Varážkav těhotenství

6260
1.7.10 20:52

Varážkav těhotenství

ahoj holky,

chtěla jsem se zeptat cca v 27tt tydnu se mi udelala vyrazka (cervene pupinky, svedive obcas) na holenich kostech.Zasla jsem si v 28tt ke kozni a ta se na to podivala a rikala, ze je to alergie na pokosenou travu. Coz jsem cumela, vdyzta jsem nikdy na to netrpela 8-o . Dala mi nejakou kozni emulzi a ze si to mampromazavat. Na tech holennich kostech mi to zmizelo a ted jak zacaly ty vedra a zrejme zase trava(u nas se ted kosi vsude), tak se mi to same udelalo na lytkach.
Myslite si, ze to muze nejak ohrozit miminko ? :roll:
Kozni rikala, ze ta emulze se k nemu nemuze dostat. A o vyrazce nic nerikala. A jak jsem byla ted u dr. na poradne, tak jsem se neptala,jelikoz to mizelo. Ale ted jak je to dusno, vedro a ja se potim, tak to zase vylezlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10178
1.7.10 21:00

Ahoj Leni, moc ti asi nepomůžu, já vyrážku nemám, ale na pokosenou trávu, mám alergii taky a taky až teď v těhu(cca týden). Mám pocit, že hlavně dopoledne, strašně mi slzí oči a pořád smrkám. Nevím co to má jako znamenat, nikdy jsem žádnou alergii neměla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6260
1.7.10 21:07
lulushka píše:
Ahoj Leni, moc ti asi nepomůžu, já vyrážku nemám, ale na pokosenou trávu, mám alergii taky a taky až teď v těhu(cca týden). Mám pocit, že hlavně dopoledne, strašně mi slzí oči a pořád smrkám. Nevím co to má jako znamenat, nikdy jsem žádnou alergii neměla :nevim:

Prave, ze ja jsem nikdy taky zadnou yvrazku nemela, az tak od toho 27tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymnice
1.7.10 21:07

možná Tě trochu uklidním…pokud má mamina projevy alergie v těhotenství, tak to zvyšuje pravděbodobnost, že dítko bude taky alergik, ale o tomto je prý rozhodnuto už v nějakým 21tt…pokud máš vyrážku až teď později, tak imunitní systém miminka by měl být už dost silný! já kvůli tomu musela na čas dát k tchánstv našeho pejska, aby dětičky nebyly alergický.

jinak bych možná na to zksusila i nějaké bylinky…obklady nebo koupele…ale zase bych se poradila, co se v těhotenství smí a co ne…

• Citovat
  • Upravit
2073
1.7.10 21:52

Hele nevim jestli je to to same - ja jsme nikdy na zadne alergie netrpela.
No ak dyz jsme zjistila, ze jsme tehotna zacala me silene svedit kuze na bocich a stehnech. Sla jsme na kozni a ta rikala, ze to je nejaka alergie, ktera se projevuje v tehotenstvi. Projevilo se mi to az u druheho u pravnih jsme zadne prolbemy nemela.
Docela me vydesila, nebot rikala, ze se to nejspis s postupujicim tehotenstvim muze zhorsovat (tehda jsme byla asi v 10 tt) a rikala, ze pak by to ona uz neresila, ze by me poslala na kliniku. Nebot by mi na to dali asi kortikoidy a tak aby se to hlidalo. Kazdopadne mi rekla, ze na mimi ta vyrazka mit vliv nemuze jedine, ze az se narodi, ze je dost pravdepodobne, ze to bude mit take…
No docela me to vydesilo to svedeni a vyrazka byla cim dal horsi a tak jsme se desila, jak to tech 9 mesicu preziji a take jsem se bala o mimi - rikala jsme si chudak jeslti to bude mit take.
No a tak jsme se rozhodla, ze proste budu zkouset jeslti neco nepomuze, abych nemusela mit ty kortikoidy. No a nakonecj sme si koupila konopny krem a mast na ekzemy - tim jsme to mazala myslim 2× denne a jestej sme to promazavala obycejnou Indulonou a svete div se asi za 14 dni bylo po problemu. Do konce tehotenstvi jsme se jeste obcas namalazla, ale zadna vyrazka se uz nekonala a ani mimi zadnou nemelo.
Nerikam, ze mas stejny problem, ale treba by Ti to take pomohlo - jak pisi smi se pouzivat i v tehu.
Preji ti aby jsi s toho brzy zbavila - vim, jak je to neprijemne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6260
2.7.10 08:16

