Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zajímalo by mne, jak říkáte své Klárce? Já ji říkám i Kájo, myslíte, že je to nevhodné? Já mám totiž i Áju, a líbí se mi říkat, Ája a Kája. Na Klárce jsme se shodli s manželem, jako jediném jméně pro druhou holčičku.
Ahoj,
Kája teda v repertoáru zatím nemáme, říkáme různě: Klári, Klárinka, Kláruš(e), Klárina (když zlobí), brácha jí řiká Káka, někdy i Kárka. ![]()
U nás teda vybíral manžel, já byla přesvědčena o klukovi Tomáškovi.
![]()
Kája mi moc k tomu nesedí…mám kamarádku Klárku a říkame ji Klaris ![]()
Mám známou Kláru, které se Kája říká… takže proč ne
. Navíc bych řekla, že jméno Klára, Klárka je pro malé děti těžce vyslovitelné ![]()
Ahojky,
já mám ségru Kláru a náš malej jí říká Káji (jako Klári) naučil se to tak říkat když ještě neuměl r… A všichni jsme se k němu přidali, takže od té doby jí skoro jinak neříkáme. Takže Kája si myslím v pohodě ![]()
Myslím že jste jí dali jméno Klára protože se vám líbilo né? Tak jí tak nazývejte a nekomolte jí jméno takovým hnusem (Kája, Aja)
Promiň, nemyslím to zle.
Vždyť je to tak krásné jméno a zní tak vznešeně ![]()
máme malou Klárku, bratránek, 2 roky, ji říká Kajka, tak si myslím, že je to pro ty maličké nejlíp vyslovitelné.
ale ségry syn je Denis a říká si Něňa no tak se pak v tom vyznejte…
Ahoj, tak naše Klárka je většinou Klarís, Klarísek, Klárouš, Kláríí ..prostě co nám přijde na jazyk
Kájo ji říkáme občas taky, ale spíš proto, že máme Káju psa, takže občas je Kája Klára a Klára Kája
![]()
Taky mám doma Klárku, starší je Simča.
Je fakt že ona sama o sobě mluví jako o Kááájce, ale my jí tak neříkáme, ani mě to nenapadlo. Říkáme jí: Klari, Klárinko, Klaris, Klarisko, Klaruško, Klarunko, když zlobí tak Klaruše a když je teda fest protivná tak je to Berta(čerta) ![]()
estrea píše:
Myslím že jste jí dali jméno Klára protože se vám líbilo né? Tak jí tak nazývejte a nekomolte jí jméno takovým hnusem (Kája, Aja)
Promiň, nemyslím to zle.
Vždyť je to tak krásné jméno a zní tak vznešeně
Promiň, ale až bude dospělá, určitě bude ráda když ji budou všichni vznešeně říkat Kláro, ale pro mimčo snad jde použít cokoli
Neumím si představit, že bych své malé neteři říkala třeba Natálie…
Klárko, Klárís,Klárísku, Kláruše, Klárinko, Kikino, Klárino
malá říkala že se jmenuje Káka už někdy před rokem
zuzka.mamka píše:
Klárko, Klárís,Klárísku, Kláruše, Klárinko, Kikino, Klárinomalá říkala že se jmenuje Káka už někdy před rokem
Kiki zni hezky:)
Brucka píše:estrea píše:Promiň, ale až bude dospělá, určitě bude ráda když ji budou všichni vznešeně říkat Kláro, ale pro mimčo snad jde použít cokoli
Promiň, nemyslím to zle.
Vždyť je to tak krásné jméno a zní tak vznešeněNeumím si představit, že bych své malé neteři říkala třeba Natálie…
Říkala bych jí Natálko, Klárko…
Říkáme Klári, Klárko, Kájo… Sama říká, že se jmenuje Káka (ještě neumí r).
Běžně volám na děti Kájo, Májo nebo Kláro, Máro… slyší na oboje ![]()
Mně Kája ke Kláře moc nesedí - spíš ke Karolíně
, ale bude to vaše dítě, takže může být každýmu prd po tom, jak jí říkáte
I kdybys jí říkala třeba Klariso ![]()