Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý večer prosím Vás o radu,Jsem v 5tt a za 3 týdny máme s manželem odjet do Itálie.Zatím je semnou všechno v pořádku,ale minulý rok mi v 10tt děťátku přestalo bít srdíčko,momentálně sem na rizikovým těhotenství.Moje gynekoložka mi to nezakazuje,ale ani nedoporučuje,tak opravdu nevím,na dovolenou sem se moc těšila,ale na miminko víc,kdybysme neodjeli přišli bychom o 15tis což neni málo,opravdu nevím jak to udělat. ![]()
Pokud se neco ma stat-stane se to ,at uz doma,nebo v Italii… ![]()
Nic bych nerusila a JELA BYCH SI TO HEZKY UZIT-s malinkyma omezenima samozrejme(neprehrivat se atd atd)
HEZKY POBYT PREJU
![]()
Taky bych jela, ale dodržovala hooodně klidový režim - lehátko ve stínu, žádné přímé sluníčko, žádné experimenty s jídlem, procházky v podvečer, až bude chládek, po obědě šlofíček, apod…
Já bych asi ještě doporučila pro jistotu pojištění na pobyt v nemocnici, zda to ještě funguje. Přeci jen u těhotné hrozí hospitalizace víc než u netěhotné.
jen upozornění - pokud jsi na rizikovém těhotenství, tak většina pojišťoven má ve všeobecných podmínkách vyjímku, že na komplikace rizikového těhotenství se pojištění nevztahuje. takže v případě komplikací si zdravotní péči budeš hradit sama.
neczuz píše:
jen upozornění - pokud jsi na rizikovém těhotenství, tak většina pojišťoven má ve všeobecných podmínkách vyjímku, že na komplikace rizikového těhotenství se pojištění nevztahuje. takže v případě komplikací si zdravotní péči budeš hradit sama.
Hmmm… vidíš, tak to jsem nevěděla… tak je-li to opravdu tak, to bych možná nejela… to bys mohla přijít o víc než o 15 tisíc…
ja mam taky dilema mame jet za 3 tydny do chorvatska a jsem v 7tt,minule mi nevyslo a bylo to ZT,tak taky nevim zda jet ci nejet,rikam si co kdybych zacala krvacet ,kde se tam na koho obratim,zaroven mi je to lito tesila jsem se.
Pokud jseš na rizikovém těhu doma na neschopence, tak nesmíš vycestovat a nikdo tě nepojistí, takže je to na tvé triko a rozhodnutí je jen na tobě.
Hanule píše:
Já bych asi nejela, pokud bych byla na neschopence.
Tak to ja brala jako samozrejmost-pokud bych chtela jet,urcite bych se nechala uschopnit!!!
![]()
Jenže víš jak, ty se necháš uschopnit, tím pádem jsi dost zdravá i na to aby jsi mohla pracovat a jsi v bludným kruhu… Bych se bála že by mi za to dali výpověď, že bych se uschopnila, jela na dovolenou a zas zneschopnila…
Hanule píše:
Jenže víš jak, ty se necháš uschopnit, tím pádem jsi dost zdravá i na to aby jsi mohla pracovat a jsi v bludným kruhu… Bych se bála že by mi za to dali výpověď, že bych se uschopnila, jela na dovolenou a zas zneschopnila…
Mne tyhle souvislosti zcela unikaji
Je videt,ze tech sest let v domacnosti dalo zabrat
![]()
já osobně bych nejela..ale já jsem v tomhle hysterka, taky jsem na rizikáči a manžela posílám na dovolenou samotnýho. bojím se, že když přijde nějaká komplikace nebudu v dosahu mých lékařů, kteří znají můj stav a vědí co se mnou… poslala bych asi za sebe někoho jiného ![]()
Ono taky uvidíš, jak ti bude - mně bylo v osmém týdnu tak špatně, že jsme museli dovolenou zrušit, protože bych ani nedojela.