No mi to zase vyjelo ted, jak je to pocasi, dusno, horko, jak se potim.
Muzu s tim na slunicko ? Nebo to mam trochu zakryvat ? Jedu totiz na chatu o vikendu a tam je bazena nevim,jestli se mi to tim jeste nezhorsi. CO myslite ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
2.7.10 09:33

Hele tezko rici - tak to opatrne zkus.
Me se to prave zhorsovalo dkyz jsme to mela zakryte nebo jsme se zpotila - takze ja jsme to spis na slunicku vystvovala, ale treba mas neco jineho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6260
2.7.10 10:24
verveve píše:
Hele tezko rici - tak to opatrne zkus.
Me se to prave zhorsovalo dkyz jsme to mela zakryte nebo jsme se zpotila - takze ja jsme to spis na slunicku vystvovala, ale treba mas neco jineho :nevim:

Zkusim, co kmi to udela na slunicku. Reknu to tak, kdyz to mam necim zadelane, tak to vice svedi, protoze se potim. Jak to vetra, takt ojeste jde. JE to dost neprijemne uz :evil: … Jenze mi kozarka rikala, ze to muze to hojeni byt dlouhodobe. A vtehu se asi vse hur hoji ?! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
2.7.10 21:23

Tak to jsme mela podobne, jak to bylo zakryte ci jsme se zpotila, tak to bylo velmi neprijmne. Takze jsme se to snazila „vetrat“ a i trochu slunit. No v tehu nemuzes slunicko obecne moc prehanet…
Me take strasili, ze to budu mit cele tehu a ze se to spis bude zhorsovat - byla jsme z otoh fakt hotova.
No me faktp omohl ten konopny krem a mast - je to sice drazsi, ale co by za to clovek dal, aby se toho zbavil :-)
Jaj sme pouzivala tyto - mohou se i v tehu:
http://www.lekarna.cz/…a-mast-50ml/
 http://www.lekarna.cz/…denni-100ml/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6260
6.7.10 15:40
verveve píše:
Tak to jsme mela podobne, jak to bylo zakryte ci jsme se zpotila, tak to bylo velmi neprijmne. Takze jsme se to snazila „vetrat“ a i trochu slunit. No v tehu nemuzes slunicko obecne moc prehanet…
Me take strasili, ze to budu mit cele tehu a ze se to spis bude zhorsovat - byla jsme z otoh fakt hotova.
No me faktp omohl ten konopny krem a mast - je to sice drazsi, ale co by za to clovek dal, aby se toho zbavil :-)
Jaj sme pouzivala tyto - mohou se i v tehu:
http://www.lekarna.cz/…a-mast-50ml/
http://www.lekarna.cz/…denni-100ml/

Tak mi manzel dnes dovezl konopnou mast, ale DEFEKT - http://www.lekarna-doma.cz/…defekt-50ml/
Tak jsem si ty moje noziska natrela, ale mam pocit, ze to strasne svedi, teda hned ne po natreni, ale po nejake dobe. Navic mi ty mista, kt. jsem mela pokryte cervemymi skrvnami vice zcervenala. Mela jsi taky takovy prubeh ?
Zitra se pokusim dovolat ke kozni. Nejhorsi je to, ze to proste svedi jako slak. A siri se to po lytkach a uz to mam i na holeni a trochu na pravem koleni. zacina to cervenymi pupinky, kt. se rozlijou do cevene skvrny :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6260
6.7.10 15:44

Kdyz jsem to konzultovala se svou PA, tak mi rikala, ze se ptala v nemocnici mudr. a ta to konzultovala s kozni a ta ji rikala, ze se to v tehu stava, ze jsme vice nachylnejsi ke vsemu a ze mi stejne ted nemuzou dat zadne leky ani nic. Nedovedu si predstavit, ze to budu mit az do zari, s tim se neda zit. Vcera jsem uz brecela jak mala holka, to svedeni je neusnosne, nejsem vyspana. Nejvice mi pomaha to chladit ledovou vodou, potom je nejakou chvili pokoj, ale potom zase.
Jsem uz uplne bezradna a jestli tam nebude zitra kozni, tak ja nevim. V praci to nezvladnu, budu muset mit neco dlouheho na nohou, protoze to opravdu vypada nechutne a to bude jeste horsi, jak se to bude dotykat te vyrazky :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6260
6.7.10 16:00

A takto to zhruba vypada, foto je sice nemoc kvalitni, ale jde to celkem videt z toho.Je to ale hnus :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
6.7.10 21:08

Tak dle fotky to vypada podobne jako jsme mela ja - vim co to je bylo to silene - melaj sme pocit, ze se udrbu a kdyz jsem to rozdrbala bylo to jeste horsi. V noci jsme temern emohla spat porad me to svedeni budilo. Nesnesla jsme ani frote prosteradlo musela jsme mit o bycejne a i hrubsi povleceni bylo des.
Me to zacalo cca va 12 tt takze jsme si vubec nedovedla predstavit, ze bych to mela prezit jeste rok a to mi straisli, ze se to bude jeste zhorsovat.
Uplne Ti rozumim ja jsme to take obrecela, nebot jsme nevedela co mam delat- silene to svedilo, byla jsme nevyspala, kortikoidy jsme brat nechtela…
No ja si to uz moc nepamatuji je to vic jak rok, ale ze by se to nejak vyrazne zhorsilo to si fakt nepamatuji. Vim, ze jsme to mazala cca tyden a pak se to zacalo zlepsovat. Tu mast co pises neznam - ja mela tu co jsme posilala odkaz, ale je mozne, ze to je uplne to same, ale jen od jineho vyrobce. Tu co jsme mela ja byla specialne na ekzem.
Jo jeste me napada mozna by bylo lepsi se nekoupat, ale jen sprchovat a pokud mozno nepouzivat mydla apod.
Budu Ti moc drzet palce, aby se to co nejdrive zlepsilo -vim, ze to je udesne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6260
7.7.10 09:21
verveve píše:
Tak dle fotky to vypada podobne jako jsme mela ja - vim co to je bylo to silene - melaj sme pocit, ze se udrbu a kdyz jsem to rozdrbala bylo to jeste horsi. V noci jsme temern emohla spat porad me to svedeni budilo. Nesnesla jsme ani frote prosteradlo musela jsme mit o bycejne a i hrubsi povleceni bylo des.
Me to zacalo cca va 12 tt takze jsme si vubec nedovedla predstavit, ze bych to mela prezit jeste rok a to mi straisli, ze se to bude jeste zhorsovat.
Uplne Ti rozumim ja jsme to take obrecela, nebot jsme nevedela co mam delat- silene to svedilo, byla jsme nevyspala, kortikoidy jsme brat nechtela…
No ja si to uz moc nepamatuji je to vic jak rok, ale ze by se to nejak vyrazne zhorsilo to si fakt nepamatuji. Vim, ze jsme to mazala cca tyden a pak se to zacalo zlepsovat. Tu mast co pises neznam - ja mela tu co jsme posilala odkaz, ale je mozne, ze to je uplne to same, ale jen od jineho vyrobce. Tu co jsme mela ja byla specialne na ekzem.
Jo jeste me napada mozna by bylo lepsi se nekoupat, ale jen sprchovat a pokud mozno nepouzivat mydla apod.
Budu Ti moc drzet palce, aby se to co nejdrive zlepsilo -vim, ze to je udesne.

Diky za tve reakce. Vcera me to po te konopne masti dost svedilo a dnes musim rict, ze kdyz si to namazu, tak to nesvedi.. tuk tuk tuk tuk…
A vypada to, ze to je snad o neco svetlejsi a nebo si preji, aby to tak bylo :nevim: … kazdopadne, to svedeni, je celkem ustalene, uvidim, jesli to bude dobre. Pisou, ze by to melo zabrat tak od 3-10dnu.
Kez by, jinak uz asiiiii :zed: :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
7.7.10 13:36

Tak to je super :-)
Hlavne ,aby ti to pomohlo - je to fakt neprijemne.
No me doktorka take strasila, ze se to bude zhorsovat a ze treba pak tu vytrazku bude mit po narozeni i mimi (tedy rikala, ze to neni nic vazneho a ze mu to brzy zmizi), ale i to me dost desilo.
No a nakonec jsem se toho uplne zbavila a mimi zadnou vyrazku nemelo :-)
Tak budu moc drzet palce a dej vedet - jestli to pomohlo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí