Úhrada do JPU? Cizí peníze na účtě

2390
31.10.22 13:00

Úhrada do JPU ? Cizí penize na úctě

Pěkný den, dnes mi přišli na účet peníze
absolutně nevím jaké a proč, do banky jsem volala, tak mi řekli jen ať to prostě vrátím, na Google jsem koukala, číslo účtu je neznáme, jen v poznámce je úhrada do JPU. Trochu sem pohledala na Google, a četla sem, že se to už komusi stalo, ale kdo to posílá a proč? Peníze vrátím, spíš mě zajímá co to je :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
758
31.10.22 13:09

Nerusila jsi někde nějaký jiný účet, spoření, neco co se zrušilo a doplatilo se na tento účet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
31.10.22 13:12

@Aletta80 To ne a tak by mi přišlo snad vyrozumění o tom že mi něco skončilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11824
31.10.22 14:18

@kissi pokud jsi nikde nerušila účet nebo spoření, nejspíš někdo zadal špatné číslo účtu.

Když jsem to zkusila dát do googlu, vyjela mi tahle diskuze - JPU = jiný peněžní ústav
 https://www.penize.cz/…56-co-je-jpu

Mně jednou na účet přišlo pár stovek z bytového družstva Ota. :mrgreen: Nějak jsem neměla čas to řešit a potom jsem na to zapomněla. Ozvali se asi po dvou letech prostřednictvím mojí banky, potom jsem to samozřejmě hned vrátila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
31.10.22 15:14
@kissi píše: … dnes mi přišli na účet peníze … Peníze vrátím …

Chyba!!! Peníze nevracet!!!

Dokud nevíš od koho a za co je ta platba, nedělej vůbec nic. Počkej zda se Ti ozve plátce nebo Tvá banka. Teprve pak posuď situaci a zařiď se podle toho.

• Citovat
  • Upravit
4164
31.10.22 18:27

Vyčkej, on se ti někdo ozve.
Pokud by se týden nic nedělo, poslala bych zpátky desetník se svým telefonním číslem, ať se mi odesilatel peněz ozve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
31.10.22 18:38

Tohle se mi stalo, když jsem rušil zemřelému účet. Peníze byly už rozdělené, ale ještě tam přistál úrok a ten byl bez jakéhokoliv vyrozumění zaslán s touto podivnou hláškou.

• Citovat
  • Upravit
1248
25.7.24 07:32

Dne jsem obdržel peníze (14 Kč) s poznámkou „UHRADA DO JPU“ a jednalo se o převod zbytku peněz ze zrušeného účtu u jiné banky, když jsem ten účet u jiné banky rušil online cestou převodu účtu do toho účtu, na který ten peníze přišly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
26.7.24 16:25
@kissi píše: Více

Hmmm. Peníze bych nevracel, ale počítal bych s tím, že je na výzvu budu muset vrátit. Možná ti patří, možná nepatří.

Když ti nepatří a šlo o omyl, tak tě prostřednictvím banky může ten, kdo ti je poslal, vyzvat k vrácení bezdůvodného obohacení - a ty pak budeš povinna je vrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
26.7.24 16:29

@admin Admine, jak to, že nemůžu osrdíčkovat příspěvek uživatele @Tala20?

Jedná se o tento příspěvek:
@Tala20 píše: Více

Když kliknu na srdíčko, tak mi to hodí zprávu „Nelze srdíčkovat vlastní příspěvky.“. Ale to není můj vlastní příspěvek, protože já nejsem @Tala20. Kde je chyba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65201
26.7.24 16:42
@eumedon píše: Více

není tala smazaný? On měl dlouhý ban, tak se možná nevrátil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20838
26.7.24 16:49

Dobrý den,

nelze osrdíčkovat příspěvky smazaných uživatelů. Nemá se to komu připsat na profil. Ten text je ovšem samozřejmě chyba.

Krásný den

Diana :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová