Dítě zásadně nepůjčuji

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12655
15.5.23 13:52
@Anonymní píše:
Zdravím, jak to máte s dětmi a “půjčováním” vy? Co jsem porodila prvního syna, tchyně ho brala jako svého vlastního a mluvila o něm jako o “našem” miminku. Furt chtěla lézt se mnou na uktrazvuky a když jsem se vždy vykecala, furt na mě sahala nebo chtěla být u nás doma až porodím, naše klíče atd. Malej na mě byl po porodu hodně fixovanej, často plakal a hodně se kojil. Nechtěla jsem ho půjčovat. Pořád otravovala, abych ji ho dala na přespání a do kočárku atd. Neměla jsem problém dojet k jí nebo ať jde ona k nám ale do kočáru a na spaní nebo trávit s kojeným miminkem čas jen o samotě prostě NE. Hrozně proti tomu bojovala a zkoušela takové extrémní intriky, že jsme jí nadobro odřízli. Hrálo v tom roli i spousta jiných věcí, ale tohle byla poslední kapka.

Pujcovala rada a hodne, mame i tchyni. Hlidali i prws noc, kluk byl spokojeny, babci take a ja take. Nebyl problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6074
15.5.23 13:53
@Anonymní píše:
@unuděná vy budete ten typ co strci dite do kdejakych rukou jen abyste si mohla uzit relax ze? Ja kladu velky duraz na to, aby se moje dite spravne vyvijelo, melo kolem sebe zdrave prostredi. Nechci, aby jako muj manzel vyrustal v prostredi plnem traumatu, a pak to na nej melo vliv jako na manzel.
Tchyne huli jak fabrika, manzel z toho ma astma, travici potize protoze mu nikdy v detstvi nevarila. Traumata, protoze ho nechavala plakat v postylce samotneho hodiny nez ho nasel otec co prisel z prace. Dokonce si pamatuje, ze se jednou probudil asi jako 3-4 lety a mama celou noc nebyla doma. To vam prijde jako fajn babi na hlidani?

Hele ale to, že selhala jako máma, neznamená, že bude taková i jako babička.
Moje tchyně udělala ve výchově svých dětí spousta chyb, uznala to.
Ale jako babička je skvělá a má moji plnou důvěru.
To že je skvělá babička bych nezjistila, kdybych nenechala dceru s ní trávit čas.
Ptáš se, jak to máme my.
Tak odpovídám, že my to máme v hlavě v pořádku a necháváme své děti trávit čas se svou rodinou.
To, že ty s tchýni nevychazíš, neznamená, že ochudíš své dítě mít se svou babičkou třeba hezký vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
15.5.23 13:54

Nabídnu pohled z druhé strany. Našemu prckovi budou teď dva roky. Od narození si ho do kočárku půjčoval, kdo chtěl - babička, prababička, děda, tety… V kočárku ale nikdy moc spokojený nebyl, tak ho i rychle vraceli. :D To se zlepšilo až se sporťákem, když viděl na cestu. Ale trávit s ním čas mohli podle libosti a já ani manžel jsme neměli potřebu jim u toho asistovat. Všichni už vychovali své děti, tak nebyl důvod k nervozitě.

Cca od roka začal prcek jezdit k babičce a dědovi (mým rodičům) na víkendy. Oba jsou dost vitální, tak to zvládají bez problémů. (Manželova maminka by to zdravotně nezvládla, jinak by nebyl problém ani tam.) A od té doby syn pravidelně tráví jeden víkend v měsíci celý na vesnici, kde si ho užijí i zbylé (pra)babičky - a že jich má. :D Druhý víkend v měsíci (obvykle to střídáme co 14 dní) tam jedeme všichni jako rodina. A nemůžeme si systém vynachválit.

Negativní následky nevidím. Syn je samostatný, nebojí se lidí, pořád se směje, není nervózní, nebrečí, když odjíždíme, protože ví, že zase přijedeme. Dokud je s ním někdo dospělý, je úplně v pohodě. Dokáže si hrát s každým, po pár minutách by odešel i se sestřičkou, která mu dává očkovací injekce. :mrgreen: Někdo by mohl možná žárlit, když dítě fňuká, že babi s dědou odjíždějí z návštěvy bez něho, místo aby viselo rodičům kolem krku. Ale my jsme rádi, že se na ně těší a že mají mezi sebou hezký vztah. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
15.5.23 13:55

Také jsem děti takto nikomu nedávala, jako mimina rozhodně ne.
A kontakt vnoučete s prarodičem bez přítomnosti rodičů nenařídí ani soud. Já kupříkladu nechápu potřebu trávit čas o samotě s kojencem, který je do značné míry závislý především na matce (primární pečující osobě).

• Citovat
  • Upravit
77121
15.5.23 13:57
@Anonymní píše:
@unuděná starala se o nej minimalne. Od zacatku zamerne nekojeny, vychovavan hlavne babickou, temer nula hodin spolecne straveneho casu.

kým že to byl vychováván? aha - hlavně babičkou :mrgreen: to je dobrý fór

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8547
15.5.23 13:58
@Eli2020 píše:
Malému je 2,5 roku a ani jednou nebyl hlídán babičkou. Ani jednou. Chci si ho užít naplno a nechci zmeškat žádnou z chvil s ním. Nevidím na tom nic špatného. :)

Holka nech se vyšetřit včas než se to rozjede ještě víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140243
@Eli2020 píše:
@boricmytu to soudíš z toho, že není hlídán? S prarodiči tráví několik hodin měsíčně. Vyzvednou ho se mnou i ze školky, jedou k nám na návštěvu. Stejně tak my k nim. Jen ho nedávám nikam na hlídání nebo noc.
každý dle sebe a jak to cítí ne? Není jen jedna univerzální cesta…

zapisuješ si kolik hodin měsíčně prarodiče tráví s vnoučkem? jen aby ty hodiny nepřetáhli, to by byl fakt průser.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
@Vesmírná drůbež píše:
Také jsem děti takto nikomu nedávala, jako mimina rozhodně ne.
A kontakt vnoučete s prarodičem bez přítomnosti rodičů nenařídí ani soud. Já kupříkladu nechápu potřebu trávit čas o samotě s kojencem, který je do značné míry závislý především na matce (primární pečující osobě).

Já to chápu v případě, že hyperprotektivní matka stojí nad babičkou jako bachař a kontroluje každý její pohyb (teď mluvím o batolatech, ne novorozencích samozřejmě, tam je to do určité míry normální). A takových matek je podle mě mnohem víc, než nezodpovědných babiček. Většina babiček chce dítě do kočárku proto, aby si připomněla své vlastní vození zamlada a nemusela u toho poslouchat hysterické poučky matky :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77121
15.5.23 13:59
@Anonymní píše:
@boricmytu no jistě. Dřív se taky uplatňivalo právo první noci nebo jsme skákali pomalovaní kolem ohýnku a p..el jsme si utírali lopuchem. To taky děláte dodnes? :)

já pořád nechápu, proč jsi anonym? je to naprosto bezdůvodné
 @admin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8547
15.5.23 14:01
@Anonymní píše:
@freeport ano dovedu, protoze tohle jsou moje deti a tamto zase budou jeji deti. Kdyz nebude chtit, abych vozila, tak jednou za cas prijdu na navstevu stejne jako nase tchyne, donesu hracku, potesim se s ditetem a zse odkracim. Vozit dite v podzstae cizi zenske v kocarku je podle me divny. Proc bych mela mame sveho manzela davat tolik duvery? Ja ji neverim, je manipulativni, zla a ulhana. Nesverim ji dite, ktere je zavisle na dospelem

A ty jsi zase přehnaně úzkostná a pokud v tom budeš takhle pokračovat, tak chudák tvoje dítě. Nevozila by dítě cizí ženské, ale snaše, tedy pokud si tě její syn vzal. A to podstatné je, že by vozila svoje vnouče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.5.23 14:02

@unuděná ale ja jsem si nedelala dite, aby si tchyne mohla vynahradit to, co se svym synem nemela, protoze radeji chodila spat s milencema nez aby se starala o sve miminko :-) ja tu nejsem proto, abych ji napravila svedomi.

• Citovat
  • Upravit
7221
15.5.23 14:03
@Adull píše:
Holka nech se vyšetřit včas než se to rozjede ještě víc.
:mrgreen: :mrgreen: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
15.5.23 14:04

A nebude to ta maminka co nechtěla půjčovat dítě nevlastní babičce? Trochu se to tomu podobá. :think: :( :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.5.23 14:05
@Anonymní píše:
@unuděná ale ja jsem si nedelala dite, aby si tchyne mohla vynahradit to, co se svym synem nemela, protoze radeji chodila spat s milencema nez aby se starala o sve miminko :-) ja tu nejsem proto, abych ji napravila svedomi.

Ne, to je marný. Fakt doufám, že jsi troll. A pokud ne, karma je zdarma. Jedou ti tvé děti třeba řeknou, že ti nepůjčí vnoučata, protože jsi zamlada na nich nezdravě visela. Ona ta opičí láska je stejné zlo, jako to, co popisuješ u tchyně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15925
15.5.23 14:06
@stinga píše:
já pořád nechápu, proč jsi anonym? je to naprosto bezdůvodné
@admin

Zakladatelka je pacient psychiatrické léčebny, takže anonym kvůli zdravotnímu stavu by měl být zachován :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí