Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chtěla bych se zeptat, zda někdo zažil něco podobného. Asi před měsícem jsem byla nemocná, začalo to tak, že mě začaly nejprve pobolívat horní zuby, potom se mi rozjela rýma, ucpaný nos, zahlenění nosu. Silná bolest v krku, taková, že jsem měla pomalu problém se nadechnout a polknout. Během dvou týdnů to přešlo. Teď se mi vrátilo něco podobného, bolest horních zubů, ucpaný a zahleněný nos. Nos se mi teda ucpává hlavně v chladnějším počasí. V teple se naopak zprůchodňuje. Ale to zahlenění tam prostě je. Nedaří se mi toho zbavit.
Může to být bakteriální zánět dutin a běžná léčba na to prostě nezablala?
@Lady_Kate píše:
Chtěla bych se zeptat, zda někdo zažil něco podobného. Asi před měsícem jsem byla nemocná, začalo to tak, že mě začaly nejprve pobolívat horní zuby, potom se mi rozjela rýma, ucpaný nos, zahlenění nosu. Silná bolest v krku, taková, že jsem měla pomalu problém se nadechnout a polknout. Během dvou týdnů to přešlo. Teď se mi vrátilo něco podobného, bolest horních zubů, ucpaný a zahleněný nos. Nos se mi teda ucpává hlavně v chladnějším počasí. V teple se naopak zprůchodňuje. Ale to zahlenění tam prostě je. Nedaří se mi toho zbavit.Může to být bakteriální zánět dutin a běžná léčba na to prostě nezablala?
Bakterialni zanet dutin to byt nemusi. Ale chronicky problem dutin klidne, vyraz na ORL.
Těžko říct, já měla ze začátku “jen” rýmu a bolest zubu, šla jsem k zubaři, ten že zuby jsou ok, ať jdu na ORL a tam mi našli silný zánět dutin, dali ATB a léčila jsem to snad 3 týdny. Takže určitě neotálet a vyrazit na ORL.
@Lady_Kate píše:
Chtěla bych se zeptat, zda někdo zažil něco podobného. Asi před měsícem jsem byla nemocná, začalo to tak, že mě začaly nejprve pobolívat horní zuby, potom se mi rozjela rýma, ucpaný nos, zahlenění nosu. Silná bolest v krku, taková, že jsem měla pomalu problém se nadechnout a polknout. Během dvou týdnů to přešlo. Teď se mi vrátilo něco podobného, bolest horních zubů, ucpaný a zahleněný nos. Nos se mi teda ucpává hlavně v chladnějším počasí. V teple se naopak zprůchodňuje. Ale to zahlenění tam prostě je. Nedaří se mi toho zbavit.Může to být bakteriální zánět dutin a běžná léčba na to prostě nezablala?
Můžeš to zkusit propláchnout mořskou vodou nebo konvičkou. Je rýma nějak zbarvená? U dutin bývá často taková tupá bolest, ale není to podmínka. Nebo při předklonu to taky bolí.
@Hrozina mám bílé hleny, které stékají často do krku. Potom zase z nosu když smrkám, tak takové žluté hodně tuhé hleny, občas bílé. Cítím hlavně tlak u předních zubů. Při předklonu cítím hlavně teda ty přední zuby a tlak v okolí nosu a té přední čelisti.
@Thomassss Můžu se zeptat, jestli jsi měla i nějaké jiné příznaky? A měla jsi i žluté, bílé hleny?
@Lady_Kate píše:
@Hrozina mám bílé hleny, které stékají často do krku. Potom zase z nosu když smrkám, tak takové žluté hodně tuhé hleny, občas bílé. Cítím hlavně tlak u předních zubů. Při předklonu cítím hlavně teda ty přední zuby a tlak v okolí nosu a té přední čelisti.
Měla jsem to kdysi stejný, tlak při předklonu, když jsem si zavazovala tkaničky, pak šílená bolest hlavy. V podstatě jsem šla kvůli bolesti hlavy, byla jsem 2 týdny v nemocnici, musela jsem na dráty ![]()
@Lady_Kate píše:
@Thomassss Můžu se zeptat, jestli jsi měla i nějaké jiné příznaky? A měla jsi i žluté, bílé hleny?
Ono už je to dlouho, ale pamatuju si, že hleny jsem měla, nejhorší to bylo večer a v noci, protože hleny vleže tekly do krku a způsobovaly silný kašel.
@Lady_Kate píše:
Tak to bych šla co nejdřív na ORL, aby ty dutiny zkontrolovali. Tlak, žluté hleny to je typický příznak.