Odchod z bytu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35792
31.10.22 07:18

Já vezmu klíče a jdu :nevim: nic nevypínáme ze zásuvek, třeba kávovar je zapnutý od rána a po 3 hodinách se sám vypne. Klidně nechávám pračku i sušičku jet když nejsem doma :P pokud teda nejedu pryč na víkend, že jo. To jen zkontroluju jestli mají kočky dost jídla a vynesu smetí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Auhagenn
31.10.22 07:44

Ahoj, bohužel jo a je to věc, kterou na sobě nesnáším, protože mě neskutečně zdržuje :D Kontroluji i jestli jsou vypnuté spotřebiče, které jsem ten den nepoužila, vypnutá voda, zavřené dveře v pokojích, a jestli jsem doopravdy zavřela dveře od domu si kontroluji pak vždycky i třikrát pohledem :D Zkoušela jsem se to i odnaučit, ale nešlo to :D

• Citovat
  • Upravit
53190
31.10.22 07:44
@Karolina0311 píše:
Vytáhnu ze zásuvky konvici, nabíječky, chůvičky, malé lampičky na nočním stolku. Zkontroluju na telefonu jestli jsou připojené požární hlásiče, čidla na vodu pod pračkou a myčkou, čidla pohybu. Dveře máme samouzamykatelné, takže jsem schopná 5× zatáhnout za kliku jestli jsem je pořádně dovřela :mrgreen:

A to děláš pokaždé, když odcházíš z domova? :P  :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12612
31.10.22 07:52
@Anonymní píše:
Zajímá mě jedna otázka. Taky při odchodu z bytu kontrolujte jestli jste vše vypli popřípadě vydali ze zásuvek? Děláte ještě nějaké podobné věci? Já třeba ještě kontrolují jestli máme přizavřené okna aby nám doma nenapršelo (máme podkrovní byt) :lol:.

Doma, ne, protoze tam porad nekdo je kdyz odchazim, ale kdyz kontroluji byt nasim kdyz nejsou delsi cas doma, tak se obcas vratim zda jsem poradne zavrela kohoutek :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
31.10.22 07:52

Ne, nic nekontroluji, max. okna, aby tam celý den netáhlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12612
31.10.22 07:53
@lilith1 píše:
Doma, ne, protoze tam porad nekdo je kdyz odchazim, ale kdyz kontroluji byt nasim kdyz nejsou delsi cas doma, tak se obcas vratim zda jsem poradne zavrela kohoutek :roll:
@Auhagenn píše:
Ahoj, bohužel jo a je to věc, kterou na sobě nesnáším, protože mě neskutečně zdržuje :D Kontroluji i jestli jsou vypnuté spotřebiče, které jsem ten den nepoužila, vypnutá voda, zavřené dveře v pokojích, a jestli jsem doopravdy zavřela dveře od domu si kontroluji pak vždycky i třikrát pohledem :D Zkoušela jsem se to i odnaučit, ale nešlo to :D

A ano, kdyz rodice odjizdeji treba na mesic tak take vse vypinaji ze vsech zasuvek, dvere nechavaji tedy otevrene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
31.10.22 07:54

Ja teda ne, ale od té doby, co mám děti, kontroluju desetkrát mobil a klíče. Mám hrůzu z toho, že zapomenu doma klíče a nebudeme se moct se rvoucim ditetem vrátit domů a nebo když jdu treba dolů pro poštu (bydlíme v bytě) a spící dítě nechám doma, tak predstava, že si zabouchnu klíče, nechám doma mobil a bude tam zavřené mimino… brr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
31.10.22 08:05
@Anonymní píše:
Zajímá mě jedna otázka. Taky při odchodu z bytu kontrolujte jestli jste vše vypli popřípadě vydali ze zásuvek? Děláte ještě nějaké podobné věci? Já třeba ještě kontrolují jestli máme přizavřené okna aby nám doma nenapršelo (máme podkrovní byt) :lol:.

Nic v zásuvkách nadarmo nenechávám, někdy mám strach, že jsem nevypnula plyn pod hrncem, když něco dovářím. Proto hrnec davám na jinou plotýnku a žehličku uklízím z prkna postavenou na tu nehřející část.
Nechávám otevřenou ventilačku, pokud nemá přijít vichr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45701
31.10.22 08:07
@pikola píše:
Já vezmu klíče a jdu :nevim: nic nevypínáme ze zásuvek, třeba kávovar je zapnutý od rána a po 3 hodinách se sám vypne. Klidně nechávám pračku i sušičku jet když nejsem doma :P pokud teda nejedu pryč na víkend, že jo. To jen zkontroluju jestli mají kočky dost jídla a vynesu smetí :mrgreen:

Jsem stejny pripad :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35792
31.10.22 08:10
@veria píše:
Jsem stejny pripad :lol:

Pak je otázka, kdo je z nás dvou skupin normální :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24831
31.10.22 08:21

Tuhle obsesi fakt nemám :mrgreen: prostě letmo mrknu a jdu…
ale je fakt, že kluci od hasičů dost upozorňují na rychlovarky, že od nich bývají požáry v bytech často, tak tu při delší nepřítomnosti vytahuju…

po ukončení fixace na elektriku jsem ovšem vyměnila zbytek žárovek za úsporky a to, zda je všude zhasnuto teda kontroluju, protože svítit zbytečně celý den začal být poněkud drahý špás :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3515
31.10.22 08:31

Pokud jdu jenom do práce, tak kontroluju zběžně, navíc je většinou ještě doma manžel. Před odjezdem na více dnů už teda byt důkladně procházím a vše kontroluju. V bytě, který máme v jiném městě a někdy ho nevyužíváme i několik týdnů už moje kontrola při odjezdu hraničí s obsesí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42495
31.10.22 08:39

Já kolikrát vypluju lehce a spontánně a pak půl dne přemýšlím, jestli jsem zamkla. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
31.10.22 08:55

Nevytahuji věci ze zásuvky, ale kontroluji v kuchyni plyn + troubu. A od doby, co se mi tehdy asi 2 letá dcera zabouchla doma (já na chodbě), tak před zavřením bytu při odchodu si pečlivě kontroluji, zda klíče opravdu držím v ruce :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
31287
31.10.22 09:14
@unuděná píše:
Já ne. Naopak nechávám okna na ventilace (záměrně), ze spotřebičů vytahuji jen rychlovarku. Větší opatření děláme jen když jedeme na týden a déle pryč.

ježiš děkuju, už sem se skoro bála, že sem jedinej „flegmouš“ :jazyk:

Jinak já nekontroluju nic. Nejsem blbá, abych nechala zapnutej sporák (nevařím těsně před odchodem a když, tak to vypnu jak dovařím. A takhle to mám se vším).
Maximálně zkouknu, jestli někdo nenechal zapnutej počítač, okna mám otevřená schválně na ventilaci.

Ze zásuvek vyndaváme věci jen když jedeme na dýl.
U nás v bytě pořád někdo courá tam a zpět, to bysme nedělali nic jinýho než běhali okolo zásuvek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová