Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Kiki..Domi píše:
Já se přilkáním k Vivien,Violka,Valentýnka ale je pravda že se jí říká Val to by se vám pletlo.
A co Vendulka?
Jo jenže to je hrozně změkčelé a jak chceš pak jednou 50leté ženské říkat Vendulko, to je divné. To je jak kdyby byla stará ku… Vendulko poď sem. U dítěte dobré, ale pro dospělou se to pak moc nehodí.
sem netušila jaký jména vůbec existujou
![]()
Valpurga, Ve, Vi .....neskutečný
![]()
IvkaH píše:Kiki..Domi píše:Jo jenže to je hrozně změkčelé a jak chceš pak jednou 50leté ženské říkat Vendulko, to je divné. To je jak kdyby byla stará ku… Vendulko poď sem. U dítěte dobré, ale pro dospělou se to pak moc nehodí.
Já se přilkáním k Vivien,Violka,Valentýnka ale je pravda že se jí říká Val to by se vám pletlo.
A co Vendulka?
No to je pravda ale kámoška ma maminku Vendulu a malý ji říká Babi Vendy
Aladina píše:Než jsem to promazala od datumů, určitě přibyly odkazy.
seznam mi úplně připoměl, že prababička bla Vilemína. A byla tak hodná. A taky je to jak od Drákuly, tak se mi to taky líbí.
Vilemína, tak to je nádherné jméno ![]()
Za mě Vilemína a Vilma
Mně se ty jména fakt líbí, hodně jsme je u dcery zvažovali. Pokud třetí bude holka, tak asi opět budou na seznamu. A moje prababička byla taky Vilemína ![]()
Já jsem celý život chtěla Viktorii..mám Eduarda:-) Ale třeba u dalšího… Ale Vanes a Viktorií je hodně…Tak uvažuju, že i tu Viktorku změním… Valentýna taky hezké…
IvkaH píše:Kiki..Domi píše:Jo jenže to je hrozně změkčelé a jak chceš pak jednou 50leté ženské říkat Vendulko, to je divné. To je jak kdyby byla stará ku… Vendulko poď sem. U dítěte dobré, ale pro dospělou se to pak moc nehodí.
A co Vendulka?
Víš Ivko, ono to jméno nezměkčele zní Vendula.. ![]()
me2dova píše:
U Valentýnky je problém, že se zkracuje Vali a my už doma jednu Vali (Valerii) máme, tak by se to možná pletlo. Vaneska je k našemu příjmení asi příliš exotická. Manžel uvažuje o Viktorii a já o Viole, ale oboje se podle mého nedá moc pěkně zkrátit, jedině na Viky…
Nečetla jsem diskuzi, ale my tady jednu Violku máme a říká se jí Víla
jestli to už někdo nepsal tady… ![]()
ewelinka23 píše:IvkaH píše:Víš Ivko, ono to jméno nezměkčele zní Vendula..Kiki..Domi píše:Jo jenže to je hrozně změkčelé a jak chceš pak jednou 50leté ženské říkat Vendulko, to je divné. To je jak kdyby byla stará ku… Vendulko poď sem. U dítěte dobré, ale pro dospělou se to pak moc nehodí.
A co Vendulka?
Jo šak Vendulu jsem taky psala ![]()
Musím se ještě znovu podívat na ten seznam, teď nevím která maminka to v noci psala, ale už se mi to nechtělo číst, v tak dlouhém seznamu se přece musí najít něco krásného na V. známý má Valerii a Vanesu oboje se mi líbí a ještě i Vanda to je asi i málo dávaná.
Jinak ta mě holčičku od V jednoznačně Vanda
Tu mám schovanou i pro sebe (jako záložní jméno, kdyby mi to moe NEJ někdo v okolí vyfoukl
)
tak já dávám hlas Vendulce
jinak u mě by na V byly ještě v kurzu Vlasta a Viktorie