Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
je normální, že mě bolí hodně pravý bok, třeba při chůzi, někdy i když stojím… je to takové tlačení až píchání a trvá jak kdy, někdy pár sekund, jindy minutu, i dvě… Včera jsem byla u dokt.na bežné kontorle, dělala i UTZ a vše je v pořádku, akorát má maléj na pravé straně hlavičku - jsu ale v 26tt a tak je možný, že se motá sem a tam. Ale dnes mi to příjde teda dost, tak nevím. Jsu z toho krapet nervozní… ![]()
Maji já si myslím, že můžeš být v klid, že to je normální. Mě takhle často bolí zase levý bok. Mimi už je dost velké a může ti třeba tlačit na nějaké svaly nebo vazy a taky se roztahuje děloha, tak to může bolet. Hlavně žádný stres
![]()
Děkuji ![]()
a ještě mám jeden dotaz, tak kdo víte, poraďte pls… Dělali vám všem test na cukrovku? Mě totiž ne a ani se nic neplánuje, protože jsu ve 26tt, teď jdu na kontorlu až v 29tt a to se dělá myslím to 28tt,ne?
Já to v této době začala mít taky, hlavně při větší námaze. Stačilo jít rychle, jak jsem byla zvyklá před těhu. Kolikrát jsem si i musela sednout na lavičku, abych si ulevila.
Maji někde ho nedělají vůbec. Já n něm byla už ve 24tt. Pokud ho chceš, tak si nech od doktora vypsat žádanku. Myslím, že by v tom neměl být problém. Myslím, že je ten test dobrý.
maja 69 píše:
Děkuji
a ještě mám jeden dotaz, tak kdo víte, poraďte pls… Dělali vám všem test na cukrovku? Mě totiž ne a ani se nic neplánuje, protože jsu ve 26tt, teď jdu na kontorlu až v 29tt a to se dělá myslím to 28tt,ne?
Cukrovku by jsi měla mít hotovou do 28tt, ale u mě ten první test vyšel hraničně, tak mě poslali ještě jednou ve 30tt. Tak to možná tolik nevadí…
Majo,u nás dělají ty testy podle nejnovějších norem z května mezi 28.-32.tt Tak máš ještě čas
To píchání v boku je normálka
![]()
Buď ráda, že tě na cukrovku neženou. Test může těhu cukrovku i spustit ![]()
Já bych se bez toho zátěžovýho testu taky obešla, kor v těchhle vedrech,ale doktor mě na něj poslal, asi kvůli dvojčatům..
slyšla jsem,že se na to prý posílají maminy, které mají nadváhu, už porodily mimčo nad 4 kg nebo je tam z jiného důvodu zvýšená pravdepodobnost cukrovky..Jinak, píchání je opravdu normální, mně se to stává ,když jdu rychle, daleko a nebo treba dlouho stojim.. Tak bud v pohode a uzivej volna ![]()
Mě dělali vyšetření na cukrovku ve 24 tt. Stačí jen říct doktorovi, aby ti vypsal žádanku, že bys na ten test jít chtěla a neměl by být problém. ![]()
Dobry den muzete mi nekdo pomoci mel ste nekdo skusenost z mimodeloznim tehotenstvim? a jak to probigalo? dekuji