn pritelkyni, dcera pritele, oba u nich byli dost casto nakyblovani a byl to citelny zasah do rodinneho rozpoctu.
Nebo neresite…?
Mně by vadila ztráta soukromí. Máme byt v paneláku a každý další člověk je znát. Kdybych měla dceru a chodil za ní nějaký týpek, tak to bych těžko rozdýchávala.
@Luca82 Jak říkám, jsou to spíše kamarádi a znají se několik let - a my známe rodinu holčiny, občas se vídáme, takže to beru spíš jako kamarádské přespání. Stejně, jako když tu přespí spolužáci někoho z mladších dětí
.
Jinak u nás jsou návštěvy dost časté, takže nestíhám pozorovat, co je naše normální spotřeba vody a co návštěvy. Pokud jde o jídlo, tak to takový zásah není - dle mého, ale my máme návštěvy chvilkové, ne týdenní.
@Luca82 píše:
Ale 15 mi prijde proste brzo.Pamatuju si ale, ze kolegyne v praci dost resila finance.
Nebo neresite…?
tohle rodiče neřešili, střídali jsem se, někdy my u kluků někdy kluci u nás. O ztrátě soukromí taky moc nevím, buď jsem byli venku a domů se přišli až vyspat nebo jsme stejne byli zalezlí v pokojíčku a potkali se až u jídla ![]()