Jméno Klára

Napsat příspěvek
Velikost písma:
emocuc.polymorf
4.8.11 22:38

Já mám neteř Klárku, nikdy by mě to tedy nenapadlo, říkat jí Kájo, ale nakonec říkejte si jí, jak chcete. :wink: Obecně je Kája nejčastěji Karolína, pak samozřejmě Karla, ale to tak časté jméno není.. :nevim: Takže myslím, že když jí budete oslovovat Kájo, budete asi neznalým muset vysvětlovat, že není Karolína, nýbrž Klára. Jinou komplikaci v tom nevidím :palec:

• Citovat
  • Upravit
7421
4.8.11 22:49

Klárko.
Kájo říkáme netetři, která je Karolína.
Jo a Klárinko máme zakázáno ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
4.8.11 23:02

Znám jednu Kláru a říkáme jí Kláro,Klárko.Ale Kája se říká spíš Karolíně nebo Karle.Kdybych někoho slyšela volat Kájo na holku,tak si myslím,že se jmenuje Karolína :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
4.8.11 23:04

Tak my taky tak klasicky oslovujeme Klárko, Klárinko, Kláruško, ale často i Claire (čti „Klér“) anebo i Klárika, to je takovy trošku maďarský styl :-D Jo a taky je někdy Klárina :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
5.8.11 08:37

Tak Kájo mi nikdo nikdy neříkal, měla jsem ráda Klárko, no i teď to mám ráda :oops: jinak ještě Klárie, Klariso(to nemám ráda), Klárino to bylo když jsem zlobila :lol: a nebo mi říkaly Káčo.Nesnášela jsem Klér a :poblion: bych z Kiki, to je přece Krystína, hlavně oslovovat jménem, nejvíc mě přijde hezké na malou holčičku Klárka, Klárinka, je to dlouhé ale hezké.

• Citovat
  • Upravit
5437
5.8.11 08:47

Ahoj, tak já jsem Klára a oslovují mě Klárko, Klárí. Když jsem byla malá tak Klárinko, děti mi říkali Káko nebo Králko, nebo Krála (to mě teda vždycky vytočilo, protože už to má jen kousek do turu domácího! :)), ve škole pak i Klariso, Claire (Klér), Clarita., když jsem zlobila, tak Klárino. Variant je spousta a je jen na Vás, jak budete svému dítku říkat. Ale mě kdyby někdo řekl Kájo, tak by mě to docela naštvalo, příjde mi to spíš varinta pro Karla, nebo Karolínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
medvidek
5.8.11 08:55
klárka14 píše:
Zajímalo by mne, jak říkáte své Klárce? Já ji říkám i Kájo, myslíte, že je to nevhodné? Já mám totiž i Áju, a líbí se mi říkat, Ája a Kája. Na Klárce jsme se shodli s manželem, jako jediném jméně pro druhou holčičku.

Ahojik,
mám dcerku Klárku a říkám jí Sluníčko :-) .Jinak Klárinko,Klárko,Kláro.

• Citovat
  • Upravit
2803
5.8.11 10:25

Švagrová má taky Klárku a Kája je v pohodě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
5.8.11 12:41

Naše Klárka mi říká,,Mami neříkej mi Klárko, já jsem Klárinka!,,
a ještě někdy ze srandy jí říkáme Clarabel(vagonek mašinky Tomáše) :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
7.8.11 00:12

To je tak krásný jméno Klára, Klárka, akorát jsme Klárce jako malí caparti říkali Králko a Králo, malinkejm dětem se to asi blbě vyslovuje, ale proč by jí dospěláci měli říkat Kája?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
8.8.11 17:43

Ahoj, Klára a Kája je podle mě jiné jméno :-) Asi jako by se Blance říkalo Bája :-) ale přezdívku může mít přece každý jakoukoliv :-) zkratka jména to není, což ale neznamená, že jí tak nemůžeš říkat :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
12.8.11 01:44

