Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
mám dotaz. Co si myslíte o jízdě v autě v těhle vedrech. Nemám v autě klimatizaci a potřebuji jet autem asi půl hodiny v tom vedru, jsem 8+6 a bojím se,že bych mohla třeba v tom hrozném vedru v autě o mimi i přijít,že bych ho nějak přehřála?
Ahoj Petro já bych to moc neriskovala. Spíše bych měla strach, že omdlím a nebo se mi udělá zle. ![]()
Miminko určitě nepřehřeješ, tělo si uvnitř udržuje stálou teplotu 37stC (pokud nemáš horečku), spíš bych měla strach aby se ti neudělalo zle, třeba z poklesu tlaku…mohla by ses nabourat
Mě to teď třeba vadí v MHD, když stojím, když jdu po ulici, tak mi to většinou nevadí…
veveruskaa píše:
Miminko určitě nepřehřeješ, tělo si uvnitř udržuje stálou teplotu 37stC (pokud nemáš horečku)
asi záleží jak to snášíš, jezdila bych aspoň opatrně v případě že by se ti dělalo mdlo tak zastavit.. já jsem na autě dost závislá, takže bych to asi dělala takto
Já bych řekla že v autě bude v tomhle vedru menší teplo než v MHD, zvláště když si otevřeš okýnka a pustíš větrání. Přijde mi že v autě je teplo jen když stojí. Protože pak nemá jak větrat.
Ja uz jsem teda trochu dal nez ty, ale jezdim obcas i 3 hodky v aute bez klimatizace. Taky bych se bala spis toho, aby ti nebylo zle, ale to je dost individualni, mi se treba dela spatne i kdyz mam vystat 5minutovou frontu nebo jedu 10 minut tramvaji, ale v aute zatim v pohode…
ale fakt je, ze v prvnim trimestru jsem se autu obloukem vyhybala
(kvuli nevolnostem)
Jakože ty budeš řídit? Hmm, já sama bych nejela, bych se bála že omdlím a jsem mizerný řidič, ale kdyby tě někdo vezl, otevřeš na sebe okýnko a byla bys v pohodě. Naopak si myslím, že pro těhule je lepší auto bez klimošky, protože pak ty teplotní rozdíly, to je teda rána na srdce. Prý se má chladit max o 5 stupňů míň než venku, ale když je venku 33, tak 28 je furt moc ![]()
1/2 hod cesta autem není dlouhá jezdím ji normálně ,mám sice auto s klimatizací ,ale ta je bohužel momentálně nefunkční
pokud se ti dělá v horku špatně párkrát zastav s otevřenými okny to bude dobré,já pojedu za 14 dní víc jak 3 hodinovou cestu a beru si s sebou pritele jako stridacku protože rizeni mám rada a pak až pojedu pro děti beru si sveho tatku rad se projede lepším autem ale jak říkám pulhodinová cesta nic není ![]()
Holky díky za odpovědi, spiš jsem měla strach o mimíska, protože mě vůbec špatně není,tak si myslím,že tu cestu zvládnu,doufám.
Ahoj já taky jezdim občas i 3 hodky v auťe bez klimatizace.Dělá se mi špatně hlavně když dlouho stojím, ale v autě v poho.
Lepší než autobus.
jj taky jezdím, max. teda do té půlhodiny, já ani nemám kam dál jezdit, zatím mě nenapadlo, že by se něco stalo mimískovi, to je u tebe v bezpečí, pokud jak píšeš ti špatně nebývá, tak to neřeš. Já teď omezuju cesty hlavně kvůli tomu svišťovi, co už na světě je, prtoože ten asi nebude mít rád teplo tak jako já a dost trpí v tom přehřátém autě. Dneska jsme jeli 15min a už začřínal plakat a šněrovat se ze sedačky, že chce ven, utíral se pořád plinkou a škrábal se za krkem, jak byl zpocený opřený o tu autosedačku…
Pokud ti nebývá špatně, cesty se neboj. Ty si ještě můžeš otevřít okýnko dle libosti, ale já už kvůli malému moc nemůžu, aby neměl moc velký průvan.
Jízdy autem ve vedrech jsem se taky bála, byla jsem asi tak daleko jako ty a byla jsem 3 dny na služebce, kde jsem několikrát za den musela nasednout do rozpáleného auta bez klimatizace, popojet třeba hodinu a chvilku být na sluníčku na poli a pak zase do toho auta a miminko to přežilo ![]()