Dítě ve školce při OČR

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
a12
61023
14.1.24 06:39
@Anonymní píše:
@Veru258 já to beru takhle, věc se na tak já chodila do práce a brala jsem nějaký plat, protože vzdělání a tak. No a kamarádka ucnak, lehčí práce a ona choude, potřebuje pruzpevek na bydlení. Takže ona v práci kulovou zodpovědnost protože přece ucnak, tak ma chudinka nizsi plat než já, tak ji to příspěvkem na bydlení dotáhnou na ten můj, protože ona chudinka, že? No a jelikož se to dokládá 3mesice zpětně, tak ji je pořád jestli je každý měsíc 14dni doma na osetrovacce. Oni ji to do toho bjamu dotáhnou, takže jestli bere 60procent a nebo 100procent platů je jí prostě buřt. Nemusimvam říkat, že já na všechny nemoci i děti si vybírala dovču a nebo babičky, kdežto ona když ji dítě za den dvakrát zakaslalo, zůstala doma. Tak ať teď se na mě slette supy jak ona chudinka a já nepřející, ale jo je to brutálně nefér! Takže odpověď pro zakladatelku, je jí to putna, bere příspěvky. A ty ji dorovnavaj do platu, nejspíš.

Proč píšeš kamarádka? Podle toho jak o ni píšeš, tak ses její největší nepřítel. Ze si bereš dovolenou je tvoje blbost. My taky dost nemocí pokryli bez očr, kdyz delal muz na, směny, ale abych si vybirala dovolenou, tak blbá teda nejsem, paní vzdělaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61023
14.1.24 07:13
@Jahudka82 píše:
Což se při očr může, když máš hlídání. Jen se to pak vypíše do papíru, které dny ten dotyčný rodič pracoval.

Jj, to jsem delala právě když měl muž volno pri smenach, ideální bylo, když mu vyslo pri delší nemoci třeba s atb volno na první dna dny a pak jsem až naskocila na očr, nebyl nikdo doma zadarmo. A my se teda na ocr střídáme, muž ma sice o dost větší plat, ale zrovna teď by mi vyslo ocr na listopad, prosinec i leden :roll: listopad, prosinec byly ty kratší nemoci. Tak teď šel muž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
14.1.24 08:46

Já teda na OČR nechodím, ale z logiky věci, kdo by to byl schopen zkontrolovat?
Ve školce to podle mě neví, kdo má nebo nemá OČR.
A ze zkušenosti z práce, je valná většina lidí na OČR minimálně na Teamsech a mailu.
Tak třeba to dítě v té školce i mají. :nevim: Já to třeba nezvládám pracovat s dětmi za zády, tak bych se tomu nedivila. I když pak mi připadá ekonomičtější HO.
A u Tebe mi přijde, že ji nějakým zvláštním způsobem závidíš a kámoška to opravdu není. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15461
14.1.24 09:13

Taky se mi s tím jedna známá pochlubila, že má OCR a dítě už dala do školy. Mě to ani nikdy nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15461
14.1.24 09:15
@Dollorres píše:
Já teda na OČR nechodím, ale z logiky věci, kdo by to byl schopen zkontrolovat?
Ve školce to podle mě neví, kdo má nebo nemá OČR.
A ze zkušenosti z práce, je valná většina lidí na OČR minimálně na Teamsech a mailu.
Tak třeba to dítě v té školce i mají. :nevim: Já to třeba nezvládám pracovat s dětmi za zády, tak bych se tomu nedivila. I když pak mi připadá ekonomičtější HO.
A u Tebe mi přijde, že ji nějakým zvláštním způsobem závidíš a kámoška to opravdu není. :think:

Ne každý má práci, ktera jde vykonávat přes teamsy, maily. Myslím, ze takových je víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.24 09:55

@Dollorres je to kamarádka, nejlepší sama říkala že to nefér, a že já dru a ona má výhody. Tohle máme vykomunikovane. Sama vi ze je to nefér. Ale byla by blbá to nevyužit a já jsem blbá že pracuju takže ano mám o trochu víc peněz protože brigády a že kdyby šlo o hypotéku mě peníze dají narozdíl od ní. Ale ten základní plat jí prostě dotahuji na můj. A to nefér je. Protože ona si půlku pracovní doby brouzdá na netu a vymyslí kam pohede na dovču. A tak

• Citovat
  • Upravit
a12
61023
14.1.24 12:00
@Anonymní píše:
@Dollorres je to kamarádka, nejlepší sama říkala že to nefér, a že já dru a ona má výhody. Tohle máme vykomunikovane. Sama vi ze je to nefér. Ale byla by blbá to nevyužit a já jsem blbá že pracuju takže ano mám o trochu víc peněz protože brigády a že kdyby šlo o hypotéku mě peníze dají narozdíl od ní. Ale ten základní plat jí prostě dotahuji na můj. A to nefér je. Protože ona si půlku pracovní doby brouzdá na netu a vymyslí kam pohede na dovču. A tak

Jakože stát ji dorovnava peníze? Hele, ona pracuje, dosahne na příspěvek, tak proc ne, asi je teda samozivitelka, tak co ji zavidis, co je nefer? Nefer je, ze daj příspěvek mladymu chlapovi, kterej je sam a nemaka jen proto, že se mu nechce vstávat a staci mi brigada pres net za 4000 měsíčně a příspěvek na bydlení. Ale co je nefer na tom, že matce daj příspěvek nevím, tak ma ucnak a co jako? :nevim: tohle fakt není důvod k příspěvku. A ne, nejlepší kamarádka se takhle nechová (jako ty)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
14.1.24 13:32
@Anonymní píše:
dreamis problém je v tom že já nechci sosat dávky. Já chci pracovat a být za to oceněna, a taky.jsem.studovala z toho důvodu. Že se jako budu mít líp, jde o to že tenhle „sociální“systém je nastavenej tak, aby se lidi flinkali, ty co jsou blbí jako já a makaj a máj tři zaměstnání. A pak je člověk kterej řekne že na brigádu nepůjde protože proč. Tak radši si zkrátí úvazek a jde na dávky. Vám to. prinde. normalni? Ten prispevek na bydlení byl vymyšlen jen na chvíli. mel být už dávno zrušen, právě kvůli tehle nerovnosti. Dcera nejlepší kamarádky me matky. Vysokoškolský vzdělané ženy a.muze. v životě nemakala, protože jak by začla jednou makat, tak přijde o dávky… Tak žije z toho, že má dítě s vařičem(perníku), co je v báni. A ona si to dítě pořídila, aby sedět nesla. Klukovi už je devět. Pracovat prostě nebudete, to vám přijde správně? Takhle to má vypadat? Mám si taky sednout domu na pr*el a říkat, že dělat nebudu, protože mám dítě? Jde o.to že ten systém je celý špatně a nahrává jen nemakacenkum.

Nemysli si, ze nekdo je z tohoto nadseny. Jasně melo by se s tim neco delat, aby to bylo fer, ale uz tak se bojim vyjit ven za tmy a predstava, ze tyhle lidi co berou davky skonci na ulici je pro me silena. To uz bych pesky nesla vubec nikam. Stat si timto proste vykupuje klid a poradek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61023
14.1.24 14:32
@Anonymní píše:
@dreamis problém je v tom že já nechci sosat dávky. Já chci pracovat a být za to oceněna, a taky.jsem.studovala z toho důvodu. Že se jako budu mít líp, jde o to že tenhle „sociální“systém je nastavenej tak, aby se lidi flinkali, ty co jsou blbí jako já a makaj a máj tři zaměstnání. A pak je člověk kterej řekne že na brigádu nepůjde protože proč. Tak radši si zkrátí úvazek a jde na dávky. Vám to. prinde. normalni? Ten prispevek na bydlení byl vymyšlen jen na chvíli. mel být už dávno zrušen, právě kvůli tehle nerovnosti. Dcera nejlepší kamarádky me matky. Vysokoškolský vzdělané ženy a.muze. v životě nemakala, protože jak by začla jednou makat, tak přijde o dávky… Tak žije z toho, že má dítě s vařičem(perníku), co je v báni. A ona si to dítě pořídila, aby sedět nesla. Klukovi už je devět. Pracovat prostě nebudete, to vám přijde správně? Takhle to má vypadat? Mám si taky sednout domu na pr*el a říkat, že dělat nebudu, protože mám dítě? Jde o.to že ten systém je celý špatně a nahrává jen nemakacenkum.

