Divně páchnoucí moč

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8.1.11 13:42

Divně páchnoucí moč

Ahoj holky,jsem 10tt a hned v 5tt sem byla léčená se zánětěm moč.měchýře ATB Duomox.Řezání a pálení při čůrání přestalo,ale moč mi pořád strašně divně páchne,někdy je to opravdu hrůza. Na tyto záněty trpím už od malička,ale vždycky se ATB vylečily.Znáte nějaké jinačí,třeba přírodní,řešení než ATB? Už je znovu v těhotenství brát nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3471
8.1.11 14:29

Zkus lichořeřišnici větší, dá se koupit v každé lékárně. Mě pomohla minule tentokrát už tolik ne. No a pak brusinky :wink: . Držím palce, aby bylo líp, neznám nic horšího, než zánět močových cest :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
8.1.11 14:34

Brusinky, urologický čaj a jednorázově vysoké dávky vit.C…
A samozřejmě hodně tekutin, tak 2l denně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
8.1.11 14:37

Pít, pít, případně mi Dr doporučila brusinky stačí 2 lžičky denně - sehnala jsem je v bille.
Ale jestli je tam nějaká bakterie, tak pozor na to… Když se to nebude lepšit, šup k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.11 14:46

pachnoucí moč je příznakem zánětu chronického stavu!
Pokud se Ti to opětovně vrací, může být příčina - ledvinové kameny, popřípadě jen lehčí forma, kdy se vytváří takzvaný písek a ten ti způsobuje v močové trubici infekce a záněty! Typickým příznakem je zmíněné pálení. :-(
Rozhodně musíš pít hodně urologické čaje, ale neslazené, jinak ztrácejí účinek!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.11 14:50

mám od narození chronický zánět ledvin,takže na záněty často trpím :-( ale teď v těhu to nechci moc léčit ATB. O lichřeišnicových kapkách jsem už slyšela,ale můžu je taky v těhotenství?je tam přece alkohol :nevim: kupuju si hodně brusinkový džus a uro čaj mám taky doma,ale zase sem slyšela,že se v těhotenství pít nesmí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
8.1.11 15:02

S těmi bylinkami v těhu opatrně.Vím,že se dost bylinek právě v těhotenství nesmí.Raději bych se poradila s dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dana654
8.1.11 15:06

Na bylinky buď opatrná! Více :
www.bylinka.estranky.cz/…tehotenstvi_

• Citovat
  • Upravit
8.1.11 15:15

Moc děkuju za rady :huban: jak to tak čtu,tak mi alo asi nezbývá nic jiného,než ty brusinky a hodně pít a když to nepomůžě (jako,že asi nepomůže)tak stejně ty ATB :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4433
8.1.11 16:40

Lentilko mě zapáchala zvláštně v těhotenství moč po celou dobu, říkala jsem to i na gyndě, zánět a nic jsem neměla - prostě to může být takový příznak. Zmizelo to až porodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
8.1.11 17:16

Víš co, ty brusinky jsou náhodou na záněty moč. cest nejlepší :palec: takže hodně pij, jez i brusinky, které dostaneš koupit dnes už snad ve všech obchodech a potom taky zkus kapsle brusinkové na lékařský předpis, dr. by ti měla předpsat, ptž jsou i pro těhotné a kojící :pankac:
Držím palce, aby bylo líp :kytka:
A hodně vody!!! A na ty bylinky pozor - ale to už tu padlo mnohokrát :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
8.1.11 17:33

Jo jo, urologický čaj se nesmí. Mě ho doporučovat Dr, ale kojím, takže nee. Tu lichořeřišnici fakt nevím, ale v lékárně by měli poradit. A pití je samozřejmost. Nechala bych si udělat sedimentaci a kultivaci moče, že moč páchne je opravdu příznak zánětu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
8.1.11 17:35
Ja.Lentilka píše:
mám od narození chronický zánět ledvin,takže na záněty často trpím :-( ale teď v těhu to nechci moc léčit ATB. O lichřeišnicových kapkách jsem už slyšela,ale můžu je taky v těhotenství?je tam přece alkohol :nevim: kupuju si hodně brusinkový džus a uro čaj mám taky doma,ale zase sem slyšela,že se v těhotenství pít nesmí :nevim:

dává se do vody 15 kapek, takže toho alkoholu do sebe fakt moc nedostaneš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
8.1.11 18:41

Tak lichořeřišnici můžou i těhotné, viz článek dole. :wink:

Lichořeřišnice větší, latinským názvem Tropaeolum majus l. je letnička, která má poléhavé lodyhy, u některých odrůd pnoucí. Listy mají dlouhý řapík a členitě desetidílnou čepel. Květy jsou oranžové nebo žluté. Plodem je trojpouzdrá tobolka. Tato rostlina pochází z Jižní Ameriky. Léčivou drogou jsou listy, květy, kořeny a semena. Rostlina se rovněž používá jako lahůdková zelenina, protože má pikantní ostrou chuť. Obsahuje především isothyokyanát benzylnatý, draslík, silici, bílkoviny.

Léčivé účinky
Lichořeřišnice působí především antibioticky. Likviduje streptokoky, stafylokoky, proteus vulgaris, escherichia coli, salmonely a další druhy bakterií. Účinek se projevuje při zánětech močových cest, chřipkách, dýchacích potížích atd. Tato léčivka je rovněž výborným prostředkem proti vypadávání vlasů a pro podporu jejich růstu.

Přírodní antibiotikum
Při nachlazení, chřipce, zánětech průdušek či astmatu, problémech urologických užíváme po dobu dvaceti dnů, čtyřikrát denně dvacet kapek lichořeřišnicové tinktury rozpuštěných ve dvou dcl neperlivé vody. Důležitá je pravidelnost a dodržení dvaceti denní kúry, je to kvůli možné recidivě.

Antibakteriální kúra
Lidský organismus je zanesen spoustou bakterií, virů, plísní a dalších choroboplodných zárodků. Proto bychom si alespoň jedenkrát ročně, nejlépe však dvakrát, měli udělat osmi týdenní antibakteriální kúru. Pro tyto účely se výborně hodí právě lichořeřišnice. Užívá se dvakrát denně dvacet kapek. Pro silnější efekt ji můžeme zkombinovat s dalšími léčivkami jako jsou šalvěj, yzop, tymián, měsíček. Důležitá je pravidelnost a dodržení osmi týdnů.

Vlasový stimulátor z lichořeřišnice
Potřebujeme dvě hrsti listů a květů lichořeřišnice, 0,5 litru vody. Postup: Drogu vložíme do studené vody a pomalu přivedeme k varu, vaříme pak deset minut. Po vychladnutí dobře přecedíme, nalijeme do sklenice a uložíme v lednici. Po dobu jednoho měsíce si tímto roztokem denně masírujeme vlasovou část hlavy.

Tonikum proti vypadávání vlasů
Potřebujeme dvě hrsti květů a listů lichořeřišnice, půl litru šedesáti procentního lihu. Postup: Drogu zalijeme lihem a necháme čtrnáct dní na teplém místě louhovat. Nesmíme zapomenout denně protřepávat. Po uplynutí této doby dobře přecedíme, nalijeme do skleněné lahve a dobře uzavřeme. Touto tinkturou si denně, po dobu třech a čtyř měsíců masírujeme vlasovou pokožku.

Extrakt na posílení vlasů
Potřebujeme jeden díl kořene kopřivy, jeden díl kořene lopuchu, jeden díl květu měsíčku lékařského, dva díly lichořeřišnice, jeden litr šedesáti procentního lihu. Postup: Všechny uvedené drogy zalijeme lihem a necháme čtrnáct dní na teplém místě louhovat. Po uplynutí této doby přecedíme, nalijeme do skleněné lahve. Tímto extraktem si vždy po umytí jemně namasírujeme vlasovou část hlavy.

Tato léčivka je i oblíbená v kuchyni. Její květy a listy můžeme používat do salátů, pomazánek, polévek. Lichořeřišnice nemá žádné nežádoucí účinky. Můžou jí tedy užívat i děti, těhotné a kojící ženy.

Více informací na: http://www.celostnimedicina.cz/…ce-vetsi.htm#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.11 21:06

děkuji za vyčerpávajíci rady :mrgreen: asi tu lichořeřišnici zkusím a když se to nezlepší budu konzultovat na gyndě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí