Divná SZ - taky vám přišla?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3337
10.11.10 12:35
Angua píše:
Lucyus12 píše:
Angua píše:
Viru bych se nebála - virus je soubor a přes SZ soubory posílat nejdou. Ale určitě bych neklikala na žádné odkazy, které by tam případně byly…
Tak to jsem nevěděla :think: Takže myslíš, že když ti přjde email bez přílohy, tak že v tom vir není :?: Já tomu fakt moc nerozumím :oops:

Jakoooo neměl by - ale nesmíš na nic klikat. Může ti sám pak „nalézt“ do PC z nějakých stránek, které navštívíš. Ale písmenka ti PC nezavirujou :-D

Virus musí v něčem „bydlet“ - nejčastěji je součástí nějakého programu, který si třeba stáhneš a s ním se pak šíří… Nebo otevřeš něco, o čem si myslíš, že je veselý obrázek (ale přitom je to spustitelný soubor, který ti to pak zaviruje). Pak je ještě červ, ten se šíří i sám, bez toho programu, ale furt je to soubor, není neviditelný :mrgreen:

Tak jsem zase o něco chytřejší - dík :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20874
10.11.10 12:41

Díky za upozornění - byl to opravdu reálný uživatel spamer (tj. ne žádný automat). Smazali jsme ho a zablokovali, kdyby se objevilo něco podobného opět tak pište.

Admin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
10.11.10 13:25

Ahoj, spam to byl určitě, ale kdo by odpověděl na ten mail, tak vlastně tí může poslat data ze svého počítače, pak ti může těch spamů chodit mnohem víc. Mnohokrát na mail mi přicházeli zprávy, abych si koupila Viagru nebo nechala prodloužit penis :lol: Jednou jsme na ten mail odpověděla, a´t mi dají pokoj, že Viagru ani prodloužit penis nepotřebuji a můj partner také ne a hned Spamů tohoto tipu přibylo, já jim vlastně mým mailem potvrdila jen mojí mojí mailovou adresu, že existuje. Takže žádné maili nikomu cizímu neposílat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
10.11.10 22:56
admin píše:
Díky za upozornění - byl to opravdu reálný uživatel spamer (tj. ne žádný automat). Smazali jsme ho a zablokovali, kdyby se objevilo něco podobného opět tak pište.Admin

Díky :-D

A já si pořád říkala, odkud mi to přícházi. Než jsem objedvila emimino, tak nic takového mi nepřicházelo a proto jsem měla podezření, že to tu někdo spamuje :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
12.11.10 22:21

Admine, je to zvlastni ale tenhle text mi neprisel jako SZ, ale jako mejl a to mejl co sem nechavala na Bazarku a ne na mejl na kterym mam registraci. Prisel mi po vlozeni inzeratu. Ma to asi souvislost nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
12.11.10 22:25

Ahoj,
taky mi něco podobného dnes přišlo, ale na e-mail. Bylo to už podruhé. Hned jsem to smazala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
12.11.10 23:47

Ahoj,nj taky mi to přišlo na meil, :roll: a hned jsem to smazala…

• Citovat
  • Upravit
4880
13.11.10 12:42

To určitě má souvislost, mě to taky chodí na mail, od té doby, co tu jsem registrovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1905
14.11.10 12:50

mam taky ujednoho: Ahoj
Jak se vám dnes daří, jsem viděl váš profil na www.emimino.cz tak
zájem, že jste jako můj milenec a život partner.Well
budu rád představit mé vlastní na vás. Já, jsem slečna Edita
Jsem zájem, že jste jako moje pravá láska vážný vztah
s vámi. Takže pokud máte zájem, kontaktujte mě s touto e-mailovou adresu
(Edithe51@yahoo.in) pro další diskusi, protože jsem věřil, že vzdálenost nebo co mračit
Nezáleží na tom, ale láska věcech v životě, pak jsem vám řekne o mé vlastní
a pošleme vám můj obrázek v odpovědi na Vás.

Díky, slečno Edith

Hello
How are you doing today , I have saw your profile on www.emimino.cz so
interested to have you as my lover and life partner.Well
i will like to introduce my self to you. I,am Miss Edith
I interested to have you as my true love serious relationship
with you .So if you are interested contact me with this email address
(edithe51@yahoo.in) for more discussion because I believed distance or co lour
does not matter but love matters in life, then i will tell you about my self
and send you my picture in reply to you.

Thanks , Miss Edith

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1905
14.11.10 12:51

emailova adresa je: edithe51@yahoo.in

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
14.11.10 13:40

Já tyto spamy nesnáším. Vypadá to, že je to z Indie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3496
14.11.10 13:49

Ahoj, taky mi to chodilo a bylo tam přímo napsané, že si mj profil našli na www.rande.cz. Tam já se nikdy neprihlašovala. Posléze jsem zjistila, že jsem kdysi dávala inzerát na www.bazar.cz a to je jedno a to samé, od tud měli můj profil. Tak jsem zrušila registraci a snad už bude klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20874
14.11.10 14:04

Zdravím,

obecně lze říci, že problémem je jakékoliv veřejné zveřejnění e-mailu na webu (kdekoliv na webu). Tito spameři mají většinou roboty, kteří celý web dokážou prohledat a vytvořit si tak databázi e-mailů pro zasílání spamu.

Co se týče eMimino.cz: registrační e-mail nebo e-mail, který zadáváte v diskusi se NIKDE na webu nezobrazuje a nikdo se k němu nemůže dostat. Jediné místo na eMimino.cz, kde se nějaké e-maily zobrazovaly bylo umístění kontaktu do diskuse (některé uživatelky občas uvádí) a nebo kontaktní e-mail pro inzerát v bazárku.

Pro jednoduché otestování doporučuji zkusit zadat svůj e-mail například do Google a hned uvidíte zda se někde nechází (Google nemusí najít všechny výskyty, spam roboti dokážou být v prohledávání o hodně důslednější :)).

Rozhodli jsme se pro dvě malé úpravy:

• pravidlech diskuse jsme zakázali zveřejňování jakýchkoliv e-mailů, pokud si nějakého e-mailu v diskusi všimnete prosím o nahlášení příspěvku - hned jej smažeme
  • na detailu inzerátu již nezveřejňujeme kontaktní e-mail, je možné kontaktovat pouze přes soukromou zprávu a nebo e-mailový formulář

Admin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14777
19.9.11 19:18

TOHLE MI PŘIŠLO DNES OD UŽIVATELKY KTERÁ SE DNES ZAREGISTROVALA

Hello Dear,
Ahojky,
Jak se máš? Jmenuji se Susan, 23 let, žena jednoho hledá pravou lásku,
Je mi potěšením napsat tento mail vám připomenout, že poté, co prošel váš profil, U www.emimino.cz jsem dospěl k závěru, že se musím dostat zpátky k vám a musím ti něco říct budoucnost přinese do našeho vztahu, můžete dostat mě prostřednictvím služby Můj
e-mailovou adresu tak, (susankonlove1@hot­mail.com), tak vám povím o mně s mými obrázky, tady ale pošlu je ihned slyším od vás.
Hezký den s láskou a obrovitost
Upřímně v lásce
 Susan.

Hello Dear,
How are you doing? My name is Susan, 23 years old female single searching for true love,
It is a pleasure to write this mail to you,to remind you that after gone through your profile, At www.emimino.cz i concluded that i must get back to you and i have something to tell you future will bring to our relationship, you can reach me via my
email address thus; (susankonlove1@hot­mail.com) so i will tell you about me with my pictures, here but i will send them immediately i hear from you.
Have a nice day with love & hugeness
sincerely in love
 Susan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20874
19.9.11 19:23

magda82 - děkujeme za upozornění, tato osoba rozeslala dnes několik SZ se stejným obsahem. Již je zablokována a profil smazaný :kytka: :mavam:

Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová