Dítě zásadně nepůjčuji

Anonymní
15.5.23 13:12

Dítě zásadně nepůjčuji

Zdravím, jak to máte s dětmi a “půjčováním” vy? Co jsem porodila prvního syna, tchyně ho brala jako svého vlastního a mluvila o něm jako o “našem” miminku. Furt chtěla lézt se mnou na uktrazvuky a když jsem se vždy vykecala, furt na mě sahala nebo chtěla být u nás doma až porodím, naše klíče atd. Malej na mě byl po porodu hodně fixovanej, často plakal a hodně se kojil. Nechtěla jsem ho půjčovat. Pořád otravovala, abych ji ho dala na přespání a do kočárku atd. Neměla jsem problém dojet k jí nebo ať jde ona k nám ale do kočáru a na spaní nebo trávit s kojeným miminkem čas jen o samotě prostě NE. Hrozně proti tomu bojovala a zkoušela takové extrémní intriky, že jsme jí nadobro odřízli. Hrálo v tom roli i spousta jiných věcí, ale tohle byla poslední kapka.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
965
15.5.23 13:14
@Anonymní píše:
Zdravím, jak to máte s dětmi a “půjčováním” vy? Co jsem porodila prvního syna, tchyně ho brala jako svého vlastního a mluvila o něm jako o “našem” miminku. Furt chtěla lézt se mnou na uktrazvuky a když jsem se vždy vykecala, furt na mě sahala nebo chtěla být u nás doma až porodím, naše klíče atd. Malej na mě byl po porodu hodně fixovanej, často plakal a hodně se kojil. Nechtěla jsem ho půjčovat. Pořád otravovala, abych ji ho dala na přespání a do kočárku atd. Neměla jsem problém dojet k jí nebo ať jde ona k nám ale do kočáru a na spaní nebo trávit s kojeným miminkem čas jen o samotě prostě NE. Hrozně proti tomu bojovala a zkoušela takové extrémní intriky, že jsme jí nadobro odřízli. Hrálo v tom roli i spousta jiných věcí, ale tohle byla poslední kapka.

Nepovedene story. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
15.5.23 13:15

U nás je to pravý opak, obě situace jsou tedy extrém. U nás si děti nebere nikdo. Jinak starší dítě bych půjčovala samozřejmě v mezích normy, mladší maximálně na povození v kočárku či chvilkové pohlídání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.5.23 13:15

A dál? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
boricmytu
15.5.23 13:16

O čem to tady píšeš? Proč by jsi jí nemohla dát dítě do kočárku, aby ho povozila?

• Citovat
  • Upravit
57
15.5.23 13:16

Malému je 2,5 roku a ani jednou nebyl hlídán babičkou. Ani jednou. Chci si ho užít naplno a nechci zmeškat žádnou z chvil s ním. Nevidím na tom nic špatného. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.5.23 13:17

Jestli je dotaz, jak to máme my, tak ano, my děti půjčujeme. Ale máme babičky, kterým věříme a se kterými jsme si budovali pěkné vztahy a důvěru dlouho předtím, než se nějaké děti narodily. Není nic úžasnějšího, než dát děti na víkend k babi a udělat si relax čas s manželem bez neustálého štěbetání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@boricmytu protoze kocarek nema rad a rve v nem, miluje satek a baba satek pry nosit nebude. :lol:

• Citovat
  • Upravit
2997

Nechápu. Dovedes si představit, ze budeš mit třeba taky jednou vnouče a tvá snacha ti ho téměř zakáže vídat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.5.23 13:18
@Eli2020 píše:
Malému je 2,5 roku a ani jednou nebyl hlídán babičkou. Ani jednou. Chci si ho užít naplno a nechci zmeškat žádnou z chvil s ním. Nevidím na tom nic špatného. :)

Dítě jako majetek? Tatínkovi ho taky nepůjčuješ? Chudinky babičky tyjo. Doufám, že takový přístup mé děti jednou mít nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
boricmytu
15.5.23 13:18
@Eli2020 píše:
Malému je 2,5 roku a ani jednou nebyl hlídán babičkou. Ani jednou. Chci si ho užít naplno a nechci zmeškat žádnou z chvil s ním. Nevidím na tom nic špatného. :)

Až budeš babičkou, tak to uvidíš jinak :)

• Citovat
  • Upravit
56113
15.5.23 13:19
@Anonymní píše:
@boricmytu protoze kocarek nema rad a rve v nem, miluje satek a baba satek pry nosit nebude. :lol:

Proč anonymně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
boricmytu
15.5.23 13:21
@jkra píše:
Proč anonymně?

Protože se za svůj přístup stydí?:)

• Citovat
  • Upravit
9767

Dobře a k čemu je nám informace, že se chováš jako hysterka a ochuzuješ svoje dítě o kontakt s babičkou?
Já jsem děti půjčovala kdykoliv někdo chtěl a překvapivě mi je nikdo neukradl :mrgreen: A doufám, že pokud si syn někdy pořídí děti, tak jejich matka nebude stejná helikoptéra jako ty a vnoučata si užiju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@freeport ano dovedu, protoze tohle jsou moje deti a tamto zase budou jeji deti. Kdyz nebude chtit, abych vozila, tak jednou za cas prijdu na navstevu stejne jako nase tchyne, donesu hracku, potesim se s ditetem a zse odkracim. Vozit dite v podzstae cizi zenske v kocarku je podle me divny. Proc bych mela mame sveho manzela davat tolik duvery? Ja ji neverim, je manipulativni, zla a ulhana. Nesverim ji dite, ktere je zavisle na dospelem

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure