Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
nastoupila jsem nedávno do práce, takže nemám zkušenost - dcerka dostala teď v noci teplotu, nic jiného (vyrážka, rýma) zatím nepozoruju. Dostanu na tuhle „nediagnozu“ OČR?
Díky za zkušenosti.
@jita22 pokud jsi nastoupila nedávno do práce a jsi ve zkušebce, tak nedoporučuji OČR pro tebe. Manžel či babičky nemohou?
Nastoupila jsem zpět po RD. Manžel je služebně pryč. S babičkou nevím. Jde mi o to, jestli je nárok, nebo jak se to řeší, protože do školky asi těžko půjde, když se z toho může vyklubat cokoliv.
@magdickakocicka No asi abych neposílala nemocné dítě do školky?
@magdickakocicka píše:
Ne. Z jakeho duvodu potrebujes OCR???
třeba aby mohla být s dítětem s teplotou doma a postarat se o něj? ![]()
@jita22 pokud nejsi ve zkušebce… Ráno změř teplotu a rozhodneš se, jestli školka nebo doktor. Když bude malá nemocná, dostaneš OČR.
Ja to resim tak (pokud je horecka takhle v noci bez dalsich priznaku), beru si dite rano s sebou do prace (neni to zrovna idealni, ale muzu, pripadne si vezmu v praci podklady a pracuji z domova). Cekam co se vyklube. Kdyz onemocni, tak ten dalsi den pak k doktorce. Jinak pokud půjdeš zitra k dr a ta uzna dite nemocnym, tak samo dostaneš OCR, co jineho?
@Capelucita a když nebude ráno teplota, tak se fakt posílá dítě do školky? Protože teď fakt topí krásně, takže i když ráno bude bez teploty, nevěřím že pokud se nebude šetřit bude vše ok. Samozřejmě to ráno budu řešit tak jako tak s doktorkou, ale ta je tam až ve chvíli, kdy bysme už měli jet do školky.
Ještě - jde mi o dítě, ne o práci. Nejsem žádný flákač, ale v práci nejsem nezastupitelná a věřím, ze se v pohodě domluvím (snad se nemýlím).Jde mi ale o to, abych zbytečně nezatěžovala malé akorát tříleté dítě.
Samozřejmě dostaneš OČR, dítě s horečkou nemá co dělat ve školce. Není důvod, proč by měla doktorka mít problém, nejdeš za školu a ty jediná víš, jak se na to tváří v práci.
Tak jestli se domluvis, vem si den dovcu nebo pracuj z domova (jestli mas moznost). Ja k doktorce chodim kdyz uz to jinak nejde, bojim se, že v cekarne chytne neco jeste horsiho, nesnasim to tam. Pokud nebude mit rano teplotu tak bych jeste den pockala co se vyklube.
@marg díky.Dovči po nástupu moc nemám. No taky se bojím co chytne u doktorky, ale co se dá dělat.
@magdickakocicka píše:
a proč by asi potřebovala OČR?, Aby neposílala dítě s horeškou do školky, kde by taky mohlo nakazit další a jemu by to mohlo udělat hodně zle a ona se o něj mohla postarat ne
![]()
@magdickakocicka píše:
Zkus hadat. Neni ti vazne tak tezke ba to prijit, Magdus. ![]()