Dítě v pěstounské péči - jak ho dostat zpět?

7
20.7.23 11:07

Dítě v pěstounské péči

Krásný den, mám otázku, mám dceru v pěstounské péči, “dala” jsem jí dobrovolně své Mamce jelikož jsem byla puberťák když se narodila, nyní je jí 9 let a já jsem dospělá s maličkou 10 měsíční dcerou, chtěla bych se zeptat, zda někdo ví, jestli mam nějakou samci dostat jí zpět, děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14936
20.7.23 11:13

A co by si přála dcera? Bude se postupovat (mělo by) tak, aby to bylo v zájmu dítěte. Jinak veškeré info ti podá místní sociální odbor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7330
20.7.23 11:18
@Jen žena píše:
Krásný den, mám otázku, mám dceru v pěstounské péči, “dala” jsem jí dobrovolně své Mamce jelikož jsem byla puberťák když se narodila, nyní je jí 9 let a já jsem dospělá s maličkou 10 měsíční dcerou, chtěla bych se zeptat, zda někdo ví, jestli mam nějakou samci dostat jí zpět, děkuji

a dcera ví že ty jsi matka? Co chce ona?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35777
20.7.23 11:28

A to sis vzpomněla až teď, že máš taky dítě? Vídáš jí vůbec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
20.7.23 11:44

A nebylo spíš na místě misto těhotenství řešit prvně to dítě které už máš? 8o

A jaký máš s dcerou vztah? Zná tě vůbec? Vyrvat ji takhle k sobě pokud považuje babičku za „svoji mámu“ a tebe nezná by bylo dost blbý. Co by chtěla dcera, mluvíte o tom spolu?

Podle tvého popisu to vypadá že dceru má babička a ty se s ní vůbec nestýkáš. Asi ani s babičkou jinak bys to řešila s ním. To se doufám neděje a ty nám to tu vyvrátíš :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
20.7.23 12:12

Samozřejmě, že šanci máš. Pěstounská péče je „dočasná“. Není to adopce, která je natrvalo. Já sama mám v pěstounské péči dva synovce, sestra užívala návykové látky, tak jsem si je vzala k sobě. Ta by je taky chtěla zpět, ale musí prokázat, že je schopna se o ně postarat.. Zázemí, práce, nejlépe bez dluhů, žádné drogy, žádná trestná činnost apod. Aktuálně jsme ve fázi hlubšího navazování vztahu. Mám je u sebe už 2,5 roku a za tu dobu to s ní bylo opravdu jak na houpačce, až teď jsme na nějaké rozumné cestě. Takže postupně se upravují častější kontakty, až to nakonec dopadne tak, že se vrátí k mámě.. Pokud tedy vše půjde tak, jak dosud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33543
20.7.23 12:16
@Jen žena píše:
Krásný den, mám otázku, mám dceru v pěstounské péči, “dala” jsem jí dobrovolně své Mamce jelikož jsem byla puberťák když se narodila, nyní je jí 9 let a já jsem dospělá s maličkou 10 měsíční dcerou, chtěla bych se zeptat, zda někdo ví, jestli mam nějakou samci dostat jí zpět, děkuji

Tak nebyla jsi zletilá, proto si jí vzala tvoje matka ne? To se spolu nevídáte? Že se o to zajímáš až teď? Jistě že šanci máš, jsi její matka. Jen tedy dost dobře nechápu, proč se tohle neřeilo hned, jak jsi byla plnoletá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
20.7.23 12:47
@pikola píše:
A to sis vzpomněla až teď, že máš taky dítě? Vídáš jí vůbec?

Ano, vídám jí a ví že jsem její matka, tráví u mě spoustu času, chtěla jsem názor na úplně něco jiného, než reagujete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
20.7.23 12:48
@arinecka píše:
Tak nebyla jsi zletilá, proto si jí vzala tvoje matka ne? To se spolu nevídáte? Že se o to zajímáš až teď? Jistě že šanci máš, jsi její matka. Jen tedy dost dobře nechápu, proč se tohle neřeilo hned, jak jsi byla plnoletá :think:

Ano, je to těžké k pochopení, čas už nevratim, mluvíme o tom pořád s dcerou, moc by ke mě chtěla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7112
20.7.23 12:49

Ano, je to možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jsemtadyzase

Fuj je mi zle z takových ženských :poblion: **** si dalsi decko pritom nemít u sebe to prvni… to je vrchol.

Edit adminem - smazání vulgarismu

• Citovat
  • Upravit
2607

9 léta holka už je dost velká… Dělala bych podle toho jak by chtěla ona… Zatim ses moc nepredvedla takze na nějaké rozkazovani já jsem matka a budeš u mě bych se vykašlala… Ještě jsi neřekla co vlastně chce dcera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24642
@Jen žena píše:
Ano, je to těžké k pochopení, čas už nevratim, mluvíme o tom pořád s dcerou, moc by ke mě chtěla

Pak nevidím důvod, proč by to nešlo. Obraťte se na OSPOD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
20.7.23 12:50
@dendis01 píše:
Samozřejmě, že šanci máš. Pěstounská péče je „dočasná“. Není to adopce, která je natrvalo. Já sama mám v pěstounské péči dva synovce, sestra užívala návykové látky, tak jsem si je vzala k sobě. Ta by je taky chtěla zpět, ale musí prokázat, že je schopna se o ně postarat.. Zázemí, práce, nejlépe bez dluhů, žádné drogy, žádná trestná činnost apod. Aktuálně jsme ve fázi hlubšího navazování vztahu. Mám je u sebe už 2,5 roku a za tu dobu to s ní bylo opravdu jak na houpačce, až teď jsme na nějaké rozumné cestě. Takže postupně se upravují častější kontakty, až to nakonec dopadne tak, že se vrátí k mámě.. Pokud tedy vše půjde tak, jak dosud.

Děkuji za odpověď, moc si toho vážím, je hezké že jste si malé vzala, moc Vám držím palce ať vše dobře dopadne, já mám vše, výše zmíněné a drogy neberu, jen jsem na mateřské

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
20.7.23 12:51
@Jemako píše:
9 léta holka už je dost velká… Dělala bych podle toho jak by chtěla ona… Zatim ses moc nepredvedla takze na nějaké rozkazovani já jsem matka a budeš u mě bych se vykašlala… Ještě jsi neřekla co vlastně chce dcera.

Ona ke mě chce, zatím jsem se moc nepredvedla? Pardon, vůbec mě neznáte, tak si nechte takové výjevy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová