Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mě to divný nepřijde jí tak říkat.
Mě doma říkali Ájo (divný že, když jsem Šárka
, asi zkomolenina od sestry když byla malá - Šája/Ája
) doteďka mě tak někdy řekne taťka a mě se to strašně líbí… ![]()
Slalomacka píše:
Jako Janečková z Pošty;-)
Ježiš, to je ale krásný jméno. Moc krásný a tajemný. Vnukla jsi mi nápad na jméno naší někdy případný druhý dcery. Díky.
JančaK píše:Slalomacka píše:Ježiš, to je ale krásný jméno. Moc krásný a tajemný. Vnukla jsi mi nápad na jméno naší někdy případný druhý dcery. Díky.
Jako Janečková z Pošty;-)
Tak to děkuji a držím palce, ať se brzo zadaří
JInak Katka je taky krásné jméno, to má naše mladší dcerka jako druhé ![]()
klárka14 píše:
Zajímalo by mne, jak říkáte své Klárce? Já ji říkám i Kájo, myslíte, že je to nevhodné? Já mám totiž i Áju, a líbí se mi říkat, Ája a Kája. Na Klárce jsme se shodli s manželem, jako jediném jméně pro druhou holčičku.
Taky znám Kláru, které se říká Kája, mně se to líbí. Jak tady pár lidí říkalo, že je to jiné jméno - co pak říkat o takových jménech, jako je Josef/Pepa, Jan/Honza, Alexandr/Saša. Klára a Kája mi jako jedno jméno připadá ![]()
Já se jmenuju Klára a je mi 13 let. Většina lidí mi říká Klára, ale mně se to nelíbí, protože to -teda podle mě- zní hrubě.
Kiki je podle mě přezdívka pro Kristýnu a Kája pro Karolínu. Jinak mně kamarádky říkají Klári, Klér, Klaris a Kliris
. A rodiče mi říkají Klárko, Klárinko, Káďulko (to se mi líbí nejvíc
)… Jo a brácha mi říkal Kádinka a Káka… ![]()
Chtěla bych trošku oživit tuto diskusi ![]()
je tu někdo kdo má či zná Kláru a říká jí Laro? Našla jsem to někde, že jí lze i takto říkat. Jak se vám to zdá?
Jinak k tomu co píše zakladatelka, když jsem tchýni oznámila že chceme dát jméno Klára tak řekla, že nic horšího jsme vybrat nemohli a že jí bude říkat Kájo, což bych zrovna nechtěla. To mi sedí ke Karolíně. A jak tak pořád pročítám diskuse, narazila jsem na nositelky tohoto jména, které moc spokojené nejsou, že je to tvrdé a špatně se to vyslovuje a že by to svému dítěti nedaly, tak nevím ![]()
Mně osobně přijde oslovení Klári, Klárinko, Klárko takové hezké a milé…
Ahoj, jmenuju se Klára, a tak mi nikdy nikdo neříkal, ale zní to hezky… Jinak kromě toho, co je tu všechno psáno, mi taky říkali kamarádi Klárče (jako morče…
)
Znám jich pár, ale pokaždý to byla jen Klára nebo Klárka. Ale mně se tohle jméno fakt nelíbí
.
Lara mi přijde jako totálně jiné jméno než Klára. Říkat jí ale můžeš samozřejmě jak chceš
. Laro bych spíš říkala Lauře nebo samotné Laře..
Edit : Kamarádce říkám Klaris nebo Klér ![]()
@vaneska honzik a jak jsi s ním byla v životě/dětství spokojená ty? Nebyla jsi věčně třeba Krála nebo Klála ![]()
Mám sestřenici a přítel taky a říkáme jim Klári, Kláro, Klárko ![]()
My máme teda Klárku kočku, ale snad se lidská populace neurazí (nakonec dáváme kočkám samá krásná jména a Klárka je moc krásná kočička
). Takže Klárce říkáme mimo jiné Karliku nebo Lálo
.