Kája

Já sama se Klára jmenuji a musím říct, že zkomolenin, kterými jsem byla titulována je opravdu hodně. Děti ve školce mé jméno neuměli vyslovit a tak jsem byla Kárka a Kára. Dnes mi doma neřeknou jinak, než právě Kájo, je to familiérní, ale přesto se mi to líbí. Samozřejmě jsem si vysloužila Klárinu, Karlínu, Karlos, Kýbla i Karlika a mohla bych pokračovat dlouhosáhlým výčtem. Ale musím říct, že v posledních letech mi neudělá větší radost nic než to, když mě osloví právě Kláro, zní to tak jasně, čístě a vznešeně..a to je právě skutečný význam tohoto jména v latině =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
12.8.11 08:07
Kláruše píše:
Já sama se Klára jmenuji a musím říct, že zkomolenin, kterými jsem byla titulována je opravdu hodně. Děti ve školce mé jméno neuměli vyslovit a tak jsem byla Kárka a Kára. Dnes mi doma neřeknou jinak, než právě Kájo, je to familiérní, ale přesto se mi to líbí. Samozřejmě jsem si vysloužila Klárinu, Karlínu, Karlos, Kýbla i Karlika a mohla bych pokračovat dlouhosáhlým výčtem. Ale musím říct, že v posledních letech mi neudělá větší radost nic než to, když mě osloví právě Kláro, zní to tak jasně, čístě a vznešeně..a to je právě skutečný význam tohoto jména v latině =)

s tím na 100% souhlasím. Já se jmenuji Alžběta a vždycky jsem tvrdila, že si v 18 zmenim jmeno:D ..a bylo mi 18, rekla jsem si skoda penez a ted jsem dokonce rada, kdyz me takhle nekdo oslovi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
12.8.11 10:27
Kláruše píše:
Já sama se Klára jmenuji a musím říct, že zkomolenin, kterými jsem byla titulována je opravdu hodně. Děti ve školce mé jméno neuměli vyslovit a tak jsem byla Kárka a Kára. Dnes mi doma neřeknou jinak, než právě Kájo, je to familiérní, ale přesto se mi to líbí. Samozřejmě jsem si vysloužila Klárinu, Karlínu, Karlos, Kýbla i Karlika a mohla bych pokračovat dlouhosáhlým výčtem. Ale musím říct, že v posledních letech mi neudělá větší radost nic než to, když mě osloví právě Kláro, zní to tak jasně, čístě a vznešeně..a to je právě skutečný význam tohoto jména v latině =)

No ono je to asi tak, že dětská fantazie je nepřeberná :wink: a ta dospělácká taky :mrgreen:
Já mám jméno hodně netradiční, teď je už víc používané, ale v mojem dětství mi jménem neříkali ani rodiče :twisted: měla jsem přezdívku, která měla s jménem společné jenom první písměno, a tou mi říkali úplně všichni :pocitac: kromě babičky (protože je Maďarka a to jméno se hodně používá mezi Maďarmi, ta přezdívka jí nelezla přes pusu :lol: )
No pak kdekoli jsem přišla a byli tam nějací známí, tak teď vysvětlovat, jak se vlastně jmenuju, pak udivení, proč mi ale říkají jinak, no zkrátka a dobře, utnula jsem to v 15-ti na gymplu.
Pak mi konečně i naši začali říkat normálně a dnes i máma přizná, že to nebylo šťastné řešení s tou přezdívkou :nevim:

Jinak všem Klárkám a Klárám k dnešnímu svátku vše nejlepší :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
12.8.11 10:39
Slalomacka píše:
Kláruše píše:

No ono je to asi tak, že dětská fantazie je nepřeberná :wink: a ta dospělácká taky :mrgreen:
Já mám jméno hodně netradiční, teď je už víc používané, ale v mojem dětství mi jménem neříkali ani rodiče :twisted: měla jsem přezdívku, která měla s jménem společné jenom první písměno, a tou mi říkali úplně všichni :pocitac: kromě babičky (protože je Maďarka a to jméno se hodně používá mezi Maďarmi, ta přezdívka jí nelezla přes pusu :lol: )
No pak kdekoli jsem přišla a byli tam nějací známí, tak teď vysvětlovat, jak se vlastně jmenuju, pak udivení, proč mi ale říkají jinak, no zkrátka a dobře, utnula jsem to v 15-ti na gymplu.
Pak mi konečně i naši začali říkat normálně a dnes i máma přizná, že to nebylo šťastné řešení s tou přezdívkou :nevim:

Jinak všem Klárkám a Klárám k dnešnímu svátku vše nejlepší :srdce:

A jak se tedy jmenujes, jestli to chces prozradit??? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí