Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Lucidní sny mívám velmi často. Možná častěji než normální. Někdy se to přepne jen tak, ale vždycky, když mi ve snu hrozí nějaké nebezpečí. Umím se ze snu vědomě probudit, kdy se mi zachce, takže děsivé sny pak prakticky nemám, brzy je utnu. Sny se dají do určité míry ovládat, asi jako PC hra, nebo se dá zjišťovat, když si tedy vzpomenu, co mě na snech zajímá (treba jestli ve snu umím číst, jestli jídlo chutná jak má, jestli vnímám barvy, jestli ucitim bolest, když ten podnět dám ve snu atd. atd.). Stejně tak stavy, které se dají označit „astrálním cestováním“ - i při nich vím, že nespím a co se mi zrovna děje - to spíše se dostávám oknem ven. Snění mi spíš přijde jako nějaká další realita, mám to hodně bohatý. Akorát teda u mě se tyhle „schopnosti“ lucidního snění a stavy, jakože astrálního cestování bohužel pojí se spánkovou poruchou - neurologickým onemocněním.
Ahoj, jdu za Vámi s otázkou na lucidní snění/astrální cestování. Nikdy jsem nic takového nevyhledávala, ani se o to nezajímala.
Minulý týden se mi zdál sen, probudila jsem se přesně tam, kde jsem usnula a viděla jsem na chodbu v bytě, kde byl vchodové dveře otevřené, a za nimi byla jen tma. Budila jsem přítele s tím, že jsou otevřené dveře, že to vidím, a cítím průvan. On byl takový rozespalý, pořád něco mumlal že jsou zavřený, tak jsem se zvedla z postele, a šla k těm dveřím. Byl pořád otevřené, tak jsem je zabouchla, ale šlo to špatně.
Včera se mi zdálo, že se mi ulomil zub, pak jsem vlezla do nějakého karavanu, kde bylo zrcadlo, ve kterém jsem viděla různé věci, které po chvíli zmizeli. Např. Pavučina, obličej..motala se mi hlava, a pak jsem si začala říkat, že je to jen sen a že se mi to zdá. Poté zamnou přišla nějaká osoba, ale nemapatuju si kdo to byl. Pak to všechno přestalo.
Zajímal by mě váš názor. Děkuji