Odchod z bytu

Anonymní
31.10.22 05:08

Odchod z bytu

Zajímá mě jedna otázka. Taky při odchodu z bytu kontrolujte jestli jste vše vypli popřípadě vydali ze zásuvek? Děláte ještě nějaké podobné věci? Já třeba ještě kontrolují jestli máme přizavřené okna aby nám doma nenapršelo (máme podkrovní byt) :lol:.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19388
31.10.22 05:20

Ano, kontroluji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
31.10.22 05:34

Jestli se ptáš na patologické chování tak ano, musela jsem u každého stanoviště počítat do tří. Většinou opakovaně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2210
31.10.22 05:48

Jo, kontroluju, zda je vše vypnuté. Navíc trpím strachem z vykradení, takže mi poměrně dlouho trvá, než před bytem samu sebe ujistím, že je skutečně zamčeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
31.10.22 05:51

U mě je velký problém to že vše dělám automaticky tím pádem i zamykání bytu.. takže se tolikrát vracím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
31.10.22 06:16

Bohužel ano. Zásuvky, okna a jestli někde není puštěná voda :roll: blázen no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
31.10.22 06:28

No já úplně vše ze zásuvek nevytahuji (televizi, WiFi, lampy apod), kontroluju max že nemám zaplou varnou konvici (ta nám občas spouštěla sama, takže ji nenechávam připojenou), kontroluju nabíječky, jestli někde nemám okno dokořán, ale nějak extra to nehrotim, akorát pak kontroluju jestli sem zamlkla, bydlíme ve třetím patře a nechtělo by se mi běžet to kontrolovat znova :mrgreen: víc to kontroluju před odjezdem třeba na dovolenou, to pak všechno vytahuju, zavírám okna, vodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11780
31.10.22 06:34

Při běžném odchodu nic sólo nekontroluji, mám přehled.
Když jedeme z domu na den a více, vypínáme co jde včetně plynu a vody. Okna kontrolujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15858
31.10.22 06:42
@aiera píše:
Jo, kontroluju, zda je vše vypnuté. Navíc trpím strachem z vykradení, takže mi poměrně dlouho trvá, než před bytem samu sebe ujistím, že je skutečně zamčeno.

Zamčené byty se vykrádají v podstatě stejně snadno jako ty odemčené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2210
31.10.22 06:53

@Zumpa
Nene, vážně?
Takto, mě je přece jen lépe (jelikož tyto činnosti taky dělám převážně automaticky), když si během dne vybavím, že je byt zamčený a vybavím si i ten konkrétní krok, kterým jsem to udělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
31.10.22 06:57

Ani ne. Mám co dělat, abych zvládla odejít z bytu s klíčema :mrgreen:
Ale pak nad tím umím pěkně dlouho přemýšlet venku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18658
31.10.22 07:03

Me to prijde normální. Zavřít okna, zkontrolovat vypnute topení a vypnout konvici. Před dovolenou vytahnu i kavovar, zatáhnout žaluzie a vymenit baterky v pozarnim hlásiči - není nás to, když několik dnů v kuse houkaji dochazejici baterky :roll: pokud to není, ze musíš 3× zamknout a odemknout, na každou kliku u okna 2× sahnout atp tak mi rychla kontrola prijde normální. Třeba okna na balkon zaviram vždy kvůli pristupu, na ploché fasádě necham klidně vetrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
31.10.22 07:06

Já ne. Naopak nechávám okna na ventilace (záměrně), ze spotřebičů vytahuji jen rychlovarku. Větší opatření děláme jen když jedeme na týden a déle pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11829
31.10.22 07:11

Ani ne..teda zkontroluju sporák a troubu pokud jsem předtím vařila. Případně okna pokud to venku vypadá na déšť…ale vzhledem k naší malé splhalce máme okna málokdy jinak než na ventilacky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
31.10.22 07:14

Vytáhnu ze zásuvky konvici, nabíječky, chůvičky, malé lampičky na nočním stolku. Zkontroluju na telefonu jestli jsou připojené požární hlásiče, čidla na vodu pod pračkou a myčkou, čidla pohybu. Dveře máme samouzamykatelné, takže jsem schopná 5× zatáhnout za kliku jestli jsem je pořádně dovřela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová