Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
verveve píše:
Tak to je super
Hlavne ,aby ti to pomohlo - je to fakt neprijemne.
No me doktorka take strasila, ze se to bude zhorsovat a ze treba pak tu vytrazku bude mit po narozeni i mimi (tedy rikala, ze to neni nic vazneho a ze mu to brzy zmizi), ale i to me dost desilo.
No a nakonec jsem se toho uplne zbavila a mimi zadnou vyrazku nemelo
Tak budu moc drzet palce a dej vedet - jestli to pomohlo
Tak jsem to zakrikla, prisla jsem z domu z praace a myslela jsem, ze se zblasznim, jak me to zase zacalo svedit. PO nanaseni kremu je to des, zacne to svedit… Ale ustane to, jestli to tak ma byt. NEco pisou, ze po naneseni kremu, muze vzniknout tato rekace. Jen me prekvapuje, ze uz vcera nic, jak jsem si to mazala v praci a ted zase. ASi to bude tim, ze jsem mela kalhoty a po ceste domu jsem si to zase podrazdila. Ale jak mam nekde chodit ? Preci nevyjdu s holyma nohama, to v zadnem pripade, vzdyt moje nohy vypadaji jak po utoku hejna komaru
.
Dneska jdu do nemocnice na kozni, kdyz vsude jinde maji dovolene, snad me vezmou a asi nemam cekat zazraky, ze mi daji neco a me to prestane svedit, co ? ![]()
Hele netusim.
Tak me to po tom tak nesvedilo ani nepalilo, ale ja mela jiny krem takze tezko soudit… No ja jsem to myslim take mazala 2× denne a mezitim jsem to promazavala indulonou a ted nevim jestli se mi vic osvedcila ta obycejna nebo ta cervena (definfekcni)… kazdopadne to byla jedna z techto dvou. Koupila jsem si i tu s olivovym olejem, ale po te me to palilo.
No a co zkusit chodit v satech ci sukni to neni obepnute a lepe to dycha.
No budu drzet palce, aby ti na to neco dali - me na to nedali nic a rekli, ze jedine kortikoidy a to jen v pripade, ze by se to rapidne zhorsilo - proto jsme prave hledala a zkousela co se dalo ![]()
Tak pak dej vedet co Ti na to rekli
verveve píše:
Hele netusim.
Tak me to po tom tak nesvedilo ani nepalilo, ale ja mela jiny krem takze tezko soudit… No ja jsem to myslim take mazala 2× denne a mezitim jsem to promazavala indulonou a ted nevim jestli se mi vic osvedcila ta obycejna nebo ta cervena (definfekcni)… kazdopadne to byla jedna z techto dvou. Koupila jsem si i tu s olivovym olejem, ale po te me to palilo.
No a co zkusit chodit v satech ci sukni to neni obepnute a lepe to dycha.
No budu drzet palce, aby ti na to neco dali - me na to nedali nic a rekli, ze jedine kortikoidy a to jen v pripade, ze by se to rapidne zhorsilo - proto jsme prave hledala a zkousela co se dalo
Tak pak dej vedet co Ti na to rekli
Ahoj, vcerajsem byla v te nemocnici na koznim. Dr. se na to divala jak z jara a divila se ze to nemam jinde i, ze to tedy nebude tehotenstvim.
Pak mi davala otazky typu,jeslti jsem nebyla nachlazena atd., asi jestli to nemuze byt pasovy opar. COz jsem se doma zhrozila, ale jeji celkovy zaver je, ze je to exem. Ale nevim z ceho to muze byt, fakt netusim, poc em se mi to mohlo vyrazit.
Dala mi Zinkovy olej a ten to ma vysusit. Musim rict, ze se to hodne zlepsilo od vcerejska, ztraci se to. A snad to tedy zmizi uplne, sice to trosku svedi, ale to je tim vysousenim. CHtela mi dat nejaky krem proti svedeni, ale ten jsem odmitla, jelikoz nechci mimi zatezovat, nejak to vydrzim.
Ale rikam si, ze snad by poznala ze je to pasovy opar.
Protoze ono to ma asi stejny vzhled. Taky se to z pupinku sleva do map a svedi to. Ale zase si rikam, ze u toho jsou teploty, ne? A puchyrky s tekutinou? Snad by to poznala, dr.
Mohlo by to jinak ohrozit mimi?
a mylsim, ze by doktorka pasovy opar poznala toho bych se nebala.
Hele ekzem se klidne muze oprojevit - muze to byt v souvislosti s tehu. Je mozne, ze to co jsme mela ja byt take ekzem - nebot mi na to pomohla prave konopna mast na ekzem ![]()
No hlavne, ze tam mast pomaha.
Ohledne toho pasoveho oparu v tehu - no docela jsme to kdysi take resila, nebot kdyz jsme byla tehu mel ho zrovna jeden znamy.
No pro Tebe (tedy i mimi) by to uz ted nemelo byt nebezpecne.
Mrkni na tento odkaz:
Tak jsem uspesne se zinkovym olelej vylecila ten hnusny asi ekzem na lytkach a ted se mi cca pred necelym tydnem vyhodil na stehnes a v podkolenich jamkach. No des bes. Zase to svedeni, to je na palici ![]()
Myslite si, ze si muzu vzit Claritine ?
Dr. nemocnici rikala, ze jsem uz u konce tehu a ze by to mimi nemelo ohrozit. Co myslite ? ![]()
LencoX ja mela od cca 24. tydne asi pres mesic taky hroznou vyrazku a svedeni a byla jsem kvuli tomu i v nemocnici a Claritine mi normalne dali, i moje gynekolozka, ze to pry uz ted vubec nevadi a v tehu se normalne muze, tak jsem ho brala 1 denne, ale nevim, jestli pomohl
Taky mi pichli kortikoidy, coz je myslim daleko horsi, tak snad budou miminka v poradku
Snazili se me tim i mazat, ale popravde mi nejvic pomohl cas a zmizelo to celkem samo, ale musela jsem vysadit i tehu vitaminy.
Luccia píše:
LencoX ja mela od cca 24. tydne asi pres mesic taky hroznou vyrazku a svedeni a byla jsem kvuli tomu i v nemocnici a Claritine mi normalne dali, i moje gynekolozka, ze to pry uz ted vubec nevadi a v tehu se normalne muze, tak jsem ho brala 1 denne, ale nevim, jestli pomohlTaky mi pichli kortikoidy, coz je myslim daleko horsi, tak snad budou miminka v poradku
Snazili se me tim i mazat, ale popravde mi nejvic pomohl cas a zmizelo to celkem samo, ale musela jsem vysadit i tehu vitaminy.
Ja tehi vitaminy neberu, proste nevim, z ceho se to svinstvo objevilo.
Kdyby to aspon tak nesvedilo… Ale uz to mam za par, tak to budu muset vydrzet. Nejhorsi je to ale vecer, protoze to zacina teprve svedit, az mam pocit, ze asi ty nohy urezu…