Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Pokud jste již po 40, přirozeně vám klesají hormony s tím, že progesteron klesá podstatně rychleji. V tomto období může pomoci srovnat cyklus kotvičník zemní, dokáže porovnat hladiny hormonů.
@LadaSva píše: Více
Zakladatelka: a ten průběh menstruace může být i takový? Neznám to, vždy jsem mívala menstruaci spíše silnější, teď jak kdyby to skoro neteklo.
@Anonymní píše: Více
Ano, samozřejmě na to může mít vliv spousta jiných faktorů, léky, stres, změna práce, fyzické vytížení… Předcházela tomu nějaká životní změna, případně změna stravování a podobně? Znepokojená byste měla být, pokud by se to opakovalo více cyklů za sebou
Pěkný den všem,
mám problém se svým cyklem.
Běžně mám cyklus 24-26 dnů, po covidu se mi zkrátil, mívala jsem běžně nějakých 28.
Minulý cyklus jsem dostala dokonce až po 30 dnech a MS byla silnější, skončila za 7 dnů. To je u mě normální, mívám vč špinění 7dnů. Ovulace v tom dlouhém cyklu zřejmě nebyla, test mi ji neukázal. Teď byla ovulace 9DC, což je na mě brzo, běžně ji mívám 13DC.
Ale teď cyklus, který následoval, přišel 22DC a je velmi slabý. Průběh je takovýto:
1DC jen špinění, večer a v noci pak klasické krvácení
2DC běžné krvácení a v noci silné ( mívám to tak běžně)
3DC téměř žádné krvácení, tampon nasáklý jen na špičče, pak ale třeba jednorázový odtok krve na wc
4DC téměř stejný průběh, jen večer zas jednorázové zakrvácení na wc
5DC čili dnes zase jen špička do tamponu nasáklá krví, prostě jako by krev neodtékala
Má někdo s tímto zkušenosti? Věkem jsem už po 40, tak je možné, že začíná perimenopauza?