Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojky ján měla takovou tu sportovní střední velikost nebo spíš větší
a co s sebou - je nejlepší mrknout na konkrétní stránky porodnice kde budeš rodit.
Já měla - župan, hygienu, vložky, jednorázové kalhotky, plínky pro mrně, vlhčené ubrousky, nabíječku na mobil. Plínky a vložky stačí na první den pak se nechají donést od manžela i tak je ta taška dost velká.
To jen tak v rychlosti co mě napadlo. Nechala jsem si pak nosit i jídlo protože jsem měla věčně hlad
jo a čaj pro kojící ![]()
Poptej se v porodnici, kam se chystáš, každá to má jinak. Jinak samozřejmě svoji kosmetiku, knížku atd. prostě jako na pobyt v porodnici.
Tak já měla tašku hoooodně velkou.
Co si tak pamatuju, měla jsem tam: noční košili (tu jsem stejně nakonec nepoužila), ponožky, hromadu vložek, toaleťáku, několik ručníků, kartáček s pastou, hřeben apod., plíny na mimino, vlhčený ubrousky a hromadu knížek na čtení.
Ale určitě jsem něco zapomněla.
Tašku jsem měla velkou sportovní a chystala jsem ji asi ve 36. týdnu.
Jo tak ještě kalhotky, kojící podprdy a vložky do ní.
Ahoj, já měla normálně cestovní tašku
A menší tašku s věcma pro miminko.
Brala jsem pantofle, pití, balzám na rty, mýdlo, sprchový gel, šampon, hřeben, zubní kartáček a pasta, 2-3 ručníky, porodnické vložky (2-3 balíky) + porodnické kalhotky (5 ks), toaletní papír, papírové ubrousky, vložky do podprsenky, kuchyňské ubrousky na utírání, kojící podprsenka, župan, noční košile, ponožky…
Pro miminko - jednorázovky, dudlík (vyvařit), vlhčené ubrousky, olejíček na mazání nebo sádlo, ponožky…
mobilní telefon + nabíječka, propiska a další prkotiny
Záleží na tom, co máš v porodnici k dispozici, někde třeba vložky dávají, jinkde ne…
Balila jsem průběžně od 36.tt ![]()
fragola píše:
Ahoj, já měla normálně cestovní taškuA menší tašku s věcma pro miminko.
Brala jsem pantofle, pití, balzám na rty, mýdlo, sprchový gel, šampon, hřeben, zubní kartáček a pasta, 2-3 ručníky, porodnické vložky (2-3 balíky) + porodnické kalhotky (5 ks), toaletní papír, papírové ubrousky, vložky do podprsenky, kuchyňské ubrousky na utírání, kojící podprsenka, župan, noční košile, ponožky…
Pro miminko - jednorázovky, dudlík (vyvařit), vlhčené ubrousky, olejíček na mazání nebo sádlo, ponožky…
mobilní telefon + nabíječka, propiska a další prkotiny
Balila jsem průběžně od 36.ttZáleží na tom, co máš v porodnici k dispozici, někde třeba vložky dávají, jinkde ne…
tééda to je dětí jako smetí!!! jak se to dá zvládnout? jinak holky děkuji za rady… a kdy tu tašku připravit?? ![]()
já chystala už někdy kolem 30. týdny kdy mi začali hrozit předčasným porodem. rodila jsem 36+4 a dobalovala den před porodem. Spíš si zajisti takové ty věci co běžně nemáš doma - vložky, plíny ať to pak nehoníš na poslední chvíli. Sbalit se dá vždy během pár minut. ![]()
každá porodnice poskytuje jiné věci erární..
já měla batůžek - přezuvky pro sebe a pro muže na porod, něco na sebe na porod a po porodu, malej ručníček, síťový kalhotky (který jsem nepotřebovala..), kartáček a pasta, nabíječku, mobil, sprchový gel, hřeben, lahev s pitím se sportovním uzávěrem.
doma pak byla nachystaná taška druhá, kde bylo vícero nočních košil, župan, bepanthen, kojící podprsenky a vložky do ní, malej šamponek na vlasy a dva ručníky. papírové utěrky, a nějaká knížka, vlhčené ubrousky a balík plen a voda. to přivezl muž druhý den.. ale záleží i na organizaci, jakou zvolíte..
Podolí poskytovalo síťové kalhotky 5ks a vložek cos potřebovala, a na mimčo oblečení a látkové pleny. plenky jen na první den. kosmetiku všechnu. jídla jsem měla dost ![]()
Jak píšou holky, záleží na porodnici. Dobrý je mít věci K porodu - pití, já měl hrounový cukr, svačinu pro manžela, mobil.
Pak tmavé ručníky, vložky, ale ty jsme dostávali v porodnici.
Nezapomeň bepanthen - na prsa!!!
nám doporučili 2 tašky. prvou na sál, druhou na odd. šestinedělí. k porodu jen tu prvou, nemají prostory pro skladování nějakých hokejistických tašek
. druhou tašku přivezl manžel až po porodu na odpolední návštěvu. těch pár hodin jsem stejně nic nepotřebovala. a pak jsem měla doma kopičku věcí na odjezd z porodnice pro mimčo. to pak přivezl manžel až poslední den před propuštěním.
seznamy co sebou najdeš na webu dost.
dobře děkuji, já budu rodit v podolí.
asi zvolím variantu jednu tašku připravím kterou popadneme sebou a druhou přiveze manžel druhý den. ![]()
Já měla velkou tašku ležela jsem tam dýl…a ted budu mít velikostně tu samou,brzo začnu balit:)
Košili na knoflíčky,župan,kojící podprdu a vložky do ní,porodnické vložky a kalhotky,osušku a ručník,bepanthen,pak takový věci jako šampon,sprcháč, kartáček, krém…Pantofle 2× jedny omyvatelné třeba do sprchy,můj malinkej polštářek bez kterého neusnu(a na těch příšerných postelých už vůbec ne)
Pro mimčo plínky,ubrousky a krém na zadeček.
Nabíječku na mobil,ta bude hodně potřeba.Jídlo mi tam když tak bude vozit manža nebo si skáknu do bufetu.Flašky vody si tma taky koupím a to je snad vše.....
neczuz píše:
nám doporučili 2 tašky. prvou na sál, druhou na odd. šestinedělí. k porodu jen tu prvou, nemají prostory pro skladování nějakých hokejistických tašek. druhou tašku přivezl manžel až po porodu na odpolední návštěvu. těch pár hodin jsem stejně nic nepotřebovala. a pak jsem měla doma kopičku věcí na odjezd z porodnice pro mimčo. to pak přivezl manžel až poslední den před propuštěním.
seznamy co sebou najdeš na webu dost.
Přesně tak - já jsem sice ještě nerodila, teprve se chystám a pomalu začínám balit - ale času mám ještě snad dost
- ale v porodnici nám říkali, že máme mít po ruce jenom všechny ty papíry, oblečení že dostaneme erární a mám mít nachystané dvě plínky pro mimčo, pro sebe síťkové kalhotky a vložky, ponožky a domácí obuv, a ručník! a zbytek že máme nechat v druhé velké tašce a to doveze manžel buď na návštěvu anebo jí nechaš v autě a manžel donese až tě povezou na šestinedělí. No a v té velké tašce budeš mít to co by sis vzala normálně s sebou do nemocnice …
Pak nám doporučili ať máme s sebou pití a hroznový cukr pro mě, případně pro tatínka svačinu. A tatínek by měl mít po ruce foťák ![]()
Jinak na netu najdeš fúru seznamu co do porodnice, ale nejlepší je zeptat se tam kde budeš rodit.
Fragolo teď si manžel rýpnul prý už ani nevybaluješ ne?
![]()
Zakladatelko, zadej si do googlu formulku „taška do porodnice“ a můžeš balit a balit a balit
Lacenko, noooo, tak nějak
A v roce 2007 a 2009 jsem si povzdechla, že jsem ani v porodnici nebyla
Takovej štamgast, no ![]()
Ahoj holky, ráda bych se zeptala co všechno potří do tašky do porodnice a jak taková taška vypadá, jak je velká atd… kamarádka mi říkala, že měla batoh a tak jsem z toho zmatená
. Kdy je potřeba nachystat tašku a co vše do ní připravit? děkuji