Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den,
zpracovávám diplomovou práci na téma Sexuální obtěžování na pracovišti se zaměřením na IT sektor a momentálně se snažím najít informátory, kteří mají se sexuálním obtěžováním na pracovišti v IT zkušenost a kteří by zároveň byli ochotní se mnou udělat rozhovor. Může se jednat jak o ženu, tak i o muže. Vše samozřejmě bude anonymní. Najde se tu někdo takový? Díky 😊
Delam v IT a muzi jsou tu mnohem serioznejsi, nez jinde. Tak drzim palce v hledani…
Tak počítače s Windows mne obtěžují pořád. Zatím odolávám.
Zdali jde o flirt nebo sexuální obtěžování je přímo závislé na atraktivitě chlapa.
Doporučuji dělat průzkum spíš ve státním sektoru. Třeba takové univerzity jsou skvely materiál. IT, především korporaty jsou v tomhle ohledu téměř svaté ![]()
@KalamityJohn píše:
Zdali jde o flirt nebo sexuální obtěžování je přímo závislé na atraktivitě chlapa.
Ale no
Pracovala jsem v IT firmě a vzhledem k tomu, že většina IT jsou nerdi, co se bojí žen, tak jsem se tam s žádným obtěžováním nesetkala. Mnohem zajímavější a výživnější by bylo se zaměřit na studenty/ky medicíny. Co si medičky musí vyslechnout od mužských kolegů a nechat si líbit, je někdy naprosto neskutečné.
@KalamityJohn píše:
Jasně a ne není ne, ale možná a vlastně tím žena mysli ano.. a ženský vlastně vůbec nevědí, co chtějí..
A samozřejmě obligátní - může si za to sama, neměla nastoupit do výtahu sama s mužem/být večer venku/moc krátká sukně/moc velký výstřih.
Pardon, ale ![]()
@Svetluska55 píše:
Jasně a ne není ne, ale možná a vlastně tím žena mysli ano.. a ženský vlastně vůbec nevědí, co chtějí..
A samozřejmě obligátní - může si za to sama, neměla nastoupit do výtahu sama s mužem/být večer venku/moc krátká sukně/moc velký výstřih.
Pardon, ale
To je vtip ci spise bonmot takze si muzes ty kalhotky zase odtwistit ![]()
@KalamityJohn píše:
To je vtip ci spise bonmot takze si muzes ty kalhotky zase odtwistit
Nebol vtipny
Ajťáků znám pár, ale všichni jsou takoví slušní či jak to říct. Jeden se mě i ptal, zda mě může obejmout, ač se mnou mluvil jako kamarád, ale bez svolení si to nějak nedovolil.
@Nefesh píše:
Pracovala jsem v IT firmě a vzhledem k tomu, že většina IT jsou nerdi, co se bojí žen, tak jsem se tam s žádným obtěžováním nesetkala. Mnohem zajímavější a výživnější by bylo se zaměřit na studenty/ky medicíny. Co si medičky musí vyslechnout od mužských kolegů a nechat si líbit, je někdy naprosto neskutečné.
Souhlasím. V posledních letech se hodně přešlo na home office a osobní kontakt mezi kolegy je minimální.
V mém nadnárodním korporátu je navíc striktní firemní kultura, kde se podporuje diverzita apod. Máme speciální školení třeba na téma, jak zacházet s autisty a dalšími lidmi s různými potřebami, máme feminist leadership workshopy a další věci.
@KalamityJohn píše:
Nojo, pravda nasere.
Zvlastne, ale nemala som ta zaradeneho medzi tymto typov chlapov