Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj urcite se neboj a dej, podava se uz i novorozencum, a je to predevsim antihistaminikum-proti alergii, takze to nijak mimco neposkodi. Alespon se prospi, sestra ho taky parkrat davala. ![]()
Já po něm spala jako mrtvola. Jak po injekci, tak po kapačce. Ale dostala jsem ho na příšernou reakci na ATB, toxoalergický exantém po celém těle. Já bych ho asi nedala..jen kvůli spaní.
Můj menší ho měl už několikrát. Zvážila bych pro a proti, u nás zvažovala pozitiva, měl hnusný dusivý kašel a po Dithiadenu jak jediném usnul a spal déle než 10 minut v kuse.
Tak snad možná jednou výjimečně pokud je to nespaní fakt neúnosné ![]()
Jako kvůli tomuto v žádném případě. Já ale do dětí necpu léky zbytečně. Stejně tak pomůže náruč, klid. Radši budu houpat na ruce, než do něj cpát takové svinstvo zbytečně ![]()
@lyrica píše:
Já po něm spala jako mrtvola. Jak po injekci, tak po kapačce. Ale dostala jsem ho na příšernou reakci na ATB, toxoalergický exantém po celém těle. Já bych ho asi nedala..jen kvůli spaní.
To jsi ale dostala trosku jinou davku nez se dava malym detem
taky po nem chrapu cely den ![]()
@Billi píše:
Můj menší ho měl už několikrát. Zvážila bych pro a proti, u nás zvažovala pozitiva, měl hnusný dusivý kašel a po Dithiadenu jak jediném usnul a spal déle než 10 minut v kuse.
U kašle bych taky dala přece jenom se při nemoci potřebuje vyspat
@katule9 to se mi ulevilo.dr samozřejmě věřím, ale i tak. Strach je. Ale aspoň si chlapeček konečně odpocine po těch hroznych nocích.
@katule9 to je jasný, ale přijde mi to v tomhle případě,,zbytečný,, no. ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý večer. Chtěla sem se zeptat může nějak uškodit dávka, slabá ctvrtinka. Dr poradila, aby se malý sklidnil po nemocí a je nespavy.
já bych nedala ani náhodou…existuje mnoho jiných alternativ..tohle mi připadá nejjednodušší protebe a nejhorší možné pro dítě ![]()
@araw píše:
Jako kvůli tomuto v žádném případě. Já ale do dětí necpu léky zbytečně. Stejně tak pomůže náruč, klid. Radši budu houpat na ruce, než do něj cpát takové svinstvo zbytečně
Dithiaden neni zase takove svinstvo, dava se detem naprosto bezne, jak na alergii tak pri tezkych nemocech na noc na uklidneni..a pokud naruc nepomaha tak proc ho nedat je to hlavne pro to dite aby usnulo a cerpalo novou energii v boji s nemoci
@lyrica pokud dite nespi a je vycerpane tak je to jedine prinos pro nej, dospeli taky musi spat, to je zaklad k uzdraveni
Dobrý večer. Chtěla sem se zeptat může nějak uškodit dávka, slabá ctvrtinka. Dr poradila, aby se malý sklidnil po nemocí a je nespavy.