Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, moje 8 léta dcera neustále říká Ježíši. „jezisi mami, už jsem to to říkala“ „Ježísi, to snad není možný“ „Ježíši nevím…“
Během dne to řekne tak 50×. Jsem z ní už zoufalá, protože mě to neskutečně štve.
Máte nějakou radu, jak ji to odnaučit?
Podle mě to má od nějaké kamarádky že školy, protože já ani muž Ježíši neříkáme…
@Zuzka111111 můj všechny věty začíná slovem hele
ignoruj, ono přijde zase něco jiného ![]()
Třeba vždy když to řekne tak říct pip nebo dělat čárky a podle čárek ji zadat nějakou aktivitu. Nebo dělat ozvěnu… Nebo jestli má kapesné, tak za každé Ježisi 10kc aby vám vrátila…
ale viděla bych to na úklid za každé Ježisi jedna uklízeci aktivita
nebo příklad z matiky. Myslím, že přestane velmi rychle ![]()
Určitě to má ze školy. Asi nijak. Musíš počkat než to odezní. Jako můžeš jí to zkusit připomínat, ať to neříká… Ale nemyslím, že to bude mít efekt. ![]()
Ježíši nech ji být
jestli ti vadí jen tohle, tak jsi šťastný člověk
ono to přejde, moje děti taky mají vždy období, když říkají nějakou frázi 1000× za den a pak to vyšumí.
Moje dcera zase říká „kámo“, manžel „to je přesně ono“, aniž by se kdy kdo dozvěděl, co to ono vlastně je
Myslím, že takové iritující maličkosti má každý z nás ![]()
@roba18 píše:
Třeba vždy když to řekne tak říct pip nebo dělat čárky a podle čárek ji zadat nějakou aktivitu. Nebo dělat ozvěnu… Nebo jestli má kapesné, tak za každé Ježisi 10kc aby vám vrátila…ale viděla bych to na úklid za každé Ježisi jedna uklízeci aktivita
nebo příklad z matiky. Myslím, že přestane velmi rychle
Jako trestat dítě za to, že má nějaké vycpávkové slovo?
nemyslím si, že by to někoho uráželo a zajímalo by mě jestli je paní zakladatelka ve své mluvě bezchybná.
Dítě to časem přejde…
@Zuzka111111 přejde to. Respektive přijde jiný
Ty víš jistě, že nemáš nějaký rozčilující zvyk? ![]()
@roba18 zabila bych tě tak při pátém pípnutí
Ten nápad a kapesným je super ![]()
@Michelle_M přesně ![]()
@Zuzka111111 píše:
Ahoj, moje 8 léta dcera neustále říká Ježíši. „jezisi mami, už jsem to to říkala“ „Ježísi, to snad není možný“ „Ježíši nevím…“
Během dne to řekne tak 50×. Jsem z ní už zoufalá, protože mě to neskutečně štve.Máte nějakou radu, jak ji to odnaučit?
Podle mě to má od nějaké kamarádky že školy, protože já ani muž Ježíši neříkáme…
Bud v klidu, to je jen takove obdobi ![]()
Kéž bych řešila, že náš říká „ježíši“
a to je mladší. Ten pochytil ve školce něco „hodnotnějšího“
jinak asi ignorovat a ona to časem přestane říkat. Je fakt, že náš malej už to taky moc neříká a před tím to říkal, protože věděl, že nás to štve a bavilo ho to pořád opakovat ![]()