Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Možná byl ten kaz moc velký a dostala se až ke kořenům? To by pak bylo na čištění kanálků.
@AnoNe píše: Více
Kvuli tomu dělala tu zkoušku zda zub neodumira..to bylo v pořádku ![]()
Já bych na to ještě nějakou dobu vůbec nekousala, natož tvrdé. Třeba se zub ještě potřebuje zklidnit. Pokud teda jen poboliva, neboli pořád.
@Anonymní píše: Více
Ahoj, radím vydržet. Po takovém hlubším vrtání může být zub citlivý i několik týdnů. Ale mělo by to postupně samo odeznívat. Příznaky, jak je popisuješ, nevypadají na zánět. A je fajn, že se zubařka ujistila, že nová výplň není příliš vysoká. Držím palce, ať to postupně přejde.
Ahoj. 6.8 jsem byla na obyčejném vyvrtani kazu. Kaz byl asi nakonec větší, protože to dost bolelo, a mám bílou plombu přes půl stoličky. Zub mě pak bolel na zkousnuti. Tak jsem za 14 dní opět sla k zubarce. Dělala zkoušku zda zub neodumira, vše v pořádku. Tak tu bolest nechápala. Zkusila i zda neboli kvůli větší plombe. Tu tedy trochu obrousila. V jednom místě teda bolelo i tohle. A to brousila jen ten povrch… Dal jsme to neresili. No, ale ono to bolí furt. Co s tim?
Čím to může být? 
V zubu mě netepe, neboli sám od sebe. Neboli ani když jim něco mekciho, spíš tvrdé věci opravdu citim.