Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
No, jsou to vcelku dramatické vedlejší účinky -zavolej svému psychiatrovi, ať zvážíte spíš výměnu psychofarmak za něco jiného. Zejména když poprvé ti zabral bez takovýchhle věcí.
Respektive můžeš se s ním zkusit domluvit že bys nejdřív dva tři týdny brala jen půlku a pak to zvýšila na 50mg.
A jo - bude to od zoloftu. Halucinace to zjevně nejsou, protože víš, že to není realita - nejsi blázen.
Brala jsem jej ne na deprese, ale stačily mi tři dny. Druhý den jsem také měla pocit, že to nejsem já, jako bych byla mimo, třetí den jsem měla „skvělé“ myšlenky, jako že by bylo dobré skočit z okna. Uvědomovala jsem si, že je to nebezpečné a naštěstí jsem věděla, že i toto se může stát. Tak jsem nařídila muži, ať mne hlídá.
Anonymko a přešlo tě to? Ty sebevražedne myšlenky? Po jaké době?
Vím, že tyto myšlenky jsou zmíněné v pribalovem letáku. Ale já se bojím svých rukou. O tom se nic nepíše ![]()
Další den to již bylo v pořádku, jen jsem tedy v sobě zpracovávala ten „zážitek“ a uvědomila si, jak je snadné v tomto stavu něco takového udělat.
@Anonymní píše:
Prosím o anonym.
Tahle otázka směřuje na ty, které mají se Zoloftem zkušenost nebo s jinými AD, jejichž účinnou látkou je sertralin.
Zoloft beru již podruhé v životě. Napoprvé nebyly žádné nežádoucí účinky.
Dnes mám 4.tabletu, beru denně 50mg. První den bušení srdce, skripani zubů, stahy oblicejovych svalů, průjem. Průjem přetrvává do teď.
Co mi ale dělá starosti je to, že mám pocit, jako bych nebyla ve svém těle.
Začalo to první den, když jsem se dívala do zrcadla asi 10 minut a měla jsem nutkání se pořád dotýkat svého obličeje. Teď mám nutkání si sahat třeba na nohy, když se na ně podívám. Jak kdyby nebyly moje.
Vyvrcholilo to dnes v noci. Vzbudila jsem se 2 ráno, měla jsem pocit, že mam něco s rukama, podívala jsem se na ně a dostala jsem úplnou paniku, chtěla jsem se jich zbavit, desilo mě, že se hybaji.
Přijdu si jak blázen
Stalo se to někomu už? Může to být tim Zoloftem? Už začínám být zoufalá.
Ahoj, vím, že už je pár měsíců po Tvém dotazu, ale chci Ti jen napsat, že blázen nejsi, se Zoloftem mám teď čerstvou a tu nejhorší zkušenost. Strasne vedlejší účinky. Jeden doktor mi ho napsal, bohužel není odborník v oboru, no a moje praktická doktorka mi ho vysadila a já zjistila od více lidí, že je to hrůza a že se po něm hodně lidí chtělo zasebevrazdit. Velmi lituju toho, že jsem si ho kdy vzala! Jsem proti drogám a tohle je jako tvrdá droga. Nejhorší zážitek v zivote!!!
Ahoj, chápu, že prožíváš něco opravdu nepříjemného, a chci tě ujistit, že v tom nejsi sama. Já sama beru Zoloft už delší dobu kvůli depresi a úzkostem. Začátky nebyly jednoduché, a i já jsem měla vedlejší účinky – například návaly horka, lehké třesy nebo zvláštní pocity odosobnění. Trvalo to pár týdnů, ale postupně se to stabilizovalo a teď mi opravdu pomáhá. Zoloft si objednávám v prověřené lékárně world-delivery-service.com/buy-zoloft-cz.html, kde je vždy v perfektní kvalitě, takže se nemusím obávat o to, co vlastně beru.
Co se týče těch stavů, které popisuješ – mohou být způsobené Zoloftem, zejména v prvních týdnech léčby. Zoloft (sertralin) ovlivňuje hladinu serotoninu v mozku, což může přechodně způsobit pocit „odcizení těla“ nebo depersonalizaci. Je to sice nepříjemné, ale obvykle tyto stavy odezní během několika týdnů. Důležité je zůstat v kontaktu se svým lékařem a sdílet s ním své obavy. Pokud tě to opravdu děsí, může ti lékař doporučit úpravu dávkování nebo jinou podporu.
Zkus si nastavit denní režim a zařadit aktivity, které tě uzemní, například jemnou masáž, horkou koupel nebo pomalé dýchací cvičení. Tyhle pocity často přicházejí v důsledku stresu, takže cokoliv, co ti pomůže uvolnit napětí, může stav zmírnit. A hlavně na sebe buď laskavá – nejsi blázen, jen procházíš náročnou adaptací na nový lék. ❤️
Držím palce, ať se to brzy zlepší! 🌸
Přírodní antidepresiva - https://restilen.cz Po dvou měsících užívání psychické napětí skutečně opadlo.
Prosím o anonym.
Tahle otázka směřuje na ty, které mají se Zoloftem zkušenost nebo s jinými AD, jejichž účinnou látkou je sertralin.
Zoloft beru již podruhé v životě. Napoprvé nebyly žádné nežádoucí účinky.
Dnes mám 4.tabletu, beru denně 50mg. První den bušení srdce, skripani zubů, stahy oblicejovych svalů, průjem. Průjem přetrvává do teď.
Co mi ale dělá starosti je to, že mám pocit, jako bych nebyla ve svém těle.
Začalo to první den, když jsem se dívala do zrcadla asi 10 minut a měla jsem nutkání se pořád dotýkat svého obličeje. Teď mám nutkání si sahat třeba na nohy, když se na ně podívám. Jak kdyby nebyly moje.
Vyvrcholilo to dnes v noci. Vzbudila jsem se 2 ráno, měla jsem pocit, že mam něco s rukama, podívala jsem se na ně a dostala jsem úplnou paniku, chtěla jsem se jich zbavit, desilo mě, že se hybaji.
Přijdu si jak blázen
Stalo se to někomu už? Může to být tim Zoloftem? Už začínám být zoufalá.