Bulka v prsu prosím o podporu

Anonymní
5.5.24 17:42

Bulka v prsu prosím o podporu

Přes týden pozoruji bulku v prsu, nahmatala jsem ji když me jako vždy v půlce cyklu začaly bolet prsa. Je mezi prsem a podpažím. Přirovnala bych to k oválu nebo uzlu, ale nehýbe se :( ctu ze když se nehýbe je to špatně :( zitra jsem měla jít na gynekologii a dle toho se rozhodnout jestli uspechat uz prsou který mám v červnu až. Nejvíc ji asi nahmatam při nataženi prsa, je to hrbol. Nevím co mám dělat snad me vezmou na gynde v úterý hned a pak sono. Mám hrozny strach. Hlavně když ctu ze tvrdá prirostla ze zla :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
5.5.24 17:45

Gynekologie má odstavku v pondělí, zapomněla jsem dopsat.

• Citovat
  • Upravit
3139
5.5.24 17:52

Zavolej na sono, řekni, že máš bulku a třeba najdou dřívější termín

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3422
5.5.24 18:31
@Anonymní píše: Více

Odkud jsi? Jestli to nemáš daleko, tak doporučuji mamacentrum Waltrovka v Praze, objednání na sono/mamograf během 2 - 3 dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.24 18:37

Z Prahy nejsem, mám se bát :(?

• Citovat
  • Upravit
1830
5.5.24 18:46

Zajdi do nejbližší mamologické poradny, kam spadáš. Do některých se dřív neobjednávalo, teď nevim. Udělají sono a mamo vyšetření. Respektive dají ti žádanku. Jestli nevíš, kam, poradí ti tvůj gynekolog. Nech si vzít krev na nádorové markery a s lokálním umrtvením ať vezmou vzorek z té tkáně. Pošlou to na histologické vyšetření, budeš mít opravdu jistotu. Nečti na internetu, to ti nepomůže a na psychice nepřidá. Běž si za tím. Ne všechny boule jsou nádory a ne všechny nádory jsou zhoubné. Je potřeba vědět, co to je, aby se s tím dělalo, co se udělat má. A ničeho se neboj. Přišla jsi na to teď a jdeš s tím včas. To je základ k úspěchu, aby vše dobře dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.24 18:51

@Pe.M.1 půjdu v úterý na gynekologii, je to skoro 9 dni neměla jsem řešit dřív?:( sváděla jsem se to období před ms navíc samovysetreni flákám co když to tam bylo dřív :(

• Citovat
  • Upravit
1830
5.5.24 19:14

Neboj se, tohle není žádná prodleva. Kdyby to bylo čtvrt roku, půl roku. Ale těch několik dní to vydrží. Hlavně se nestresuj, nesleduj, zda to neroste, nečti na internetu popisované případy, nejhorší je ta nejistota. To budou perné dny, ale skončí a budeš vědět, co a jak. Jdi si za tím, ať jsi v pořádku. A i kdyby se ukázalo, že to je blbý, jdeš včas. To je důležitý. Nebude tak rozsáhlá operace, ani tak silná léčba. A bude to dobrý. Znám jednu, té se bulka dělala opakovaně. Vždy si to nechala vyndat. Teda ona byla tak trochu nervák, zbláznila celou rodinu, ti dělali psí kusy pro její podporu, nikdy to zhoubný neměla. No ale zas si dopředu hezky pobrečeli a po tý operaci se zase zasmáli a poseděli. Dneska je ta léčba opravdu cílená a drtivá většina žen se vrací ke svému starému životu bez následků a s vyhlídkou na plnohodnotný a zcela normální život, jakým žila předtím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.24 19:32

@Pe.M.1 děkuji za podporu, ono je divny občas tam sahnu cítím to min pak se protahnu poradně a vyleze to no proste nevím třeba silim :( ale je tam něco navíc proste, doufám ze žláza :( v úterý me snad hned vyšetří na gyn a objednam se dřív na mamo, kde mi pan doktor před dvěma lety říkal čím víc žláz v prsu a žádný tuk tím víc náchylné, super uklidnil :lol:. Mám stav kdy jakoby vím ze zádě Plašim ale pak mi bleskne co když ne, vídám tolik případu kde mladší holky se léčí o co hůř dopadnou nejhůř co se da, mám dítě takže jsem fakt nervové v háji vo se tyče mého zdraví. A tohle je taková věc, ze se to muže stát každé :( není to mrtvice nebo nádor který převážně postihuje starší, proste me to děsí Achjo

