Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem.Dneska nám ten den teda pěkně začal jsem vzhůru už hodinu a půl a celou tu dobu je mi nějak jinka než normálně.Cítím slabé brnění v nohou řped chvílí se přidalo i rukou,nohy mám malinko nateklé(dr mi teda řekl že pokud jsou nateklé dole na nártu že to nic není že je to normální),celově se cítím nějaká slabá jako by mimo,chvilkama se mi motá hlava.myslíte že je to prostě jen tím dusnem?Nebo mi jen kolísá tlak?Docela mě to vyděsilož e to trvá už takovou dobu a beze změny.Nemáte někdo s tímhle zkušenost?O co by se mohlo jednat?
pokud tě to stresuje, běž rozhodně k lékaři. Za to nic nedáš. Jsi 30tt, zvýšená péče je na místě. ![]()
J.
Ahoj, já tohle v těhu mívala taky, a to nebyla vedra, teď jsou fakt pařáky a ty už jsi v pokročilém stadiu těhotenství. Já to mívala hlavně k večeru a přes noc se to vždycky srovnalo. Nicméně pro jistotu bych asi zavolala nebo zašla k Mudrovi… ![]()
ahoj, taky je mi dneska blbě.. motá se mi hlava a mám skoro betonovy nohy. Podle mě je to tím vedrem, ten tlak je fakt záhul. Jinak sem zdravá,ale toto beru jako normální věc v létě. Ono to tělo zařizuje teď nepřehřátí nejen mě ale i mimča, tak prostě taková ta vnitřní klima valí na plný pecky a ostatní funkce trochu třeba zeslábly. Jestli se ti motá hlava hodně, je dobré aby jsi nebyla sama, kdyby náááhodou něco. A až najdeš doktora, kterej vypne ty vedra, tak mě k němu rovnou objednej ![]()
taky si mylsím že je to tím…na KO jsem byla v PO a bylo vše ok.K dr se nemám jak dostat manžel je v práci tak nemám hlídání pro prcka navíc dr mám ve vedlejším městě počkám do opoledne a když tak bysme zajeli do porodky pro jistotu ale snad se to zlepší i kdžy zatím pořád stejné ale vyděsilo mě to s těhu přes léto nemám zkušenost,ne s tak velkým no.
ahojky,
dneska je spíš uplně na prd tlak, mám stejný pocity je mi mdlo, nic se mi nechce a připadám si nafouklá jako balon.
![]()
Hodně pij, odpočívej a najez se
Já na tyhle stavy beru bachovky - krizovky, ale to asi nemáš. Někdy se mi to taky stává, že se mi točí hlava a mám těžké nohy, slabost zase mívám, když se nenajím a dělám něco náročného (třeba úklid
). Pak si musím sednout a rychle se najíst.
Už jsem se najedla ale lepší to oc není ale snad to řpejde jsem taky nevyspalá tka je to třeba i tím…
taky si zkus namočit nohy do studený vody. Zní to teda jako babská rada ale mě to pomáhá ![]()
děkuji hned to zkusím,ale musím říct že teda jsem už vypila snad litr ledový vody ležíma je to o ěnco lepší
Ahoj, občas mi bývá blbě taky, dokonce se opravdu svalím. A důvodem je jednak únava a péče o děti, ale zejména tlak. V Tvém případě se přikláním k ostatním, nemusí jít o nic vážného, dokonce to může být v rámci těhotenských problémů normální (je fakt vedro), ale jsi ve stavu, kdy je třeba o sebe pečovat více než normálně. ![]()
Holky tka už mi je fajn!Vypila jsem spoustu ledové vody ležela a hned mi je líp,tak asi tím vedrem,ale i tka musím být asi opatrnější a pořád tak neuklízet a ěnco nedělat ![]()
crystal87:necetla sem celou diskusi ale musim rict ze se dnes citim uplne stejne taky se mi dost mota hlava az se mi z toho chvilama navaluje asi zavolam doktorce ale myslim ze to bude asi tim vedrem a taky tlakem mam dnes spoustu vyrizovani tak vubec nevim jestli bych mela chodit ven jinak sem 30+1