Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jo na serverech o dětech koluje příběh, jak byli s dítětem v nemocnici, podezření na záchvaty, epilepsie kdovíco, dítě se zatínalo, koukalo do prázdna, kývalo se.. A to slavné konzilium několika doktorů zjistilo, že si prostě jen dělá dobře ![]()
@Sibyla0 píše:
Jo na serverech o dětech koluje příběh, jak byli s dítětem v nemocnici, podezření na záchvaty, epilepsie kdovíco, dítě se zatínalo, koukalo do prázdna, kývalo se.. A to slavné konzilium několika doktorů zjistilo, že si prostě jen dělá dobře
@asinic píše:
Nemyslela sem proto, ze se poznava, ale ze si hraje na to, ze si chce ublizit, uprime mi to muze byt jedno ale ja bych si na to davala pozor kdyby to bylo moje dite… Aby se treba v puberte nesebeposkozovala.. Samozrejme sem to nemyslela spatne
ale ona si nechce ublizit, hraje si na doktora.
Moje to dělá taky a to má teprve 2roky…k psychiatrovi se fakt nechystáme
Doma to neřeším a na veřejnosti to zatím nedělá, až začne, tak jí prostě řeknu, že před lidma ne, at si to nechá na doma
![]()
Ježiš, proč hned psychiatr
koukam, že to je na emiminu odpověd skoro na vše.. někdo má problém- co zkusit psychologa, psychiatra
ach jo.. no nic méně, to co dělá tvoje holčička je naprosto normální. Já když sem byla s dcerkou na 3leté prohlídce, tak mě na to doktorka rovnou upozornila, že ty holčičky s tím začínaj že prostě a jednoduše onanujou. Zas jí to přejde ![]()
@Anonymní píše:
Presne tak moje segra treba jeden cas furt ojizdela hranu zidle. Delala to snad porad proste ji to bylo prijemny a i se tak uspavala. Pak to zacla delat i v posteli jako o polstar nebo plysaka a usinala tak…delala to dlouho no snad uz to teda nedela uz ji je 14poznava se a poznává co je ji prijemne…musis ji vysvetli kdy se to ale nedela to je cely;)
Ale dělá.
Uf, tak dik zauklidneni. Nikde sem se stim zatim nesetkala tak sem trochu vyplasena, doktorskej kufrrok donese jeziaek. Tak uvidim co si mezi nohy zacne strkat potom ![]()
@Anonymní píše:
Nevímjak to nazvat. začlo to tím že cca před měsícem malou stašně bavilo is hrát na doktora, chtěla abych jí píchla do ruky, řezala jako nožem a obvazovala, Už me to kolikrát nebavilo tak sem si sní na to nehrála, ted si vezme sama pastelku a začne se sní píchat do břicha nebo plasotvým nožem se jako řeže, a poslední dva týdny se k tomu přidalo že si sahá rukou nebo jinýma věcma na přirození. Nedávno si i v obchodě začla sahat mezi nohy. Vždycky je u toho tak soustředená a říká mami nechod sem nebo mami neříkej mi nic. Chlap říká že je to prý normální ale mě to nepřijde normální aby se každej den osahávala mezi nohama nebo si tam neco strkala, a nevim co stím
Jsou jí 3 roky.
Hele, ale tohle je naprosto normální, manžel má pravdu. Co se týče sahání na orgány, tak to dělají kolem 3 roku snad všechny děti. Prostě se zkoumají a hraní na doktora mi taky přijde OK.
@Karleon píše:
Ale dělá.
Ale jasne ze dělá, ale snad uz ne tak jako kdyz byla malá. Takhle jsem to myslela. Uz urcite nasla lepsi zpusob nez ojizdet plysaky a zidle v kuchyni ![]()
Je to docela běžné - z okolí znám dvě malé holčičky. Jedna si to sjíždí v autosedačce takovým stylem, že jí maminka nemůže dostat z auta, pokud ještě nedosáhla vrcholu
a druhá si to ve škole dělá pod lavicí i při písemce, přestože ví, že jí hrozí horší známka (prostě pak nestíhá, když půlku písemky se zasekne a funí a zatíná všechny svaly ![]()
Nic s tím neuděláš, samo to časem přejde.
Já bych řekla, vysvětli dítěti, že se tyhle věci dělají v soukromí. Jinak mi na tom nepřipadá nic špatného.