Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
mám pár takových situací, které mě předchozí těhotenství nepotkaly a tak nevím, co to je. Možná vám budu připadat jako blázen, ale předchozí těhotenství jsem ani nevěděla, že jsem těhotná, jak bylo pohodové. Do poradny jdu za 10 dní tak to doktorovi řeknu, ale nechce se mi plašit a letět k doktorovi, když to třeba nic nebude.
Už asi tak třetí den pozoruju, že mi není dobře po jídle. Když něco sním tak mi do půl hodiny začne být divně. Mám křeče v břiše a musím na velkou. A je úplně jedno co to je, třeba i jenom jogurt nebo rohlík. Doteď jsem neměla žádné problémy s tím, že by mi bylo špatně.
Tak se snažím aspoň hodně pít.
Taky se mi za poslední týden dost natekly nohy až mě brní. Pomáhá mi máchání v ledové vodě. V noci, když vstávám třeba na záchod, tak se nemůžu pořádně postavit, mám je úplně ztuhlé. Je to normální? A co vám na to pomáhalo?
A za třetí mě už asi taky druhý třetí den svědí břicho. Vyrážku žádnou nemám. Ale je to takové divné. Přijde mi, že to svědí uvnitř. ![]()
Může to být všechno z toho vedra a tím, že to třeba hůř snáším? Když jsem rodila poprvé, tak jsem tyhle vedra zažívala už bez prcka v bříšku. Poradíte prosím?
ahoj.Já měla v těhotenství akorát nateklé nohy,ale ty křeče v břiše a svědění bych asi nenechávala a radši šla.Třeba to bude banalita a dají ti nějaké vitamíny,ale radši bych fakt šla co nejdřív.Uvidíš,co ti třeba poradí ostatní.
hodně štěstí.
habebe píše:
Ahoj holky,mám pár takových situací, které mě předchozí těhotenství nepotkaly a tak nevím, co to je. Možná vám budu připadat jako blázen, ale předchozí těhotenství jsem ani nevěděla, že jsem těhotná, jak bylo pohodové. Do poradny jdu za 10 dní tak to doktorovi řeknu, ale nechce se mi plašit a letět k doktorovi, když to třeba nic nebude.
Už asi tak třetí den pozoruju, že mi není dobře po jídle. Když něco sním tak mi do půl hodiny začne být divně. Mám křeče v břiše a musím na velkou. A je úplně jedno co to je, třeba i jenom jogurt nebo rohlík. Doteď jsem neměla žádné problémy s tím, že by mi bylo špatně.
Tak se snažím aspoň hodně pít.
Taky se mi za poslední týden dost natekly nohy až mě brní. Pomáhá mi máchání v ledové vodě. V noci, když vstávám třeba na záchod, tak se nemůžu pořádně postavit, mám je úplně ztuhlé. Je to normální? A co vám na to pomáhalo?
A za třetí mě už asi taky druhý třetí den svědí břicho. Vyrážku žádnou nemám. Ale je to takové divné. Přijde mi, že to svědí uvnitř.
Může to být všechno z toho vedra a tím, že to třeba hůř snáším? Když jsem rodila poprvé, tak jsem tyhle vedra zažívala už bez prcka v bříšku. Poradíte prosím?
Je ja jsem taky ve stejnem tydnu jako ty a termin mam ale 10.9.2010. NOhy ty mi natekaji taky, jsem ted jeste v praci a nohy mam uz ted jak spalky. Mi pomuze kdyz si je namocim (osprchuji) do studene vody a pak je dam nahoru a lezim tak aspon pul hodiny. Ale jak jsou vedra, tak se mi sice na chvili ulevi, ale otoky zmizi az pres vecer. ALe jak pises, ze je mas ztuhle i pres vecer. NO ja nevim, nechces s tim radeji za dr? On se ti treba jen na ne podiva a bude to.
Ale to vedro hold nepridaa, Dr. mi rikal, ze otoky v tom vedru mit budu, ze s tim se mam v tehu smirit.
Ale k tomu, ze mas krece v brise po jidle, tak to nevim. Byt tebou, ciknu si k dr. at mam klid.
Ahojky,
nemusí to být vůbec nic. Třeba se ti jen v tom vedru více napíná kůže a proto to svědí. Ale pro tvůj klid bych raději zajela k dr. Přeci jen teď bude prodloužený víkend, a je lepší mít jistotu, že je vše OK, než se stresovat ![]()
Přidám se svou troškou do mlýna - druhý den mám průjem, myslím, že je to opravdu z vedra, mám hrozné křeče, které me budí v noci a je to dost nepříjemné, ale fakt to může být z vedra. A svědění bříška mám taky jakoby zevnitř, myslím, že to dělá mimčo normálně
Nestresuj se a když to nepřejde, tak to řekni dr., já pokud ten průjem nepřejde, jdu v pondělí k obvoďákovi ![]()
Ahojky, s těmi nevolmostmi jsem problémy neměla ani já, ani žádná známá, takže bohužel neporadím. Co se týká toho tuhnutí a brnění noh, to zažila moje kamarádka v pozdějším stadiu těhotenství stejně tak jako teďkom ty (takže z toho soudím, že jde o normální věc). No a to svědění bříška jsem zažila sama - teda jestli myslíš to stejné co já. Usuzovala jsem to stále rostoucímu pupku a natahování kůže. Přeji zbytek pohodového těhotenství ![]()
Děkuji za rady, ono je pravda, že je prodloužený víkend, na to jsem vůbec nepomyslela. A hlavně můj gynekolog je tam dneska jen do 11 hodin, takže už mám smůlu. Myslela jsem, že bych šla kdyžtak v to pondělí. Tak uvidím. ![]()
Ale jak to tu tak píšete, tak to může být z toho vedra. Ono to tělo má asi co dělat samo se sebou normálně v teple, natož v těhotenství. Když by mě to nepřešlo do středy, vyrazím ve středu. Jinak mu to teda řeknu až v pondělí 12., to jdu do té poradny.
A nakonec kdyby se něco ještě víc zhoršilo, tak můžeme na pohotovost. Mě spíš jen zajímalo, jestli mám plašit nebo jestli některá z vás podobné stavy má.
Holt nohy namočím do kýble, bříško promažu a když budu jíst jen lehce, tak to bude dobrý
Protože ty křeče mám fakt jenom po jídle, jinak je mi docela dobře. ![]()
Habebe no mě ty křeče budí v noci no, ale já jsem ve 20tt, dr. říkal, že to může být roztahování dělohy, ale taková bolest?? Já fakt nevím ![]()
Peta: to já od toho cca 22 týdne mám taky takový divný bolesti hlavně v noci. Většinou při otáčení ze strany na stranu. Ale nejsou to vyloženě křeče, ale taková divná ostrá bolest a zároveň jakoby hrozné pálení. A v místě pod prsama, hned jak mi začíná vystouplé břicho. Ptala jsem se doktora a říkal, že je to normální, že je tam prý hodně nervů a jak tam po těch nervech přejede mimi ručičkou nebo nožičkou, tak že to je takováhle bolest. Tak jsem mu říkala, že se z toho kolikrát nemůžu nadechnout, ale že to po chvilce zase odezní a on, že to je přesně ono. Tak nevím. ![]()
Ale bolest je to fakt divná a hodně nepřijemná. A je to další věc, kterou jsem v prvním těhotenství vůbec nepoznala. Holt každé těhotenství je opravdu jiné. ![]()
Ha, to je ono, mě totiž poslení dva dny hrozně bolí žebra, to je těsně pod prsama, to by souhlasilo, že? ![]()
Tak to by mohlo být ono. Já to měla stejný.
Jinak bolest fakt nechutná, co? ![]()
Péťo, na ty křeče si dej pozor. Já měla při prvním těhotenství průjem a křeče v šestém měsíci a můj obvoďák mě okamžitě poslal do nemocnice s tím, že by ty křeče mohly vyvolat předčasné kontrakce
. Byla jsem tam asi čtyři nebo pět dní - už je to dlouho, tak si to nepamatuji přesně. Něco mi píchali na ty křeče. Nechci strašit. Ale v těch vedrech není těhotenství žádná sranda…
PetaP píše:
Ha, to je ono, mě totiž poslení dva dny hrozně bolí žebra, to je těsně pod prsama, to by souhlasilo, že?
ahoj, u tebe bych to spíš přisuzovala tomu že se roztahuje hrudník, mě to třeba nedělalo, ale každá jsme jinak citlivá
, děloha ti v tomhle týdnu dosahuje do úrovně pupku, to by z toho ještě být nemělo, miminko tam nedosáhne ![]()
Ahoj vsechny priznaky jak pises ja mela akorat ty natekle nohy az na konci.Takze neboj.Kazde tehotenstvi je jine stejne jako mimco.