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.5.24 19:39

Moc dobre ti rozumim. Ale opravdu tech moznosti, co to muze byt, je nekolik. Zkus se vyhnout katastrofickym scenarum, i kdyz chapu, ze je to tezke. Ja mam treba v prsu nezhoubny nador uz nekolik let. Moc drzim palce, aby to bylo v pohode. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1830
5.5.24 19:40

Ano, každá má strach, ale jsi na správné cestě, našla sis to a jdeš za pomocí. Doktoři si s tím poradí. Důležité je, absolvovat všechna ta vyšetření. On se doktor může pohmatem podívat a říct, vypadá, že to nic není, zatím to necháme. Kdo by to rád neslyšel. Ale pomocná i průkazná vyšetření opravdu jsou potřeba. Máš nález, máš na to nárok bez ohledu, že jsi ještě mladá. A když se ti bude zdát, že doktor problém bagatelizuje, dneska můžeš jít poradit se k dalšímu a i se to doporučuje. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
985
5.5.24 19:43

@Pe.M.1 muzu se te zeptat? Byla jsem prave nedavno na kontrole na waltrovce. Za 7 let se mi fibriom v podstate nezvetsil. Biopsii mi delali prave pred temi lety. Doktor rekl, ze nova biopsie neni treba, ze se jen musi sledovat, zda se to nejak meni. Nejsem si prave jista, zda to teda nechat byt nebo radsi zkusit jiny nazor jinde. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.24 19:48

@Pe.M.1 me nejvíc asi teď děsí ze se to nehýbe, a jak jsem cetla což vím ze nemám, tak většinou se všechny nezhoubne hýbou :( zas ale žláza se nehýbe ze

• Citovat
  • Upravit
1830
5.5.24 20:07

Můžeš to nechat tak. Když to neroste, neboli, když ten prs vypadá stejně. Na druhou stranu o svém těle rozhoduješ jen ty. Takže pokud to budeš chtít vyndat, malý fibrom není ani na narkózu. Lokální umrtvení a šikovný chirurg to vyndá, že tam bude téměř nepatrná jizvička. Chce to ale pravidelné kontroly a hlídat i druhý prs. Musíš prostě myslet na to, že tam je něco navíc, co tam nepatří. Něco, co by tam být nemělo. Nádorů je hodně druhů. Je dobře, že ti ten vzorek tehdy vzali, ovšem bulka fakt sama nezmizí. Může se udělat jinde. Ve stejném prsu nebo na tom druhém. A ta druhá, která se udělá, může být úplně jiného složení. Tvoje rozhodnutí je směrodatné. Nebudu ti říkat, co bych udělala já. Na názor jiného doktora máš právo. Pojišťovna to vždycky proplácela. Teď nevím, ale právě o tom je prevence. Nenechat to dojít tak daleko, že bude bulek v prsou víc a že bude doktor říkat, to je dobrý, to budou taky jen fibromy, ani nemá cenu brát vzorek. Před touhle situaci tě varuju, tak daleko to nenech dojít. To je zanedbání. Stran pacientky, která si nedupla a neřekla, bude to takhle, chci to mít pryč, dejte mi termín operace. Stran doktora, protože o jeho tělo se nejedná, ani o jeho příbuznou, on do papírů napíše, pacientka je poučená a on si myje ruce. On na chemoterapii nepůjde a klidně řekne, já ji tu operaci doporučil, ona byla nerozhodná. A nespoléhej, že když se mu něco nebude zdát, že řekne, radši s tím hned něco uděláme, on má povinnost té zkontrolovat, pozvat na další kontrolu, zapsat to, a to je všechno. Když nepřijdeš, shánět té nebude a domlouvat ti taky nebude. On to v těle nenosí, on neriskuje nic, maximálně si to obhájí, že jste si nějak špatně asi porozuměli, ten časový skluz mezi tím, že to bylo pořád stejně, zhoršením a operaci a léčbou, ten odnáší pacientka. Ona nese následky, že se mělo něco udělat dřív a že se to neudělalo. Jak často té kontrolují, dělají aspoň sono, mamo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1830
5.5.24 20:11
@Anonymní píše: Více

Hele. Nečti. Tahle informace ti je úplně k ničemu. To je jako když si přečteš, že psi, kteří štěkají, nekoušou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí