Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky těhulky,
čím víc jsme těhu, tím víc nás zlobí potřeba na stolici. Jsem v 26.tt a poslední týden chodím velice často a hodně málo, že to skoro ani nestojí za řeč. Takže mě pa trápí neusátlý pocit na stolici, jelikož si nedokážu dojít pořádně. Pak mám celý den pocit, jak když mám v konečníku něco zaraženýho, hrůza.....Máte někdo podobnou zkušenost, popř. radu co s tím?
Ahoj taky sem mněla problém.Tet sním meloun a du.Taky koktejl z jahod je fajn.Pak to de samo a pořádně.Vyzkoušej něco takového.
Mě už to právě štve. Nejhorší je pak to celodenní nutkání si dojít. Ale jelikož máme preventivní steh, tak tomu nemůžu ani nikterak pomáhat, takže je to ještě horší. Když mě do spodku nezlobí to naše mrňátko, tak mám zas potíže s tím celodenním nutkáním. Asi mi to tam nějak utlačuje, nebo nevím.
Znám, ale mně nepomůže ani meloun ani jahody (ve větším množství je navíc kvůli cukrovce nesmím). Občas mi pomůže teplý oběd ![]()
Každopádně pokud můžeš, tak zkus třeba kefírové mléko (to mi pomáhalo dřív).
Holky zkuste lněné semínko, jen tak do jogurtu nebo na lžičce se dá také. Většinou pomůže. ![]()
Znám velice dobře, jsem 32 tt a bojuju s tím od začátku těhu. Na mě nefunguje ani celej tvaroh s půl kilem jahod, ani košík třešní, ani sušený švestky, ani denně salát ze 2 mrkví, ředkviček a další zeleniny. Piju tak 2 l tekutin denně, snídám musli, koupila jsem si mladý ječmen a stále žádná změna. Jediný, co mi pomáhá, dát si ráno kafe s mlíkem, ale to teď nepiju… To semínko se prý má podrtit. Možná to zkusím a zitra si ho přihodím do musli.
Na zácpu nemusíš drtit, stačí rozkousat. Potom to některé vaří a jí, to prý připravuje porodní cesty.
Nikdy jsem nezkoušela ![]()
Tak já si kafe s mlíkem občas ráno dělám.Je to spíš melta pul na pul.Dělala sem si i v prvním těhu a ničemu to nevadilo.
Už jsem manžela pověřila koupí melounu a zkusíme tohle, uvidím. Doufám, že aspoň něco pomůže. Ten pocit neustálého nutkání na stolici už mě rozčiluje a ani mě nebaví chodit 5× denně to zkoušet s pražádným výsledkem. Ta naše beruška mi snad na tom konečníku sedí a nějak to blokuje.
Běžný problém těhu
Mám zácpu od začátku, chodívala jsem xkrát denně a bez výsledku, jednu chvíli jsem říkala, že se asi celé těhu nevykadím
Co mi pomáhalo, byla Activia, ale pak už ani ta ne.jsem 27.tt a teprv před tejdnem se to otočilo a teď mám zas perma průjem…Njn.Doporučujou jídlo bohaté na vlákninu, tzn. cereálie, těstoviny atd.U mě ale bez efektu.Jo a z melounu leda čůrám jak Alík.. ![]()
No tak já si až do pondělka tohoto týdne tiše libovala, jak se mi tohle zatím vyhýbá a ejhle - taky se mi už několikrát stalo, že jsem šla na velkou a bez výsledku… nebo s jen velmi bezvýznamným koncem.
/ Jako pojistku jsem měla malý hrnek kafe s hodně mlíkem, ale dnes nezabralo ani to… tak se bojím bojím… tohle totiž nesnáším snad víc než průjem…
Jo a ani třešně zapité mlíkem a jahody se smetanou - nic se mnou nepohnulo - jen se mi nafouklo břicho ještě víc… ![]()
To taky asi není nejšťastnější řešení, já si jednou dala zabijačkovou polívku s ještě horkým chlebem a na to mléko s karamelovýma řezama a výsledek byl leda dvoumetrový nafouklý břicho, ale záchod vůbec ![]()
tak k tomuhle tématu se musím taky přihlásit, jsem 16+5 a valčím se zácpou poslední tři týdny. Musím říct, že ten meloun mi taky jakštakš zabíra ale hlavně hodně pít litry vody jinak jsem zabetonovaná a je to hrůza
![]()
problémy se stolicí jsou běžné, ale přesto velice nepříjemné, chce to asi hodně pít a jíst ovoce
mě se na to mudr ptal, ale zatím problémy nemám ![]()