Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky..já jsem taky malovala a to dokonce v 8.měsíci
a myslím, že když v té místnosti nebudeš zavřená a necháš jí pořádně větrat a budeš mít kvalitní barvu, tak to ničemu nevadí..
Já taky malovala a všechny testy jsou OK, tak předpokládám, že to mimču neublížilo
Myslím, že bys neměla natírat třeba fitra, nebo lakovat dřevo, ale primalex a podobné barvy asi nevadí.
Malovala jsem v prvním těhu taky několik místností, natírala jsem i futra, dveře - vše vodou ředitelnou barvou a všechno o.k. Teď se schystám zase na ložnici ![]()
Ahojky, taky jsem slyšela, že ty výpary škodí, ale co je na tom pravdy nevím
.
Ve třetím měsíci jsem malovala obývák, ale v osmém měsíci vymalovat ložnici už mi všichni zakázali
.
A čím maluješ? Primalex je OK, dokonce i voní?
a kdyby to bylo něco horšího, věřím, že bys sama utekla, těhotnou nikdo neotráví. Spíš bych věřila, tomu, že ve vyšším stupni těhu to může vyvolat porod, zejména když maluješ stropy…
ahoj já si takhle budu malovat dětský pokoj… podklad a strop primalex a namíchaná barva je vodou ředitelná..takže se ničeho nebojím,ale ono se to nedopručuje,páč naše babičky a maminky žijou ještě v tom,že nesmíš dávat ruce nad hlavu a natahovat se ( např. věšení prádla,malování stropů atd),protože se ti může pupční šňura omotat kolem krku miminka-je to ale kravina … pupeční šňůru okolo krku si zamotá miminko samo
…
Ahoj, taky jsem malovala, v 7 mesici tehotenstvi, malemu to neublizilo a barva mi naopak voněla ![]()
Vodou ředitelné barvy by snad měly být ok, ne?
Já lezla na štaflích a škrabala strop a stěny pár dní před druhým porodem. Maloval manžel, umí to líp.
V barvě bych problém neviděla.
Maluju Primalexem a samo větrám o stošest… jednak to líp schne, pak je tam děsný vedro a barva teda nijak nesmrdí - spíš voní ..
To s tím natahováním jsem taky slyšela, že se nemá, ale nevím proč?
Ten pohyb mi dělá naopak docela dobře na „střevní oběh“
Zase jsem dnes vymalovala kus ložnice - teda téměř celou … ![]()
Ahojky, na jedné diskusi jsem se zmínila, co všechno doma dělám i přes to, že jsem těhu. (20tt) Mimo jiné doděláváme domeček a já vymalovala už skoro všechny místnosti a ještě mi zbývá ložnice a koupelna. Jedna slečna/paní mi tam radila, že bych to měla nechat na muži, páč jsou prý výpary z barvy nebezpečný pro mimi - už jste o tom některá slyšela nebo četla?

Nerada bych prcckovi ublížila, ale zase bych ráda doma pomohla, dokud jsem k něčemu užitečná…