Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
děkuji za vyčerpávajíci rady
asi tu lichořeřišnici zkusím a když se to nezlepší budu konzultovat na gyndě ![]()
Nechte se vyšetřit na štítnou žlázu. Měla jsem celý život různé potíže, až jsem skončila právě u ní. A těhotenství vůbec zahýbe s hormony. Často ženy mívají problémy se štítnicí právě po těhotenství. Zkuste se na to nechat vyšetřit, už jen proto, že to lékaři běžně nedělají a nejsou schopni si dát 1+1 dohromady. Zvlášť pokud máte tendenci přibírat na váze, jste náladová až depresivní a hodně unavená, jakoby zpomalená.
Ahoj holky, od včerejška mi strašně smrdí moč, je taková i nahnědlá, jakoby hoooodně koncentrovaná a strašně smrdí, nasládle, jakoby v rozkladu. Může to být tím, že málo piju? Třeba dnes jsem vypila tak dva hrnky čaje, prostě nemám žízeň
a na malou taky logicky nechodím často, max. 3× denně. Takový režim mám ale už dlouho a smrdí až od včerejška… Máte někdo podobnou zkušenost, nebo problém?
Prosím anonymně, nechci tu být navěky za chčismrádka ![]()
Jo a jinak těhotná nejsem, nemocná taky ne, léky žádné neberu.
Zánět močovýho měchýře? Ale jestli málo piješ, pravděpodobně to bude z toho. Zkusila bych se zítra zaměřit na pití, vypít toho vážně co nejvíc, zda-li se to zlepší.
Málo piješ
Já bych to neřešila. Zkus vypít 1,5-2 litry a pokud i při tom bude problém, tak teprv bych to řešila. Ale fakt si myslím, že je to jen tím, že je prostě moč koncentrovaná… chudák ledviny, když tak málo piješ…
Určitě to nemůže být nějakou nemocí?
Jinak pokud málo piješ, tak je normální, že moč je tmavší a víc zapáchá, ale pokud tento režim máš nastavený už dlouho a moč se změnila až teď, tak to se mi nezdá. Zítra si hlídej pitný režim a uvidíš, třeba to opravdu bude jen tímto.
Dám ti radu. Já v práci moc nepila a ani se k tomu nedostanu jen tak sama od sebe. Jenže po celém dni jen s vypitou skleničkou mě bolela hlava, tak jsem se začala hlídat. Na pití mám láhev od minerálky a dávám si cíl, že minimálně tu „sedmičku“ v práci musím dát. Zkus to taky ![]()
@Petule030 píše:
Určitě to nemůže být nějakou nemocí?Jinak pokud málo piješ, tak je normální, že moč je tmavší a víc zapáchá, ale pokud tento režim máš nastavený už dlouho a moč se změnila až teď, tak to se mi nezdá. Zítra si hlídej pitný režim a uvidíš, třeba to opravdu bude jen tímto.
Dám ti radu. Já v práci moc nepila a ani se k tomu nedostanu jen tak sama od sebe. Jenže po celém dni jen s vypitou skleničkou mě bolela hlava, tak jsem se začala hlídat. Na pití mám láhev od minerálky a dávám si cíl, že minimálně tu „sedmičku“ v práci musím dát. Zkus to taky
Právě to mě zmátlo, že je to tak poslední dva dny. Já se k tomu prostě nedonutím, musela bych si nastavit budík
ale zkusím tvoji rdu ![]()
Zánět ledvin??? To měl syn a taky mu páchla moč. Pak tedy k tomu dostal i vysoké teploty
. Ale nechci nějak strašit, třeba je to tím pitím ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, od včerejška mi strašně smrdí moč, je taková i nahnědlá, jakoby hoooodně koncentrovaná a strašně smrdí, nasládle, jakoby v rozkladu. Může to být tím, že málo piju? Třeba dnes jsem vypila tak dva hrnky čaje, prostě nemám žízeňa na malou taky logicky nechodím často, max. 3× denně. Takový režim mám ale už dlouho a smrdí až od včerejška… Máte někdo podobnou zkušenost, nebo problém?Prosím anonymně, nechci tu být navěky za chčismrádka
Ahoj, ten pitný režim by ledacos vysvětloval, ale zas se mi to nezdá…přeci pitný režim sis nezměnila až v posledních dnech, nebo ano? Jestli takto málo piješ dlouhodobě a té změny sis všimla až teď a je to takto razantní, asi bych si nechala udělat rozbor moči. Pro jistotu…
Akorát mě napadlo, že jsem přestala pít Magnosolv
a od te doby cca
Mně takhle začíná zánět močáku, už to poznám, právě podle moči.
Zkus si koupit urologický čaj a brusinky a pokud by to nepolevovalo, radši si zajdi k doktorovi.
Pri tak malem prijmu tekutin se neni cemu divit
Chces si znicit uplne ledviny a pak si to vycitat? Nevidim problem v tom, koupit si 1,5l lahev piti nebo udelat caj do konvice a prubezne pojijet. Tvoje chyba, nicis si vlastni zdravi.
Řešila bych to u dr. V těhotenství a při kojení mi byl doporučen čaj urosept.