Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já vezmu klíče a jdu
nic nevypínáme ze zásuvek, třeba kávovar je zapnutý od rána a po 3 hodinách se sám vypne. Klidně nechávám pračku i sušičku jet když nejsem doma
pokud teda nejedu pryč na víkend, že jo. To jen zkontroluju jestli mají kočky dost jídla a vynesu smetí ![]()
Ahoj, bohužel jo a je to věc, kterou na sobě nesnáším, protože mě neskutečně zdržuje
Kontroluji i jestli jsou vypnuté spotřebiče, které jsem ten den nepoužila, vypnutá voda, zavřené dveře v pokojích, a jestli jsem doopravdy zavřela dveře od domu si kontroluji pak vždycky i třikrát pohledem
Zkoušela jsem se to i odnaučit, ale nešlo to ![]()
@Karolina0311 píše:
Vytáhnu ze zásuvky konvici, nabíječky, chůvičky, malé lampičky na nočním stolku. Zkontroluju na telefonu jestli jsou připojené požární hlásiče, čidla na vodu pod pračkou a myčkou, čidla pohybu. Dveře máme samouzamykatelné, takže jsem schopná 5× zatáhnout za kliku jestli jsem je pořádně dovřela
A to děláš pokaždé, když odcházíš z domova?
![]()
@Anonymní píše:
Zajímá mě jedna otázka. Taky při odchodu z bytu kontrolujte jestli jste vše vypli popřípadě vydali ze zásuvek? Děláte ještě nějaké podobné věci? Já třeba ještě kontrolují jestli máme přizavřené okna aby nám doma nenapršelo (máme podkrovní byt).
Doma, ne, protoze tam porad nekdo je kdyz odchazim, ale kdyz kontroluji byt nasim kdyz nejsou delsi cas doma, tak se obcas vratim zda jsem poradne zavrela kohoutek ![]()
@lilith1 píše:
Doma, ne, protoze tam porad nekdo je kdyz odchazim, ale kdyz kontroluji byt nasim kdyz nejsou delsi cas doma, tak se obcas vratim zda jsem poradne zavrela kohoutek
@Auhagenn píše:
Ahoj, bohužel jo a je to věc, kterou na sobě nesnáším, protože mě neskutečně zdržujeKontroluji i jestli jsou vypnuté spotřebiče, které jsem ten den nepoužila, vypnutá voda, zavřené dveře v pokojích, a jestli jsem doopravdy zavřela dveře od domu si kontroluji pak vždycky i třikrát pohledem
Zkoušela jsem se to i odnaučit, ale nešlo to
A ano, kdyz rodice odjizdeji treba na mesic tak take vse vypinaji ze vsech zasuvek, dvere nechavaji tedy otevrene
Ja teda ne, ale od té doby, co mám děti, kontroluju desetkrát mobil a klíče. Mám hrůzu z toho, že zapomenu doma klíče a nebudeme se moct se rvoucim ditetem vrátit domů a nebo když jdu treba dolů pro poštu (bydlíme v bytě) a spící dítě nechám doma, tak predstava, že si zabouchnu klíče, nechám doma mobil a bude tam zavřené mimino… brr.
@Anonymní píše:
Zajímá mě jedna otázka. Taky při odchodu z bytu kontrolujte jestli jste vše vypli popřípadě vydali ze zásuvek? Děláte ještě nějaké podobné věci? Já třeba ještě kontrolují jestli máme přizavřené okna aby nám doma nenapršelo (máme podkrovní byt).
Nic v zásuvkách nadarmo nenechávám, někdy mám strach, že jsem nevypnula plyn pod hrncem, když něco dovářím. Proto hrnec davám na jinou plotýnku a žehličku uklízím z prkna postavenou na tu nehřející část.
Nechávám otevřenou ventilačku, pokud nemá přijít vichr.
@pikola píše:
Já vezmu klíče a jdunic nevypínáme ze zásuvek, třeba kávovar je zapnutý od rána a po 3 hodinách se sám vypne. Klidně nechávám pračku i sušičku jet když nejsem doma
pokud teda nejedu pryč na víkend, že jo. To jen zkontroluju jestli mají kočky dost jídla a vynesu smetí
Jsem stejny pripad ![]()
@veria píše:
Jsem stejny pripad
Pak je otázka, kdo je z nás dvou skupin normální
![]()
Tuhle obsesi fakt nemám
prostě letmo mrknu a jdu…
ale je fakt, že kluci od hasičů dost upozorňují na rychlovarky, že od nich bývají požáry v bytech často, tak tu při delší nepřítomnosti vytahuju…
po ukončení fixace na elektriku jsem ovšem vyměnila zbytek žárovek za úsporky a to, zda je všude zhasnuto teda kontroluju, protože svítit zbytečně celý den začal být poněkud drahý špás ![]()
Pokud jdu jenom do práce, tak kontroluju zběžně, navíc je většinou ještě doma manžel. Před odjezdem na více dnů už teda byt důkladně procházím a vše kontroluju. V bytě, který máme v jiném městě a někdy ho nevyužíváme i několik týdnů už moje kontrola při odjezdu hraničí s obsesí ![]()
Já kolikrát vypluju lehce a spontánně a pak půl dne přemýšlím, jestli jsem zamkla. ![]()
Nevytahuji věci ze zásuvky, ale kontroluji v kuchyni plyn + troubu. A od doby, co se mi tehdy asi 2 letá dcera zabouchla doma (já na chodbě), tak před zavřením bytu při odchodu si pečlivě kontroluji, zda klíče opravdu držím v ruce ![]()
@unuděná píše:
Já ne. Naopak nechávám okna na ventilace (záměrně), ze spotřebičů vytahuji jen rychlovarku. Větší opatření děláme jen když jedeme na týden a déle pryč.
ježiš děkuju, už sem se skoro bála, že sem jedinej „flegmouš“ ![]()
Jinak já nekontroluju nic. Nejsem blbá, abych nechala zapnutej sporák (nevařím těsně před odchodem a když, tak to vypnu jak dovařím. A takhle to mám se vším).
Maximálně zkouknu, jestli někdo nenechal zapnutej počítač, okna mám otevřená schválně na ventilaci.
Ze zásuvek vyndaváme věci jen když jedeme na dýl.
U nás v bytě pořád někdo courá tam a zpět, to bysme nedělali nic jinýho než běhali okolo zásuvek ![]()