Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Za týden rodím a podobné to nemám, takové to volné místo se mi dělá jenom pod prsama - někdy, záleží jak leží. Malá je už dlouho namáčklá dolu a teď tedy tlačí víc než jindy… ![]()
@Petrohlídek mě malý teda taky tlačí na spodek to jako o tom žádná
ale tohle se mi stane jednou za 2 dny a fakt nevím co s tím, přijde mi ze to není úplně normální a bojím se aby se takhle nezamotal do šňůry :/
A kdy jdete na kontrolu? Teď už každý týden ne? Řekla bych o tom lékaři, jestli na to nemá zařízení, tak bych brnkla do porodnice raději, já jsem taky poseroutka, řeším každý nový pohyb nebo bolest
![]()
Jojo chodim každý týden, bohužel jsem na kontrole narazila na zaučujici se ukrajinku která mi dělala UTZ tím stylem že mi ho zarývala až bůhví kam a malý začal ihned hrozně kopat a ona byla vzteklá že ho nemůže ani pořádně změřit a když jsem ji řekla o tomhle tak řekla že malý se prostě v brisku hýbe.. tak doufám že na příští kontrole už na ni nenarazim ![]()
@Verunka1369 tak to je dobrý
![]()
Držím palce, ať je všechno v pořádku, ale ono určitě bude
Já dneska podle neobvyklých bolestech a větších pohybech mimča doufám, že už pojedeme do porodnice
![]()
Už bych chtěla porodit ![]()
@Petrohlídek děkuji a nápodobně
![]()
No to já už taky malý už má odhad 3,5 kg takže už by se mohl taky rozhodnout jít ven, docela se toho bojím jsem malinká a drobounka tak aby mi nedal moc zabrat ![]()
Jsem ve 35tt a mám to podobné, jen neskáčou, když si stoupnout malej se zase srovná
asi rádi poslouchají tlukot srdce ![]()
@Petrohlídek no to jsem teda zvědavá ![]()
@Dany.dee tak to jsem rada ze nejsem sama ![]()
Mne to dela taky, ale nejsem tak daleko (34tt). Většinou v noci se nacpe úplně nahoru, dost to tlačí, tak mě to vzbudí a to jdu rovnou na wc, přičemž se zase srovná. Ale za noc se mi to stane několikrát a nenapadlo mě to nějak řešit, ale nevím, jak je to v takhle už pokročilém tehotenstvi. ![]()
@cernycajscitronem No tak to máme úplně stejné taky vždycky musim jít na wc a kolikrát to mám i víckrát za noc přes den se mi to děje jen málo kdy
… já bych to nijak neřešila, ale fakt se bojim aby se mi nenamotával na tu pupeční šňůru ![]()
@Verunka1369
Tak se na to zeptej, ale ja bych se toho nebala. Stejně s tím nic nenadelame
. Kdyby se trosku omotal do šňůry, tak to ještě samo o sobě neznamená problém, na pravidelný kontroly chodíš a kdyby se ti něco nezdálo akutně, tak pojedeš. Ja mám taky teď porad nějaký strachy teda, ale zrovna tohle mě nedesi, jsem rada, ze se hejbe a ze o něm vím
. Ale kdyby ses na kontrole něco dozvěděla, tak dej vědět
. Ty už to mas aspoň za par ![]()
@cernycajscitronem Jak říkám na kontrolu už chodim do porodnice a teď když jsem tam byla tak se na mě nějaká Ukrajinka učila asi dělat UTZ úplně mi ho ryla do břicha a malý začal hrozně kopat a ona byla naštvaná, že ho nemůže změřit
.. když se na něco zeptám tak je to samozřejmě normální řeknou že se prostě miminko hýbe a co jako oni s tím mají dělat, byla jsem tam když už měli jít na oběd takže mě ani spodek jestli se neotviram nezkoukla, ale teď v úterý až tam půjdu tak se jen tak rychle vyřídit nenechám
![]()
Za pár už to mám, ale to čekání je fakt hrozny jak nevíš kdy to přijde ![]()
@Verunka1369
To jo, ale kdyby se mu tam nějak blbě dařilo, tak to na tom UTZ snad uvidí. Jinak to ryti do břicha znam
. Úterý je za chvilku, tak snad netrefis na někoho lepšího a budes víc v klidu.
To čekání chápu, ze je blby, ja už bych se pomalu bála někam jit, aby mě to nechytlo třeba uprostřed nákupu
. Ale zas už budes mít prdolu u sebe a nebudeš se o nej muset tolik bát. Do břicha přeci jenom člověk nevidí ![]()
@cernycajscitronem No v to doufám ![]()
Hele to si taky někdy říkám, když jdu na nákup a cítím divně v brisku jestli se náhodou něco neděje
asi úplně nevím co bych dělala kdyby mi třeba praskla voda a já stála někde ve frontě
.. jinak ještě se zeptám co otoky nohou? To asi ještě nemáš vid? Všechny kamarádky co byli těhotné tak je měli jak konve a já furt nic
Že prý když otečou tak už je to pak rychlý tak se ještě bojím abych neprenasela ;D