Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@mroe píše:
To my prece vimevsechny…
No @TRG zjevně ne. Nebo to byl záměr ji strašit infarktem a přilévat olej do ohně? ![]()
@lucad77 ja si nic nehledam nestojim u zrcadla, nekoumam pihy ani tak ale pisu veci co se mi deji, a jediny ceho se dockam tak je to ze budu mit infarkt atd,
@Anonymní píše:
@TRG to mám jít zase k dr. nebo nejaká ironie?
No jako k doktorovi bych teď nešla, to ne. Jen by tě odbyli, když jsi byla na vyšetření nedávno a - jestli si dobře pamatuju - tak jak nechodíš k obvoďákovi a neměla bys asi doporučení od něj, měli by jen hloupé řeči. To já bych špatně snášela.
Já bych se normálně svěřila doma, že mám tyhle a tamty problémy, že vzhledem k tomu, co všechno mám vyloučeno, by to mohl být i infarkt a že kdyby na mě pozorovali to a to, mají vzít tamtu tašku, hodit do ní ještě moji kabelku, mobil a nabíječku a být mi k ruce při volání rychlé. To je první věc, kterou můžeš udělat. No a pak existuje první pomoc, kterou si můžeš v případě infarktu poskytnout i sama. Učili nás to v rámci kurzů první pomoci a může se to hodit, když by člověk byl třeba sám za volantem. Jo a appka Záchranka je dobrá. Však to buď nebude třeba, nebo se to bude hodit jindy a jinak, to se neztratí!
No a pak bych zvážila, jestli nedělat nějaké preventivní opatření proti infarktu. Ale nevím, jak rychle ty zabírají. Ale určitě taky neuškodí.
Ale jak říkám, já jedu stylem „počítej s nejlepším, buď připraven na nejhorší“, tak se podle toho i chovám. Jestli to máš od psychiky, tak to stejně zjistíš až za dlouho. Teď pomalu najíždíš na ten nový režim a to bude chvíli trvat, než se to právě pozitivně projeví. Ale těch příčin je celá řada, žejo. Jasně, že to nemusí být infarkt.
@Anonymní píše:
@lucad77 ja si nic nehledam nestojim u zrcadla, nekoumam pihy ani tak ale pisu veci co se mi deji, a jediny ceho se dockam tak je to ze budu mit infarkt atd,
Já jsem vám už několikrát psala, ať vyhledáte odbornou psychologickou nebo psychiatrickou pomoc. Bez úspěchu, jak vidno. Nevím, co chcete víc slyšet.
@TRG proc me tím strasis?? kdyz vís ze se bojim nemoci? proc si ze me delate jen srandu kdyz vis ze mi to nepomaha? proc vam to dela tak dobre??? proc??
@lucad77 píše:
No @TRG zjevně ne. Nebo to byl záměr ji strašit infarktem a přilévat olej do ohně?
Jako že je to hnusné horké letní slunce nade mnou, tak tady slavnostně prohlašuju, že ji v žádném případě nechci strašit a rozhodně nechci v těchhle dnech přilévat jakoukoliv hořlavinu do ohně. (Ne, vážně. Nechci ji strašit a nechci přilévat oleje do ohně.)
@Anonymní píše:
@TRG proc me tím strasis?? kdyz vís ze se bojim nemoci? proc si ze me delate jen srandu kdyz vis ze mi to nepomaha? proc vam to dela tak dobre??? proc??
Já ti vždycky píšu v dobrém. Nechci tě strašit a nikdy jsem si z tebe nedělala srandu. Ale když vidím, že moje příspěvky nejsou k dobrému, tak už psát nebudu. To je to nejmenší.
@TRG píše:
Jako že je to hnusné horké letní slunce nade mnou, tak tady slavnostně prohlašuju, že ji v žádném případě nechci strašit a rozhodně nechci v těchhle dnech přilévat jakoukoliv hořlavinu do ohně. (Ne, vážně. Nechci ji strašit a nechci přilévat oleje do ohně.)
Potom nechápu ty sáhodlouhé příspěvky o infarktu.
Zakladatelka ho má nejspíš už teď a třikrát.
@lucad77 píše:
Potom nechápu ty sáhodlouhé příspěvky o infarktu.Zakladatelka ho má nejspíš už teď a třikrát.
A čteš průběžně diskuse téhle zakladatelky? Jsou tu podle mě tak 2 do týdne s občasnými pauzami už několik měsíců.
@TRG píše:
A čteš průběžně diskuse téhle zakladatelky? Jsou tu podle mě tak 2 do týdne s občasnými pauzami už několik měsíců.
Ano, právě proto se vám divím. Je evidentně psychicky nemocná, tak proč ji ještě strašit?
@Anonymní píše:
@TRG to mám jít zase k dr. nebo nejaká ironie?
Hele, já bych tam na tvém místě asi radši zašla… řekneš, že máš tlak vpravo v krku a že by to mohl být infarkt, tak ať tam na tebe mrknou… nebo teda jestli tam hned nechceš chodit, tak bych asi zkusila nějaký ten draslík, no, třeba to pomůže… ![]()
@TRG no tak nevim proc tohle, jo mam nervy, kourim ne moc ale jo tech 5 dene dam, jsem obezni, nikdy jsem nebyla stihla, tak ale myslim si ze mi dr udelala dost vysetreni, a ja ji verim, a kdyz ma nedko strach z nemoci atd tak tohle neni uplne oka
Nechápu proc jste tak hnusne, ja se tady chodim sverit, poradit, sem lidi pisou vselijaky kraviny ale to je v poradku ja naoisu dotaz a hned mam tohle a tohle hned si ze me delate srandu, nevim jestli vas to bavi, nebo vazne nevim…
@lucad77 píše:
Ano, právě proto se vám divím. Je evidentně psychicky nemocná, tak proč ji ještě strašit?
Ona s tím takto nesouhlasí, že je psychicky nemocná. Tak jí to nepodsouvám. A nepíšu jí, ať bere antidepresiva, to velmi nerada slyší a má z nich strach. Jestli tu někdo někoho straší, tak ona sama sebe. Pokud se opravdu bojí, od čeho má jednostrannou bolest v krku, tak ať se podívá, co nejhoršího to může být a připraví se na to. Kdyby nechtěla vědět, od čeho všeho by to mohlo být, tak nezakládá diskusi, ne?
Ostatní jí tu píšou, že to má od psychiky a ať bere AD a nikam to nevede, to sis určitě všimla… A zanedbaná psychika vede taky do celkem temných míst… V nemocnici na JIP je proti tomu ještě docela světlo.