Proč mi odebrali krev v 31tt?

27031
28.6.10 20:59

Odběr krve - na co?

Ahojky všem,dneska jsem měla poradnu a KO.Jsem ve 31tt,ale co mě zarazilo,že mi brali krev…nikde jsem nenarazila že yb se v tomhle týdnu a na co brala krev tak nevím.Jen prý by to mohlo mít spojitost s nějakýma protilátkama nebo co,mám krevní skupinu 0+.Nemáte někdo zkušenost o jaký odběr resp. na co by se mohlo jednat?Jsem tele no ani mě nenapadlo se zeptat až doma mi to začalo vrtat hlavou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
963
28.6.10 21:02

Ahojky,

já mám na tento týden od Dr. také naplánované odběry. sestřička mi vysvětlovala, že se u všech maminek v období od 30. do 32.tt kontrolují ještě jednou protilátky, i když mají Rh faktor +, ještě jednou se bere krevní obraz kvůli krevním destičkám a leukocytům a pak se dělá znovu kontrolní test na žloutenku. Tak snad ti tohle info pomůže. Určitě se neděs, tohle vyšetření je normální. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
28.6.10 21:05

Jde o screening antierys protilátek - jednoduché vyšetření z krve matky, aby se zjistila možnost rizika vrozených vad plodu,mně ho dělali v 34tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
28.6.10 21:05

protilátky by to být mohly, a taky určitě krevní obraz, jestli máš dostatek železa :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3086
28.6.10 21:36

Tak mě brali krev ve 30 tt, nebo tak nějak a bylo to na protilátky a KO. Nic víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27031
28.6.10 21:47

takže protilátky kvůli tomu že mám krevní skupinu 0+?Já myslela že to se řeší jen u těch co mají fh faktor negativní tak ted jsem z toho teda jelen :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2060
28.6.10 21:52

Ahoj, v CR se v tehu dela odber 2× na krevni obraz, HIV a syfilis. Mysim, ze v tomto tydnu mi taky delali ten druhy odber. Nestresovala bych se, spis je lepsi vysetreni navic nez nejake zanedbat. Mne treba vubec nedelali test na cukrovku a byla jsem z toho nervozni az do porodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3086
28.6.10 22:12
Crystal87 píše:
takže protilátky kvůli tomu že mám krevní skupinu 0+?Já myslela že to se řeší jen u těch co mají fh faktor negativní tak ted jsem z toho teda jelen :nevim:

Tak já mám 0- :nevim: ale doktor nic neříkal. Teda jen, že nás čeká další pravidelný odběr krve. HIV ani syfilis, žloutenka a podobné mi nedělali. Pouze teda na začátku těhotenství. V tom 30 tt to tedy bylo jen na ty protilátky a krevní obraz.
Taky bych se tím až tak nezabývala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
28.6.10 23:52

Crystal - je to ptákovina na kvadrát - ale halt žiješ v ČR , kde to pojištovny proplácej (miliony lítaj oknem) tak to tak je. Aspon se dozvíš, že protilátky OK? a že jsi za poslední čtyři měsíce nechytla syfla ani AIDS - to budeš šastná a spokojená co? :D

(mne to točí, půlku jsem jim vyškrtala, ale znepokojovat se každopádně nemusíš - většina těch testů jsou zcela nesmyslné - at žije laboratorní loby - nebýt tgěhulí, půlka labin by zkrachovala)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
29.6.10 00:29

Crystal - i O+ může mít protilátky! existuje i imunizace O-AB. protože O vlastně nemá žádné ty antigeny (A,B). plus se bere krevní obraz (KO).
u nulek a rh neg. by se měly protilátky nabírat třikrát, na počátku, v IItm (24tt) a v tom 32tt. (dle doporučení)
není to úplně od věci.. (ani protilátky, ani KO)
ale o riziku vrozených vad plodu to není..
HIV a syfl. se snad znovu nedělá? nebo že by inovace???? nevím, měla jsem jen jednou..vím, že se případně opakuje hep.B..

co mi (a hlavně mému muži, dr., ) přijde větší blbost je EKG někdy v II.TM.. u porodu (případné SC) je to úplně nanic..!

oGTT jsem taky neměla.. existují jasná kriteria, podle kterých se má posoudit, jetsli je test nutný, nebo není.. jedním je i Glukoza na lačno, pak třeba výskyt cukrovky v rodinné anamnéze, věk, předchozí těhotenství apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27031
29.6.10 07:17

na Ogtt jsem taky nešla ,krev na ty nemoci mi už brali a bylo to negativní.No uvidím co mi řekne dr se příště zeptám na co to bylo…u prvního mi právě odběry takhle dlouho nedělali tak envím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
29.6.10 08:33

Crystal, ty protilátky a KO k něčemu fakt jsou! ty nemoci jsou k prdu.. během těhot jsi je asi nechytla.. ale určitě se zeptej, ať ti vysvětlí on.

donedávna jsem taky o ABO imunizaci nevěděla, znala jsem jen rh-, .. (mám taky 0+)

jináč na oGTT a jeho provádění mám svůj názor.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27031
29.6.10 09:22
Nataša píše:
Crystal, ty protilátky a KO k něčemu fakt jsou! ty nemoci jsou k prdu.. během těhot jsi je asi nechytla.. ale určitě se zeptej, ať ti vysvětlí on.

donedávna jsem taky o ABO imunizaci nevěděla, znala jsem jen rh-, .. (mám taky 0+)

jináč na oGTT a jeho provádění mám svůj názor.. :roll:

na ten ogtt mám taky svůj názor a můj žaludek taky absolvovala jsem ho u prvního tím stylem že dva loky a už to lítalo takže ted jsem prostě nešla dr to nekomentoval i když mi žádanku dal dává každé.
Takže teda tu krev mi brali kvůli protilátkám protože mám 0 jestli to dobře chápu takže když to dopadne špatně tka mi pak ěnco píchnou nebo jak?no ty nemoci byhc chytila možná tak ze vzduchu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.8.13 11:09

Dobry den chtěla bych jse zptat proti čemu dělaji odběr krve???za par dni mam jit na uměly oplodněni a zitra berou kriv mě a manželovy tak by mě zajimalo proti čemu to budou dělat ty krivny odberi děkuji. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
12.9.19 05:32

Prosím o radu, můžu jít na odběr krve při menstruaci (ne darování, ale kvůli zjištění zdravotních výsledků).Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí