Divné stavy v těhotenství, poradíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19200
2.7.10 12:03

Teri to mi ani neříkej, teď sem dostala strach, co mám dělat? Mám jen na pohotovost? Ale teď ty křeče nemám, jen mě trochu bolí břicho a na wc jsem byla před 2 hodinama, od té doby zatím dobrý.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
2.7.10 12:16

Ahojky,

já jsem teď ve 26.tt a pociťuju podobné pocity, jako ty. Takové pálení pod žebry jak začíná bříško a v horní polovině prostě pocit na stolici. Ptala jsem se doktora a říkal, že ej to normální, prý je to roztahováním dělohy a zvlášť i žeber. Moje praktická mi navíc k tomu dodala i to, že to mám rovněž od zad, která mě bolela už před těhu. Takže si myslím, že se není čeho bát. Kdyby se ti to nějak výrazně horšilo a nebo jsi měla křeče v podbříšku, tak si určo zajeď na pohotovost, ale myslím si, že to až do poradny vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
2.7.10 12:33
PetaP píše:
Teri to mi ani neříkej, teď sem dostala strach, co mám dělat? Mám jen na pohotovost? Ale teď ty křeče nemám, jen mě trochu bolí břicho a na wc jsem byla před 2 hodinama, od té doby zatím dobrý.. :think:

Jejda Peti, já tě nechtěla vyděsit. Je fakt, že můj obvoďák je docela plašan. Ale i v té nemocnici říkali, že je lepší, když jsem tam. Ale já měla fakt běhavku a křeče ve střevech. Zkus si třeba zavolat dr., uvidíš, co ti řekne. Mě by teďka docela děsil ten prodloužený víkend - a jelikož mám s doktory na pohotovosti docela blbé zkušenosti, tak prostě raději jednám hned, dokud mám jistotu, že seženu doktora, kterému věřím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
2.7.10 12:52

Terri já volala na gyndu ale dr. má dovolenou a obvoďák už tam není, tak já nevím co s tím, křeče už nemám, ale břicho bolí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
2.7.10 12:57

Já jsem u druhého taky cítila a měla dost věcí jinak. Cítila jsem i dost ostrou bolest v podbřišku kolem 18.tt. Byla jsem i na pohotovosti, ale nic nenašli. Pak jsem si zjistila, že to jsou asi vazy, co se natahují. A taky bříško po prvním těhu už není tak silné, svalíky jsou ochablejší a tak toho vnímámě víc. Ty otoky určo nahlaš, aby se k nim nepřidal vysoký tlak nebo bílkovina v moči. Ale to se hlídá běžně a měl by se na to dr pokaždé ptát, zda jsou otoky.
A k tomu otáčení z boku na bok, že bolí bříško nahoře pod žebry.. Nemůže to být namáháním? Co zkusit otáčet se citlivěji? Nepomohlo by to?
A průjem mívala moje kamarádka v těhu, prý u ní zácpa nehrozila.. Ale je pravda, že průjem, tedy silnější pohyb střev může ontrakce vyvolat. známe i z porodu po klystýru, se kontrakce ještě více rozjedou. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
2.7.10 13:19

Taky jsem teď těhu. Nohy můžou ve vedru otékat, ale v poloze ležmo by měly zase odtékat, takže je divný, jestli je máš oteklý i v noci - nebo je ztuhlost jiného rázu a s otoky nesouvisí? Svědění bez vyrážky často signalizuje problém s játry, průjem po jídle možná taky - těžko takhle radit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
2.7.10 13:25

Já nevím, ale mně břicho taky občas svědí na různých místech a taky jsem si řikala jestli to není prcek. Ale pohyby zatím necítím. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
2.7.10 13:34

ahoj holky, taky jsem nekde cetla ze svedeni bez vyrazky a prujem muzou signalizovat problem s jatry, radeji bych to nepodcenovala.
prujem muze vyvolat kontrakce, ale v nejakem mensim mnozstvi jsou od pulky tehu uz v norme, tak do 10 denne myslim. tvrdne vam pri tech krecich bricho, nebo jsou to ciste streva? pokud by tvrdlo, pomuze magnesium, treba magnesia mineralka nebo volne prodejne magnesium lactici.
ty otoky jsou do nejake miry normalni, ale nesmi byt v kombinaci s vysokym tlakem, bolestmi hlavy a pripadne bilkovinou v moci.. taky bych radeji vyrazila k doktorovi, at mate klidnejsi svatky, drzim palce :palec: nejspis to nic nebude, ale je vzdycky lepsi mit jistotu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
2.7.10 14:02

Tak já co se těch křečí týká, budu mít asi opravdu jen střevní. Břicho mi nijak netvrdne. Nebo aspoň jsem to nezpozorovala, to bych si asi všimla ne? :nevim: A magnesium užívám. Mám právě problémy s bodavou bolestí v pravé části podbříška. Doktor si myslí, že tam mám srůsty buď od slepáku nebo císaře. A prý, že tam jsou ty jizvy takhle obě u sebe, tak to dělá neplechu.

To svědění není pořád. Je to chvilkové, ale určitě to doktorovi řeknu. Aby to nebylo něco vážnějšího, jak tu píšete. A stejně tak to otékání. Ono když si dám nohy chvíli nahoru a odpočívám, tak je to lepší. Ale ono moc odpočívat nejde s tím naším tříletým svišťěm :-D :mrgreen: . Ale v noci je to taková divná ztuhlost. Pajdám na záchod, ze záchodu jdu už normálně, asi jak se to rozhýbe. Tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
2.7.10 14:18

habebe tvrdnuti bricha bys si vsimla, mela bys ho na omak jako kamen. ne cele, ale treba cast, do minuty by zase zmeklo. ja brala magnesium od 20tt prave kvuli tvrdnuti az do 34tt, pomaha trochu i na krece v nohou (je ale dobre ho doplnit rozpustnym vapnikem a ten pit v jinou dobu nez jis ten horcik, pokud ti to doktorka nerikala, me ten vapnik pomaha proti necnim krecim v nohou). ja myslim ze ten jaterni problem byva dost ojedinely tak jsem te nechtela strasit, ale jistota je jistota. a pokud nemas k tem otokum vyssi tlak take by to melo byt ok, ale to ti zase zjisti jen doktor.. tak at je to vsechno ok :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
2.7.10 15:11

NICKY - tak tvrdnutí se určitě u mě nekoná. Na ten vápník se zeptám a určitě zkusím k tomu hořčíku. Dokonce jsem si teď byla i změřit tlak, jak jsem z toho nesvá, ale mám v pohodě. Takže to asi bude opravdu jen nějaké střevní cosi :-D

Jinak koukám, že ty už to máš fakt za pár. Tak těch posledních pár odpočívej a hlavně přeji rychlý a pokud možno bezbolestný porod :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
2.7.10 16:27

radeji bych to nahlasila dr. zmerit tlak, zkontrolovat moc a pak se muze vsechno svest na tehotenstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
3.7.10 18:53

diky habebe, popravde se uz zacinam trochu bat jak se to blizi. Tobe drzim palce, at ty bolesti brzy prejdou a je dobre, ze ten tlak mas ok - ja mela nabeh na preeklampsii ve 34tt a to je prave vyssi tlak, bilkovina v moci, bolesti hlavy i mzitky pred ocima a otoky a je to nebezpecne, ale kdyz mas tlak ok tak to budou jen otoky z horka, to mame ted asi kazda :cry: tak at ti to bezproblemove utika :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí