Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Každá žena je naprosto originální a to včetně vzhledu i funkčnosti jejího pohlavního ústrojí, asi stejně tak jako jsou muži.
Z estetického hlediska to může
být hodně individuální názor, ale především jde o pocit a vnímání konkrétní ženy, která se s takovým problémem potýká.
Pokud je sama se sebou spokojená a nečiní jí to žádné zdravotní potíže, je zcela bezpředmětné cokoliv řešit.
Ale, nemusí to tak být pro všechny ostatní.
Pak je nezbytné vzít v úvahu i
radikálnější řešení.
Otázkou je, jestli je to opravdu tak nezbytně nutné. ![]()
Příspěvek upraven 07.05.24 v 02:09
@Petram123 píše: Více
Promiň, ale to je vrchol ignorance. Ignorovat dostupný vědecký výzkum a hlásat místo toho svůj subjektivní pocit. Tvoje myšlenky jsou jen to, myšlenky, ne objektivní pravda. Zakladatelka je v pořádku, nejde o extrém, jak se můžeš z četných odborných článků dočíst (ale ty samozřejmě nic číst nehodláš, zjevně tě fakta vůbec nezajímají). Jako hermafrodit rozhodně nevypadá (lol), ale tvoje sebevědomí, díky kterému si tohle dovolíš vypustit bych fakt chtěla mít.
@risonej píše: Více
O extrem jde. Leda by zakladatelka pocházela z kmene křováků (nicméně zakladatelka si nejspíš dělá srandu a stáhla obrázek z netu). Říkalo se tomu hotentotska zástěra a dříve tito lidé byli vystavování v zoologických zahradách.
Co s týče různých studií, tak si často protireci, navíc mají jistá omezení, například v podobě nízkého počtu účastníků.
Či se týče tvých odkazů. Ten první beru. Ovsem i tam píšou, že je těžké stanovit, co je normální. Obecně je jako maximální limit považováno 5 cm, někde už čtyři.
Ovsem existuji i přísnější kritéria. https://www.researchgate.net/…g1_354640070
Ten druhý odkaz, to ani nebudu komentovat. Vydávat toto za vědeckou studií je směšné. Jedná se o jakýsi crowdfundingivy fotografický projekt.
Ve finále je stejně důležité, zda takové ženě způsobuje tvar jejich pysků fyzické či psychické problémy. Pokud ji operace pomůže, lze o ní rozumně uvažovat.
@risonej to jsou tvoje genitálie nebo co se tě přesně osobně dotýká? S tím na obrázku bych byla na operaci už dávno. S tímhle nemůže dotyčná ani do plavek. Ano příroda to vytvořila jako spousta jinych anomálií
Jak tady čtu některé příspěvky o tom, že je zakladatelka z kmene křováků a jiné urážky, tak už se nedivím, proč tolik lidí chodí na různé plastické operace jen kvůli nátlaku okolí i když nemají zdravotní potíže. Těmito komentáři akorát tak podlamujete sebevědomí druhých.
1. Tvoje urážky a chování jsou přízemní. Jak si můžeš dovolit někoho urážet do křováků? Jak ti může připadat ok tlačit někoho do plastické operace? „Ach ne někdo není podle mých představ, musím ho rychle utíkat šikanovat, je mi jedno, jestli to bude mít následky.“
2. Limit 5 cm mají někteří pro podstoupení operace, ne limit obecně, nauč se číst. Jinak jsou i takoví, kteří za limit považují mnohem menší hodnoty (2 cm) a všechno jsou to plastičtí chirurgové - proč asi? Čím víc žen bude klasifikováno jako nenormální, tím lépe, že?
3. Tvůj odkaz je k smíchu, samozřejmě, že studie podporující labioplastiku bude tvrdit, že co největší množství stydkých pysků je nenormální, oháníš se silně kritizovanou kategorizací, ještě k tomu vydanou v 90. letech, kdy v podstatě neexistovalo dostatečné množství dat, ale jen se poplácej, že sdílíš stejný názor s někým, kdo vydělává na odřezávání kusů ženského pohlaví.
4. Tady máš novější studii, s mnohem větším vzorkem https://obgyn.onlinelibrary.wiley.com/…1-0528.15387 „v literatuře neexistuje shoda ohledně klasifikace a definice hypertrofie malých stydkých pysků“. Používáš tu pojem, který ani není obecně definován.
5. Zakladatelka nic o žádných zdravotních problémech nepsala, to jen ty jí to tady podsouváš a doslova ji urážíš v každém svém příspěvku.
Příspěvek upraven 07.05.24 v 09:42
@Kfětoslava píše: Více
Dotýká se mě to, že ženy už jsou obecně tlačené společností do toho, aby byly nesebevědomé a nesnášely svoje tělo. To, že se ti na někom něco nelíbí, neznamená, že je v pořádku toho člověka tlačit do zcela zbytečné operace (a je jedno, že ty bys na ni šla). Mně to, co je na obrázku opravdu nepřipadá nijak hrozné, je to ok a má to tak spousta žen. Proč by nemohla do plavek? Co je to za nesmysl? Proč by do sebe měl někdo nechat řezat, aby vypadal dobře v plavkách?
Hledáš nátlak tam kde není. Pokud je zakladatelka se sebouspokojená, nikdo ji do niceho tlačit nebude. Labioplastika zde byla zmíněná jako možnost, plus nějaké subjektivní názory čp by kdo dělal na jejím místě. To ty ji tu naopak tlačíš, aby nikam nechodila. Labio plastika je pouze možnost a je dobře, že ta možnost je.
Je to jen a jen její rozhodnutí a jít nebo nejít, žádná volba není špatná.
Třeba protože v těch plavkách dobře vypadat chce? Ale tady to bude mít hlavně ten důvod, aby ji to nekomplikovalo intimní poznávání s muži.
@Klopotkova píše: Více
Ja jo. A teda co jsem viděla ve sprchac, tak ji má větrná žen, aspoň ve stoje. V leze jsem to nezkoumala. Tam třeba růže rozkvete. ![]()
Já do těch veřejných sprch moc nemůžu, bisexuálka ve veřejných sprchách, to není moc super kombinace. Už to ani nevyhledávám. Nic není krásnějšího jak ženské přirození.
Nejsem jediná, kdo ten nátlak vidí, stačí si přečíst příspěvky dalších uživatelek. Ty zakladatelku tlačíš do plastiky - označuješ její genitálie jako „extrémní“ a „divné“ a k tomu dodáváš možnost plastiky.
Já zakladatelku do ničeho netlačím - jen poznamenávám, že vypadá v pořádku a není s ní nic špatně.
Takhle to opravdu spousta žen nemá a řekla bych, že to musí být i velmi omezujíci, Proto bych volila operaci. Jinak počítám s tím, že na internetu píšou svéprávní lidé, kteří se snad rozhoduji podle svého. Tady píšeme názory, co bychom dělaly my. Takže, jak se rozhodne majitelka takových pysků, je na ní.
Příspěvek upraven 07.05.24 v 10:11
No, tak především se to zdá asi divné zakladatelce, když se ptá… Podle tebe je to normální, podle mne ne. Každá máme svůj názor. Nebo je povinnost zakladatelů ujiszovat, zeje to normální, i když si to nemyslím?