Divná bolest zubu - proč?

Anonymní
30.8.24 18:36

Divna bolest zubu proc?

Ahoj. 6.8 jsem byla na obyčejném vyvrtani kazu. Kaz byl asi nakonec větší, protože to dost bolelo, a mám bílou plombu přes půl stoličky. Zub mě pak bolel na zkousnuti. Tak jsem za 14 dní opět sla k zubarce. Dělala zkoušku zda zub neodumira, vše v pořádku. Tak tu bolest nechápala. Zkusila i zda neboli kvůli větší plombe. Tu tedy trochu obrousila. V jednom místě teda bolelo i tohle. A to brousila jen ten povrch… Dal jsme to neresili. No, ale ono to bolí furt. Co s tim?
V zubu mě netepe, neboli sám od sebe. Neboli ani když jim něco mekciho, spíš tvrdé věci opravdu citim. :( Čím to může být? :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1261
30.8.24 18:47

Možná byl ten kaz moc velký a dostala se až ke kořenům? To by pak bylo na čištění kanálků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.24 19:21
@AnoNe píše: Více

Kvuli tomu dělala tu zkoušku zda zub neodumira..to bylo v pořádku :?

• Citovat
  • Upravit
130
30.8.24 19:33

Já bych na to ještě nějakou dobu vůbec nekousala, natož tvrdé. Třeba se zub ještě potřebuje zklidnit. Pokud teda jen poboliva, neboli pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.24 19:45
@LIvanaT píše: Více

Bolí jen když kousu. Jinak vůbec o něm nevim.

• Citovat
  • Upravit
198
31.8.24 09:38
@Anonymní píše: Více

Ahoj, radím vydržet. Po takovém hlubším vrtání může být zub citlivý i několik týdnů. Ale mělo by to postupně samo odeznívat. Příznaky, jak je popisuješ, nevypadají na zánět. A je fajn, že se zubařka ujistila, že nová výplň není příliš vysoká. Držím palce, ať to postupně přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.