Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Na zadek nedávej.. Plenu obtoč izolepou nebo ho oblíkni tak, aby se nerozepnul, ale v tomhle věku jsou koumáci.
Jj plenu oblepit izolepou..to jde špatně dolů…a na noc nebo spaní dobrý, přes den se zabaví jinak než si sundávat plenu.. ![]()
A co ty trénovací plenkové kalhotky, nejdou stáhnout hůř než běžná plínka?
@LL píše:
A co ty trénovací plenkové kalhotky, nejdou stáhnout hůř než běžná plínka?
ty jdou stáhnou leště lépe..je to jako slipy..
Já sem to řešila tepláčky na spaní a přes to bodyno, to nezvládl sundat… ![]()
Naše holky to dělaly furt a jediný, co zabíralo bylo to oblepení isolepou, bohužel naše malé Houdini se dokázaly dostat i z toho!
u nich pomohlo až to, když se naučily potřebu konat do nočníku…ufff ![]()
takže pevnou isolepu a ještě pevnější nervy
![]()
27m, to už jsou dva roky a tři měsíce. To by snad už to dítě mohlo mít trošku rozum, nejde mu to vysvětlit? Je jasný, že některý děti ještě v tomto věku pleny potřebují, ale schválně si je sundávat a rozpatlávat hovínka, to by nemusely.
Já bych asi trošku přitvrdila.
Malá má 20 měsíců a plenku přes den už měsíc nemá jen na spaní, jenže si ji taky sundává, jak byly ty vedry, nemohla spát jen v tričku, protože si sundala hned plenku
ale my máme teda zatím výhodu, že si neumí sundat kalhoty
takže nám stačí jen něco přes tu plenu oblíct ![]()
Já už chtěla kupovat letní overálky v „nadměrné“ velikosti
Naštěstí si to nechal vysvětlit, před spaním jsem vždy pohrozila, že plínka se v posteli nesundavá, viděl, že se zlobím, když jsem našla v posteli bobky, tak to dělat přestal.
Ale jinak byl můj plán letní overálek a dát ho zapínáním dozadu, většina dětí se z toho naštěstí nevysouká ![]()
Potrebuji akutni radu maly 27m kdyz jde odpoledne spat si sunda kalhoty a plenku a samozrejme vsechno pocura postel periny koberec uz 2× se stalo ze mel v plence nakakano a tak obsah rozpatlal vsude. podotykam delato vse v tichosti ze si clovek mysli ze uz usnul.je to na palici porad dokola prat periny cistit matraci koberec uz mohu vyhodit… na nocnik trenujeme ale proste to bojkotuje vycura se do nocniku ale za rohem se pocura nebo se prijde pomazlit no a pocura me. domluva nepomaha na zadek take ne
uz jsem z toho zoufala. omlouvam se za anonymitu ale chodi sem spoustu lidi od nas a nechci aby si o tom povidala cela vesnice