Hele, opravdový nemakacenka a prizivnici štvou asi každýho, ale nevim, jestli do tyhle kategorie řadit samozivitelku s malýma detma. Ty bys třeba šla do desaty práce a o dítě by se ti staral nevim kdo, ona prostě chodí do práce, ma tedy i nárok na očr a bere příspěvek na bydlení, aby mohla s detma trávit čas a mohla je vzít aspon do zoo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
14.1.24 14:38
@Anonymní píše:

8o Kolik tedy vyděláš, když ti na paty šlapou dávkaři. Ten systém je fakt šílený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15137
14.1.24 14:38
@Veru258 píše:
@JancaS84Práskat ji nechci. A jak jsem odpovídala paní výše, tak mi jde o to, že jestli to takhle všem prochází. Tohle mě nikdy nenapadlo totiž, tak mě zajímalo, jestli to maj nějak zabezpečený před tímto.

Není kdo by to zkontroloval. Ve školce neví, ze matka má ocr, v práci neví, ze dite už je ve školce a ona se valí doma. Myslím, ze většina normálních lidi tohle nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35612
14.1.24 15:22
@Alušáček píše:
Není kdo by to zkontroloval. Ve školce neví, ze matka má ocr, v práci neví, ze dite už je ve školce a ona se valí doma. Myslím, ze většina normálních lidi tohle nedělá.

V práci jim to může být celkem jedno, ti to neplatí. Jen jim chybí zaměstnanec.
To by musela ČSSZ kontrolovat oproti docházce ve školce. Ale myslím, že by to časem i mohlo fungovat. Ale musel by na to být nějaký program, školky mít online docházku, odeslat to na socku a těm už by to pak vyplivlo, že dítě bylo ve školce a bylo na něj OCR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.24 18:31

@a12 no ale ona jezdí na dovču, každou chvíli letadlo tam či tam.bez dítěte… Na to povětšinou času Dlabala, prostě byla líná. To jsou taky její slova. Ona není chudá protože nemá na chleba ona je chudá protože na cigára min.20 denně má. To mi jednou říkala že ji přijde výplata a že hned ji odejdou prachy a já říkám a za co kouříš. V tu chvíli ji to došlo zasmál se a říká máš pravdu. Takže ne, nemá nouzi. A má jedno dítě a já mám dvě. Ale v mém případě když se křeček dostane do kolečka už je těžko vystoupit.

• Citovat
  • Upravit
a12
61023
15.1.24 19:00
@Anonymní píše:
@a12 no ale ona jezdí na dovču, každou chvíli letadlo tam či tam.bez dítěte… Na to povětšinou času Dlabala, prostě byla líná. To jsou taky její slova. Ona není chudá protože nemá na chleba ona je chudá protože na cigára min.20 denně má. To mi jednou říkala že ji přijde výplata a že hned ji odejdou prachy a já říkám a za co kouříš. V tu chvíli ji to došlo zasmál se a říká máš pravdu. Takže ne, nemá nouzi. A má jedno dítě a já mám dvě. Ale v mém případě když se křeček dostane do kolečka už je těžko vystoupit.

Proč tady tak pomlouvas svoji tak skvělou kamarádku? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
15.1.24 19:13
@Anonymní píše:
@dreamis problém je v tom že já nechci sosat dávky. Já chci pracovat a být za to oceněna, a taky.jsem.studovala z toho důvodu. Že se jako budu mít líp, jde o to že tenhle „sociální“systém je nastavenej tak, aby se lidi flinkali, ty co jsou blbí jako já a makaj a máj tři zaměstnání. A pak je člověk kterej řekne že na brigádu nepůjde protože proč. Tak radši si zkrátí úvazek a jde na dávky. Vám to. prinde. normalni? Ten prispevek na bydlení byl vymyšlen jen na chvíli. mel být už dávno zrušen, právě kvůli tehle nerovnosti. Dcera nejlepší kamarádky me matky. Vysokoškolský vzdělané ženy a.muze. v životě nemakala, protože jak by začla jednou makat, tak přijde o dávky… Tak žije z toho, že má dítě s vařičem(perníku), co je v báni. A ona si to dítě pořídila, aby sedět nesla. Klukovi už je devět. Pracovat prostě nebudete, to vám přijde správně? Takhle to má vypadat? Mám si taky sednout domu na pr*el a říkat, že dělat nebudu, protože mám dítě? Jde o.to že ten systém je celý špatně a nahrává jen nemakacenkum.

Hele a co ona z toho života má? Pochybuju, že si našetří na dovolenou, že dítěti zaplatí kroužky, vezme ho třeba do Aquaparku… takže jo, sice se nepředře, ale její život stojí za ho.vno… ;) měnila bys s ní? Já teda ne…

Teď koukám, že jezdí na dovču..z čeho? Platí jí to nějaký nabíječ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí