Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já bych nejezdila, přece i u dospělého se otok objeví hned! To teda holčička zvládla výborně!
@Tatian já bych jela, se zeptat.. Manžela takto píchla včela.. Půl dne ho to bolelo, večer pálilo a v noci měl napuchlou ruku od lokte po rameno.. bála bych se, že pusinka vevnitř napuchne..
Sleduj, ale jestli se do teďka neobjevil větší otok, který by ji vadil v dýcháni mělo by to být dobré. ![]()
P. S. sleduj nemyslím, nespím celou noc ![]()
Myslim, ze reakce by se uz objevila. Můžeš ji pro jistotu dat Fenistil kapky. Maleho taky bodla vosa, dokonce 2 zihadla do krku, taky v 9 mesicich - volala jsem pediatra, pkradil 15 kqpek fenistilu a sledovat jestli je ok. Neboj, bude v cajku ![]()
No ted uz nikam nejezdi, ale nechapu, ze jsi nevyrazila okamzite.Ono když to zacne natykat a dite se zacne dusit, jde celkem o vteriny.
Poradila bych se s pohotovostí po telefonu, jestli by třeba stačil preventivně Rectodelt nebo něco podobného ![]()
Mě štípla včela do chodidla. První den vůbec nic, ani nebyl vidět,,vpich,,. Druhej den jsem na nohu nemohla ani došlápnout a měla nateklý i kotník. Takže to, že neměla otok hned, nemusí znamenat, že ho ještě nemůže mít. Což zakladatelce samo nepřeju ![]()
Nebo bych apsoň třeba zatelefonovala do nemocnice-pohotovost.. Fakt neni pravda, že to napuchne hned.
Když by řekli sledovat, tak bych sledovala, kdyby řekli přijeďte dáme raději něco na reakci tak byste jeli
Zavolala bych si do nemocnice na dětské. Já bych měla nervy, přece jen je to vevnitř v pusence..Ale nejprve bych zavolala, protože chápu co to je tahat někam dítě v noci
Ať malinké nic není ![]()
Já bych to řešila. Dcera začla otýkat až tak 6 hod po štípnutí.
Dostala zobanec pod tříslo, po těch šesti hodinách to bylo tak 2×2 cm, ale další dvě hodiny to už měla ke kolenu. Jeli jsme na pohotovost, dostala píchanec. Ráno to měla až přes pupík a ke kolenu. Opět pohotovost. Dostali jsme kortikoidovou mast. Teprve po té to začlo ustupovat.
Jsem plašan, raději jednou zbytečně jet…
Me pichla vcela asi pred dvema tydny a otok se mi objevil az druhy den. Ja bych tedajela hned!
*
Příspěvek upraven 21.09.15 v 11:23