Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pěkný den, dnes mi přišli na účet peníze
absolutně nevím jaké a proč, do banky jsem volala, tak mi řekli jen ať to prostě vrátím, na Google jsem koukala, číslo účtu je neznáme, jen v poznámce je úhrada do JPU. Trochu sem pohledala na Google, a četla sem, že se to už komusi stalo, ale kdo to posílá a proč? Peníze vrátím, spíš mě zajímá co to je ![]()
Nerusila jsi někde nějaký jiný účet, spoření, neco co se zrušilo a doplatilo se na tento účet?
@Aletta80 To ne a tak by mi přišlo snad vyrozumění o tom že mi něco skončilo
@kissi pokud jsi nikde nerušila účet nebo spoření, nejspíš někdo zadal špatné číslo účtu.
Když jsem to zkusila dát do googlu, vyjela mi tahle diskuze - JPU = jiný peněžní ústav
https://www.penize.cz/…56-co-je-jpu
Mně jednou na účet přišlo pár stovek z bytového družstva Ota.
Nějak jsem neměla čas to řešit a potom jsem na to zapomněla. Ozvali se asi po dvou letech prostřednictvím mojí banky, potom jsem to samozřejmě hned vrátila.
@kissi píše: … dnes mi přišli na účet peníze … Peníze vrátím …
Dokud nevíš od koho a za co je ta platba, nedělej vůbec nic. Počkej zda se Ti ozve plátce nebo Tvá banka. Teprve pak posuď situaci a zařiď se podle toho.
Vyčkej, on se ti někdo ozve.
Pokud by se týden nic nedělo, poslala bych zpátky desetník se svým telefonním číslem, ať se mi odesilatel peněz ozve.
Tohle se mi stalo, když jsem rušil zemřelému účet. Peníze byly už rozdělené, ale ještě tam přistál úrok a ten byl bez jakéhokoliv vyrozumění zaslán s touto podivnou hláškou.
Dne jsem obdržel peníze (14 Kč) s poznámkou „UHRADA DO JPU“ a jednalo se o převod zbytku peněz ze zrušeného účtu u jiné banky, když jsem ten účet u jiné banky rušil online cestou převodu účtu do toho účtu, na který ten peníze přišly.
@kissi píše: Více
Hmmm. Peníze bych nevracel, ale počítal bych s tím, že je na výzvu budu muset vrátit. Možná ti patří, možná nepatří.
Když ti nepatří a šlo o omyl, tak tě prostřednictvím banky může ten, kdo ti je poslal, vyzvat k vrácení bezdůvodného obohacení - a ty pak budeš povinna je vrátit.
@admin Admine, jak to, že nemůžu osrdíčkovat příspěvek uživatele @Tala20?
Jedná se o tento příspěvek:@Tala20 píše: Více
Když kliknu na srdíčko, tak mi to hodí zprávu „Nelze srdíčkovat vlastní příspěvky.“. Ale to není můj vlastní příspěvek, protože já nejsem @Tala20. Kde je chyba?
@eumedon píše: Více
není tala smazaný? On měl dlouhý ban, tak se možná nevrátil.
Dobrý den,
nelze osrdíčkovat příspěvky smazaných uživatelů. Nemá se to komu připsat na profil. Ten text je ovšem samozřejmě chyba.
Krásný den
Diana ![]()