Divná bazální teplota

421
9.2.09 21:16

divná bazální teplota

Ahoj holky, snažím se tedy proniknout do tajů symptotermální metody, či jak se to nazývá :D A mám problém. Bazální teplotu v pochvě jsem ráno naměřila 36,8, což se mi zdálo hodně, tak jsem to zkusila ještě změřit pod jazykem a měla jsem 36,5. Měřeno v jednu dobu. Je to normální takový rozdíl? Nebo to může znamenat, že mám třeba nějaký zánět, když tam mám o tolik víc? Nebo neumím měřit? Měřím klasickým rtuťovým teploměrem. Nerozumím tomu. Kde si myslíte, že je nejlepší měřit? Budu ráda, když mi poradíte 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
40
9.2.09 21:57

Ahoj, řekla bych, že je to celkem jedno, hlavně to nestřídej :lol: Ale podle mě je to stálejší „dole“. Zkoušela jsem oba postupy. Měřit začni hned po skončení menstruace, jeden údaj ti absolutně nic neřekne. Ideální křivka by měla vypadat jako odmocnina - představ si to prodloužené na obě strany (zhruba). V začátku je nízká, pak poklesne ještě víc a po ovulaci stoupne a drží se až do MS, kdy opět klesne.
Jo, ještě ti dopuručuju koupit v lékárně digitální teploměr, není zase tak drahý - cca 100Kč a máš to rychlejší.

V jaké fázi cyklu jsi? Takhle vysoká teplota ukazuje na 2 fázi - po ovulaci. Ale je to jen odhad…páč máš k dispozici pouze jeden údaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
10.2.09 06:39

Magi - ale to je úplně v pořádku! Klidně tam může být mezi měřením v puse a v pochvě malinký rozdíl. Hlavní je, jak psala Elisa, abys měřila pořád na jednom místě. Po 1-2 cyklech uvidíš, jak se ti ta teplota vyvíjí.
Jinak já jsem měřila taky rtuťovým dole a u mě byla ovu vždy kolem 36,5 a luteální fáze 36,9 a výš. Pokud bys ale byla nemocná nebo třeba před tím ponocovala, hned to na měření poznáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1673
10.2.09 06:41

Sohlasím s melisou,že se to místo měření nesmí střídat.Když měříš v pochvě,tak u toho musíš zůstat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
10.2.09 07:05

Holky, díky moc všem, jsem v tomto začátečník, měřím čtvrtý den, ale začla jsem měřit až 14. den cyklu a zapisuju do předtištěné tabulky. Mně ta vysoká teplota zaskočila, že byla před ovulací. Teď mám podle hlenu ovulaci a teplotu v pochvě 36,5. Ale dva dny před byla 36,9 a 36,8. Nevím, jestli to může být i tím, že teď hodně vstávám k malýmu, sotva usnu, tak se vzbudí a celou noc se budí, protože ho zlobí zuby. Spím hodně přerušovaně. Může to mít až takový vliv?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43030
10.2.09 09:22

V pochve je to presnejsi, min to behem cyklu skace. V puse je to pohodlnejsi, ale ovlivni to vsechno mozne, staci, kdyz na chvilku otevres pusu (chrápání, zívání) a teplota klesá. OrienTACNE to v puse stací. V pochve je bezne vyssi teplota nez v puse. Hlavne nestridat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.11 08:19

Ahoj chtěla bych se zeptat BT měřím první měsíc, včera mi bylo ale blbě a teplotu jsem měla 38,1, mám ji zaznamenat do grafu a jak z toho pak poznám ovulaci, jsou to sice asi blbě dotazy, ale ještě se v tom pořádně neorientuju

• Citovat
  • Upravit
17359
19.7.11 08:38

ahoj, odporucam tuto stranku : http://merenibt.xf.cz/index2.html

ak si chora,teplota je skreslena chorobou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
19.7.11 15:51

Teplotku si normalne zapis do grafu, ale zaznamenej si tam, ze ti bylo zle… ;) Ta teplota je urcite ovlivnena tim, ze ti nebylo dobre a je vyšší.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
19.7.11 15:53

Jak ti tu už píšou holky, je to úplně normální ;)
Důležité je, aby jsi měřila ne stejném místě, v pochvě je to přesnější. A ještě je důležitý, abys před měřením nevstávala a moc se nehýbala :) Měřit hned po probuzení, uplne nejlíp vzdy ve stejnou dobu a na stejnem miste :)) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
3.9.13 13:26

Ahoj holky mam tm teplotu 37 :D není to moc???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
10.7.16 09:00

Holky prosím Vás co si myslíte o mém grafu? Mám v tom nějaký hokej, pobolívá mě břicho jako před ms, ale ta má přijít až za 9-10 dní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
10.7.16 09:59

Bud to muze byt implantacni pokles teploty a nebo jen poblaznene telo… ty horka s nami zahybou. Preji ti at to dopadne jak si prejes ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13475
10.7.16 11:46

@Hajtlik Zatím je ještě brzo na dělání závěrů, teplota se může ještě různě vyvinout :nevim: Mě dost teploty kolísaly, holky mi psaly, že je to jasnej anovulák, a že ta určená ovulace bude jen díky testům a hlenu…no a nakonec z toho byl k mému velkému překvapení graf těhotenský ;)Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.19 22:37

Extrémem vysoká BT??

Ahoj, tak nevim zda jsem se nezblaznila, včera byla BT 38, a dnes 41,1
Měřila jsem i pod paži po té a tam teplota zcela normalni. (36,8) predtim se teplota držela okolo 37, 36,9…
Už 2den lehce tmavě hnědé spinim a dnes jsem 44CD :-/ jindy mam kolem 24DC - tento měsíc se neuračila dorazit MS - k lékaři jsrm již objednána, TT jsrm si dělala snad 4 a všechny negativní…
Ma nekdo zkušenost s tak vysokými teplotami?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa