Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj vsichni prosim o rady
jsem po zamlklem tehu a musela jsem na revizi 9tt, 11 brezna,byl jen vacek ktery odpovidal 5tt,hcg mi rostlo pomalu dostala jsem se na nejvyssi hodnotu 9500 a to v 8tt,ted jsem znova tehu a jsem mooc stastna v 5+2tt byl vacek ktery odpovidla hcg mi stoupa ukazkove v 6+6tt 53663,zaco jsem moc stastna ale zitra jdu na Kontrolu a na utz a mooc bojim aby tam bylo vytouzene
na podporu beru utrogestan a budu zitra 7+2tt,muzete mi rici vlastni zkusenosti??? citim se dobre jen jsem unavena a mam nality prsa obcas nechutenstvi jinak jsem uplne v pohode,miminko si moc preju ![]()
Ahojky,
v tomhle týdnu už by mělo být srdíčko vidět, rozhodně už bije. Ale také záleží na kvalitě UZ. Uvidíš sama, ale rozhodně není se čeho bát. Zkus se uklidnit, všechno bude dobrý.
Ahojky Katko
![]()
neboj se srdíčko určitě bude. Já byla na kontrole minulý týden 6+6 a srdíčko bylo taky a mám doma už i fotku z ultrazvuku
![]()
ahoj já myslím,že jsem to měla tak že v 6+1 srdíčko ještě nebylo a v 7+2 na pohotovosti už bylo ![]()
hezké těhu ![]()
kkatty: v 90% pripadov srdiecko uz lekar uvidi v tomto case. Keby nahodou nie, este stale ma chvilku cas, hlavne ak ma lekar horsie sono. Ono uz
bije skor, len sa neda rozoznat na horsich sonach. Bude to urcite dobre, neboj sa ![]()
no ja se snazim byt v pohode,jen me dnes maliko bolí na leve strane ,ale snad to bude o,k
ahoj, utrogestan beru taky až do 12 tt a srdíčko jsem viděla na UZ v 7+6. Neboj, bude to dobrý, uvidíš u mudra sama a domů si odnešes fotečku malého ![]()
u každého je to jiné, ale v 7 tt by už srdíčko mělo být vidět, u mě to tak bylo a nemohla sem z monitoru odtrhnout oči
když se mě mudr zeptatl, jestli chci fotku, byla sem šťastná a hned souhlasila, už ji máme doma vystavenou ![]()
no me dr rikal ze me to v deloze taky jde spatnjsi videt takze ji mam mozna taky nejak zaklonenou ,no zitra jdu na kontrolu v 7:30.....budu nervozni jak cert ![]()
Katko - moc držím palce a věřím, že to srdíčko bude vidět
Já měla po prvním úspěšném těhotenství dvě ZT - ani jednou nebyla srdeční akce, na revizi jsem šla pokaždé někdy v 7.tt. Když jsem pak otěhotněla po čtvrté a šla na UTZ v 6.tt, bylo mi hrozně zle z nervů - dr. jsem říkala, že se cítím jak před státnicema
A on pak povídá, že už můžu nervy povolit, že srdíčko tam bije
Držím Ti moc palce, aby to u Tebe dopadlo taky tak - hcg vypadá více než slibně ![]()
někdy se mimi nechce ukazovat, ale mudr si umí poradit a uvidíš sama, jak krásně malému bije srdíčko
nervozitu odlož, všechno bude dobrý
Já jak mám tu dělohu zakloněnou tak mi nešlo mimi vidět vůbec ještě ani v tom 7 týdnu, a pak v tom 9t už tam bylo mimčo krásně vidět i se srdíčkem. Přeju hodně štěstí, taky jsem před tímto těhu měla ZT a přišly mi na to až ve 12t, že tam není srdíčko, tak jsem tedko taky měla hrozné nervy a před každým utz jsem málem kolabovala, ale dobře to dopadlo a už jsem v polovině a zítra jdu taky na kontrolu a utz, tak na tebe budu myslet.
digi a kolikrát jsi byla na UZ? já zatím jenom 2× a víckrát ne, což mě hodně mrzí, můj doktor nemá u sebe UZ a já musím docházet k jinému a trochu mě to mrzí
Myslím, že v 7+2 už by mohlo být vidět, a když nebude, bude za týden ![]()
Bolesti v podbřišku jsou normální, různé píchání a natahování, děloha se zvětšuje a mimi zahnizďuje ![]()