Divné chování developera

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
20.1.22 19:32

Divné chování developera

Ahoj, prosím anonym. Chceme koupit pozemek a asi 20 kiláků od nás v menším městě jsou právě v prodeji pozemky, který by se nám líbily a jsou i v dnešní době relativně za dobrou cenu. Problém je podivné chování developerské firmy. Už nevím co si o tom myslet. Je s nima hrozně špatná komunikace. Při prvním rozhorovu jsme si i trochu připadali jak kdybysme je obtěžovali. Reagují vždycky až během několika dnů. Nejdřív nám byl nabídnut pozemek, my jsme regovali že bysme měli zájem, pak x dnů nulová komunikace a potom teprve informace, že už je pozemek pryč. Tak nevím, jestli je to normální. Mysela jsem, že když chce člověk koupit pozemek za tolik peněz, že by mělo být jednání solidnější. Dohromady nemáme od té firmy o projektu moc informací. Je to v řešení už delší dobu a pořád není schválen územní plán. Teď nám byl nabídnut jiný pozemek, ale jak říkám hrozně mě odrazuje to jednání. Jako, že se musíme rychle rozhodnout a podepsat smlouvu. Navíc už požadují rezervační poplatek 100 000 což původně jsme měli informaci, že by se mělo platit až po tom schválení ÚP. Četla jsem i na tu firmu pár recenzí z dřívější doby, kde lidi psali právě o té špatné komunikaci a, že jim koupě nedopadla. Zároveň si to samozřejmě chceme ještě pořádně promyslet i vzhledem k vysokým úrokovým sazbám teď a přece jenom člověk nekupuje věc za tisícovku, že jo. Jednali jsme s ještě dalšími developery ohledně dalších pozemků, který by měli být v řešení až někdy příští rok a to chování bylo fakt úplně o něčem jiným. Jaký máte zkušenosti vy a šli byste do toho?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Dlouhá punčoška
20.1.22 19:37

Když se špatně chovají už na začátku, jak to bude na konci?

Rozhodně bych s podivně komunikujícím developerem nic nebudovala.

• Citovat
  • Upravit
35470
20.1.22 19:51

Tak kdybych o něco měla velký zájem, tak jim volám denně a nečekám až se uraci odpovědět na mail (předpokládám). Developer to prodá vždy, jeho to až tak nebere. A co není v územním plánu bych nekupovala. Nebo si aspoň zjistila v jaké fazi to je a jestli to bude vůbec schváleno pro výstavbu a kdy.

Příspěvek upraven 20.01.22 v 19:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.1.22 19:52

Ty chceš vážně koupit pozemek, co není v územním plánu určený k zastavění a spoléhat se na to?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.22 19:56

Já vím no, ale zase se mi taky nechce je pořád uhánět. Říkám, že mi přišlo jak kdybysme je obtěžovali, tak se trochu bojím, aby to nemělo spíš opačný efekt a nevyšoupli nás rovnou. Nevím celkově i ta rezervační smlouva mi přijde tak zvláštně napsaná. Navíc teď dost lidí ty pozemky odříkává, tak vůbec nevím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.22 20:03
@Janli píše:
Ty chceš vážně koupit pozemek, co není v územním plánu určený k zastavění a spoléhat se na to?

Já vím no, proto se na to ptám a je mi to divný. Hlavně kvůli těm 100 000 poplatku, který se podle mě měl platit až po tom schválení ÚP a moc nechápu proč se má najednou platit už teď. ÚP už měl být schválen na konci minulého roku, ale jednání se zatím odložilo na únor.

• Citovat
  • Upravit
607
20.1.22 20:06
@Anonymní píše:
Já vím no, ale zase se mi taky nechce je pořád uhánět. Říkám, že mi přišlo jak kdybysme je obtěžovali, tak se trochu bojím, aby to nemělo spíš opačný efekt a nevyšoupli nás rovnou. Nevím celkově i ta rezervační smlouva mi přijde tak zvláštně napsaná. Navíc teď dost lidí ty pozemky odříkává, tak vůbec nevím.

Podle mě by to opačný efekt nemělo – ale ta podivná komunikace a ne úplně dobré recenze by mi nevyhovovaly, zkusila bych se poohlédnout jinde. Navíc píšeš, že to v ÚP není vedený jako pozemek k zástavbě, tam bych byla velmi, velmi opatrná a když už, tak bych si opravdu pozjišťovala maximum.

A k té rezervační smlouvě: VŽDYCKY!!! dát ke kontrole nějakému právníkovi, to už tě 1500-2500 navíc nepodělá, lepší, než podepsat pro tebe nějakou totálně nevýhodnou a problematickou smlouvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.22 20:24
@Proseccová píše:
Podle mě by to opačný efekt nemělo – ale ta podivná komunikace a ne úplně dobré recenze by mi nevyhovovaly, zkusila bych se poohlédnout jinde. Navíc píšeš, že to v ÚP není vedený jako pozemek k zástavbě, tam bych byla velmi, velmi opatrná a když už, tak bych si opravdu pozjišťovala maximum.A k té rezervační smlouvě: VŽDYCKY!!! dát ke kontrole nějakému právníkovi, to už tě 1500-2500 navíc nepodělá, lepší, než podepsat pro tebe nějakou totálně nevýhodnou a problematickou smlouvu.

Určitě zítra chceme zkusit nějakého právníka a konzultovat to s ním. Ty pozemky i město se nám líbí, ale tohle chování nás fakt odrazuje. Hlavně i takovej ten nátlak, že to musíme pomalu okamžitě bez rozmyslu podepsat, protože jinak asi nebudeme mít nic. Aspoň takhle mi to přijde. Právě, že si myslím, že tomu developerovi tolik o nic nejde a vždycky to prodá, tak je snad slušnost dát lidem nějakej čas na rozmyšlenou. Navíc když ani není úplně jistý, že se tam něco stavět bude.Ale snad jo, jinak by snad ty pozemky nenabízeli.

• Citovat
  • Upravit
607
20.1.22 20:30
@Anonymní píše:
Určitě zítra chceme zkusit nějakého právníka a konzultovat to s ním. Ty pozemky i město se nám líbí, ale tohle chování nás fakt odrazuje. Hlavně i takovej ten nátlak, že to musíme pomalu okamžitě bez rozmyslu podepsat, protože jinak asi nebudeme mít nic. Aspoň takhle mi to přijde. Právě, že si myslím, že tomu developerovi tolik o nic nejde a vždycky to prodá, tak je snad slušnost dát lidem nějakej čas na rozmyšlenou. Navíc když ani není úplně jistý, že se tam něco stavět bude.Ale snad jo, jinak by snad ty pozemky nenabízeli.

Pokud je to fakt víceméně „nátlak“ à la „podepiš hned“, tak by to pro mě byl velkej vykřičník. Upozornění, že se prodává rychle, a nemuselo by na vás zbýt, se dá podat i věcně, slušně a bez nátlaku, prostě popsat, jak to je.
Kdoví, proč tak tlačí, společně s podivnou smlouvou, podivnou komunikací (nakomunikace X nátlak) a ještě nezapsanou změnou ÚP mi to připadá fakt dost zvláštní, měla bych oči na stopkách a rozhodně se poradila s kompetentníma osobama, protože mi to celý zní velmi, velmi zvláštně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
20.1.22 20:49

S timhle developerem bych nic nepodepisovala a ani bych nic neposilala. Je velmi pravdepodobne, ze mu uzemni plan ani neschvali a bude vas natahovat donekonecna. Nakonec muzes byt 3 roky bez pozemku i bez penez a on ti smlouvu vypovi, ale ty uz jiny pozemek nesezenes…(bezna praxe u nesolidni firmy)
Taky proc by pospichal, kdyz zatim UP nema a za par mesicu muze zvednout ceny. To muze i tak, pokud to ma ve smluve. Taky muze shrabnout penize a poslat firmu do insolvence… to ti za to opravdu nestoji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.22 21:43

Díky za odpovědi. Jsem ráda, že to teda nepřijde divný jenom mně. Mrzí mě, jestli o ten pozemek teda přijdeme. Pokud tam vůbec nějaký budou. Jestli to nepodepíšeme a nepošleme prachy, tak si myslím, že už se s náma vůbec nebudou bavit. Ale je pravda, že to územní rozhodnutí by mohli protahovat dalších X let. No normální jednání by bylo říct třeba, že o pozemky je velký zájem, ale že si to můžeme rozmyslet třeba několik dnů a ne se vždycky X dnů neozvat a pak rovnou, že jestli máme zájem, tak máme rychle reagovat a podepsat.

• Citovat
  • Upravit
catch-22
20.1.22 21:57
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím anonym. Chceme koupit pozemek a asi 20 kiláků od nás v menším městě jsou právě v prodeji pozemky, který by se nám líbily a jsou i v dnešní době relativně za dobrou cenu. Problém je podivné chování developerské firmy. Už nevím co si o tom myslet. Je s nima hrozně špatná komunikace. Při prvním rozhorovu jsme si i trochu připadali jak kdybysme je obtěžovali. Reagují vždycky až během několika dnů. Nejdřív nám byl nabídnut pozemek, my jsme regovali že bysme měli zájem, pak x dnů nulová komunikace a potom teprve informace, že už je pozemek pryč. Tak nevím, jestli je to normální. Mysela jsem, že když chce člověk koupit pozemek za tolik peněz, že by mělo být jednání solidnější. Dohromady nemáme od té firmy o projektu moc informací. Je to v řešení už delší dobu a pořád není schválen územní plán. Teď nám byl nabídnut jiný pozemek, ale jak říkám hrozně mě odrazuje to jednání. Jako, že se musíme rychle rozhodnout a podepsat smlouvu. Navíc už požadují rezervační poplatek 100 000 což původně jsme měli informaci, že by se mělo platit až po tom schválení ÚP. Četla jsem i na tu firmu pár recenzí z dřívější doby, kde lidi psali právě o té špatné komunikaci a, že jim koupě nedopadla. Zároveň si to samozřejmě chceme ještě pořádně promyslet i vzhledem k vysokým úrokovým sazbám teď a přece jenom člověk nekupuje věc za tisícovku, že jo. Jednali jsme s ještě dalšími developery ohledně dalších pozemků, který by měli být v řešení až někdy příští rok a to chování bylo fakt úplně o něčem jiným. Jaký máte zkušenosti vy a šli byste do toho?

Máte hotovost nebo byste museli brát hypotéku? Šel bych jen po pozemcích, které už jsou v územním plánu teď. Čekat na budoucí územní plán nemusí vyjít a nemovitosti mezitím nejspíš narostou.
A tedy s připravenou hotovostí, prodávající teď nemají důvod čekat na hypotéku kupujícího, když je po nemovitostech hlad.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.22 22:35

Máme půlku a půlku bysme si ještě museli půjčit. V ÚP to zatím právě není. Tady pozemky moc nejsou. Buď jsou už rozprodané a nebo právě v přípravě. Ale fakt tomu vůbec nerozumím. Koukala jsem do katastru a ty pozemky na kterých by se mělo stavět snad ještě ani nejsou tím developerem vykoupené. Jsou tam jména různých lidí a pořád jako zemědělský půdní fond. Zkusím se ještě zeptat na stavebním úřadě, jestli mi dají nějaké info.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
20.1.22 22:47

Nákup nemovitostní neřeš na internetu ale s vlastnán právníkem, co dělá do nemovitostí.

šetřit zrovna na tomhle je čirá idiocie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35470
20.1.22 23:11
@Anonymní píše:
Máme půlku a půlku bysme si ještě museli půjčit. V ÚP to zatím právě není. Tady pozemky moc nejsou. Buď jsou už rozprodané a nebo právě v přípravě. Ale fakt tomu vůbec nerozumím. Koukala jsem do katastru a ty pozemky na kterých by se mělo stavět snad ještě ani nejsou tím developerem vykoupené. Jsou tam jména různých lidí a pořád jako zemědělský půdní fond. Zkusím se ještě zeptat na stavebním úřadě, jestli mi dají nějaké info.

No tak to vůbec nic nepodepisujte pokud to není jejich. Je tam aspon uz plomba na katastru? A to, že to je zemědělská půda nevadí. Taky máme pozemek vedený jako ovocný sad a stavíme na něm, akorát pak zaplatíme za vyjmutí z pudniho fondu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí