Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
malej spi od 20 do 23 to dostane najíst a pak ji v 7, přes den spí jak chce, leží na hrací dece, kouká, bere si hračky a prohlíží je, otáčí se na břicho a když toho má dost, tak si schrupne
Malej chodí spáv v 21.00 až 21.30 a spí až do rána - do 7-8.
Potom ho nakrmim a spí do 10 - 11 potom je vzhůru skoro celý den. Jenom odpoledne mezi 2-3 spí půl hodiny a okolo šestý spí hodinku. ![]()
Naše malá většinou usíná kolem 19.30 a v noci se budí mezi 4-5h:-D Dostane napapat,přebalíme a pak ještě usne …vstáváme kolem 8 h
Pak si ještě třeba dopoledne dá půlhodinku,po obědě 2h spánku a pak ještě kolem 17h půlhodinku ![]()
holky tiše závidím, já kojím v noci 3 x a vstává v 5 - 6, pak usne kolem 9,ale to musíme do kočárku, prostě jsme si ho tak naučila
a odpoledne spí už jen po 30 minutách, jsem vyčerpaná přes den si nelehnu ![]()
Jééé, tak to vám zavidím.. Mě by to vztavání ani nevadilo.. ale jde o to že prostě už pak nemužu usnout :-/
Dita01 píše:
holky tiše závidím, já kojím v noci 3 x a vstává v 5 - 6, pak usne kolem 9,ale to musíme do kočárku, prostě jsme si ho tak naučilaa odpoledne spí už jen po 30 minutách, jsem vyčerpaná přes den si nelehnu
Nezoufej, nejsi sama, naše Klárka se budí v noci tak 3× - 4×, pak vstává v 6 a už nezabere, no a v sedm mi vstává ta starší. Přes den nespím, jelikož když spí starší, malá se obvykle budí, jsem K.O. Ale ještě žiju, bohužel z té únavy mi propukla alergie, hold smůla ![]()
Nezoufej, bude líp
K nejmladší (6m) vstávám za noc min. 3×. Nejmladší dvě holky chodí spávat kolem půlnoci a ráno zase vstávají brzo 4 starší
Nejmladší sice dopoledne prospí, ale to je mi na nic ![]()
Jinak ve 4. měsících jsem nechávala spávat, jak si miminko řekne, to prostě neovlivníš ![]()
sikinka16 píše:
Jééé, tak to vám zavidím.. Mě by to vztavání ani nevadilo.. ale jde o to že prostě už pak nemužu usnout :-/
A co zkusit nějaký bylinkový čaj na spaní?Nebo teplé mléko s medem?Nebo přestěhovat postel-můžeš být více vnímavá na geo zony
No ten med radši zkoušet nebudu.. já i muj bratr jsme alergický na pyl.. takže med nám děla zle.. Mozne je že to má i malá takže to nechci riskovat.. A čajíček má na dobrou noc.. je v něm meduňka prý má uklidnujicí učinky ![]()
tak to já usnu jakmile padnu do postele… ale byly doby kdy jsem taky nemohla zabrat,ale jak plyne čas a jsem víc unavená usnout mi nedlěá problém…
holky díky, že nejsem sama. Mateřství je blažený pocit ![]()
holky a myslíte,že když vstává v těch 5:45 že by měl jít spát dřív než v 9 ? dopoledne myšleno.
Dita01 píše:
holky a myslíte,že když vstává v těch 5:45 že by měl jít spát dřív než v 9 ? dopoledne myšleno.
Já bych ho nechala, jak si usne sám
![]()
Dito, ale tak to jo, já Káťu taky musím uspat, ale pokud není malý dřív zralý na spaní, tak podle mě neusne
Já to prostě nechávám na malé. Jakmile se začne vteklit, čertit apod. a jiný problé není, uspím ji ![]()
Ahojky.. Chtěla jsem se zeptat, jak vám spinkají/ spinkali 4. měsíční miminka??Malá chodí spát kolem 20h. večer.. Kolem 22-23h. jí nakrmím. Pak se vzbudi kolem půl čtvré ráno. Nakrmím, přebalím s spinká dál. Ale mám problémy že pak už nemužu usnout. I když jsem unavená tak to už nejde. Usnu třeba až v 5h.. Ale v 6-7 h rano už se zase vzbudí.. Takže jsem nevyspalá. Nechavám jí tak 2h. vzhůru a pak jestě spát. tak to dělám celý den.. Vždy jí necham 2h vzuru a pak se mi zdá unavená. Občas to pretahnu i na 3h. Jak to máte vy?