Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kup si tablety na zavádění aspoň na týden a mastičku i pro partnera. Pokud to nepřejde tak na gynekologii.
@Luce123 píše: Více
Ahoj,
ano je to naprosto ukázková kvasinková infekce. Dají se sehnat tablety v lékárně. Prodávají se budto jeden čípek + mast, nebo tři čípky bez masti.
Otázkou je zda máš stálého partnera? Jestli ano, musí se i ten přeléčit právě mastí. Pokud se nepřeléčí, tak si ji budete vesele předávat znovu a znovu.
A cp se týká těch bolestí - budto mohou značit přicházející MS, nebo má někdo takto silně bolestivou ovulaci. Pokud je to ale mimo tyto cykly, pak bych se obrátila na gynekologa at udělá i stěry… Protože kvasinková infekce svědí, při podráždění bolí, ale zevně, ně vnitřně a ne tak, aby jsi plakala.
![]()
Někdy je lepší nasadit probiotika, aby se vše dalo do pořádku.
Už pár měsiců co jsem začala sexuální život mne trápí nejspíš nějaká mykóza. Že je to zánět jsem si uvědomila až teď. Protože nejdřív jsem to vždy přetrpěla a čekala až to přejde. Strašné svědění vulvy a pálení, otoky pysků a bílý hrudkovitý výtok. Teď jsem si ale koupila jenemazol a mast mi hned pomohla a to jsem mazala jen zvenku. Infekce přijde většinou par dni pred ms- má to souvislost? Ještě nedávno jsem měla opakovaně bolesti v břiše u močového měchýře, bodalo to z vulvy až tam a bolestí jsem brečela a nespala. Když se ta bolest rozjela naplno tak třeba po několika hodinách odezněla. Kamaradka řekla že to bude ze stresu.
Myslíte že to je mykóza? Setkal se někdo z vás s takovými bolestmi až k močaku kdy opravdu je to doslova jen trpět? A to vydržim hodně… bolesti uvnitř už nemam, ale občas jeste prijde to silene paleni, svedeni a vytok…